Lees de Officiële Beschrijving

Waarom Geopolitiek studeren?

Resource Wars, Identity Conflicten, desinformatie, Geostrategische Rivaliteit, Global Powershift en toename van het aantal niet-statelijke actoren, onder anderen het moeilijk maken om de hedendaagse internationale betrekkingen te analyseren. Om te gaan met dit probleem, kan de geopolitieke benadering een handig hulpmiddel zijn, omdat het rekening houdt met de strategische, historisch, geografisch, cultureel en economisch gebied in het ontcijferen van de complexiteit van de huidige en potentiële toekomstige conflicten.

Over GIGS

Het Instituut van Genève van Geopolitieke Studies (GIGS) organiseert Certificaat Programma's in Geopolitiek en Geo-economie. Deze opleidingen vinden plaats in Genève. Het instituut doet onderzoek, levert expertise en publiceert studies op het gebied van de geopolitiek. GIGS organiseert congressen en symposia op verschillende geopolitieke en geo-economische kwesties. GIGS is een non-profit organisatie en ingeschreven in het Handelsregister van Genève. GIGS is volledig onafhankelijk van politieke, ideologische en economische organisaties.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

Zomercursussen

Geneva Institute of Geopolitical Studies

De belangrijkste doelstelling van deze opleiding is om de basisconcepten van de geopolitiek te introduceren. ... [+]

De belangrijkste doelstelling van deze opleiding is om de basisconcepten van de geopolitiek te introduceren. De cursus hanteert een multidisciplinaire aanpak die de strategische, geografische, historische, culturele en economische dimensies bevat om een ​​dieper begrip van de hedendaagse internationale betrekkingen te vergemakkelijken. Conferenties worden gehouden door vooraanstaande internationale experts.

Doelgroep van de deelnemers: personen die voor internationale organisaties en overheidsinstellingen, diplomaten, studenten, mensen die werkzaam zijn in verschillende economische sectoren, en andere geïnteresseerden.

Data: Programma start op maandag 13 juli en eindigt op vrijdag 17 juli 2015.... [-]

Zwitserland Genève
Februari 2020
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands