Lees de Officiële Beschrijving

Wie we zijn

Het Sustainability Institute (SI) werd in 1999 opgericht in Lynedoch Ecovillage om mensen de ruimte te geven een benadering te verkennen voor het creëren van een meer rechtvaardige samenleving.

De kern van het werk van de SI is het vinden van manieren van leven die het ecosysteem waarin alle samenlevingen zijn ingebed eerder ondersteunen dan vernietigen. Onze focus op kinderen leidde tot de oprichting van de Creche, nu de Lynedoch Children's House, en AfterCare-programma's. Onze samenwerking met de School of Public Leadership aan de Universiteit van Stellenbosch heeft onze Masters en PhD-programma's in Duurzame Ontwikkeling opgebouwd.

106679_LynedochVillage.jpg

Onze leerprogramma's starten in het Lynedoch Children's House, breiden zich uit via onze samenwerking met SPARK Schools in Lynedoch, zijn praktisch georiënteerd in ons FET-college Leren voor duurzaamheid en promoten zowel onderzoek als de praktijk via onze University of Stellenbosch-graden. Ons onderzoek en onze praktijk houden een sterke focus op duurzame Afrikaanse toekomsten, door middel van ons onderzoek naar studenten en faculteiten en ons groeiend onderzoeksprogramma. Vandaag is het SI een internationaal woon- en leercentrum dat leerervaringen biedt op het gebied van ecologie, gemeenschap en geest.

We willen ons begrip en onze kennis opbouwen op kerngebieden die we als cruciaal beschouwen bij het ondersteunen van de overgang naar rechtvaardige, rechtvaardige en bloeiende toekomst.

Onze focus op bloeiende voedselsystemen, sociale innovatie, optimale hulpbronnenstromen en transformatief leren vanaf de geboorte, ondersteund door zinvolle partnerschappen, zal worden voortgezet door middel van ingebed en relevant onderzoek, onderwijs en praktijk.

106678_SIBuilding1.JPG

Onze manier

Een gevoel van plaats

Van nature gehouden, creëert de locatie van de SI nabij Spier en binnen het Lynedoch EcoVillage ruimte voor contextueel leren. Een dorp, samengesteld uit het eenvoudige dagelijkse leven van zuigelingen, schoolkinderen, universiteitsstudenten en een werkgemeenschap, vormen de gestructureerde patronen waarin de stromen van het leren worden vastgehouden. Zestig miljoen jaar oude bergen vormden het decor voor onze inheemse tuinen, reusachtige ficusbomen, biologische groenten en boerderij.

Transformatie door leren

Mogelijkheden gebeuren door de openheid van individuen voor wat anders is - voor 'de ander'. Dit wordt ondersteund en aangemoedigd door onszelf als medebewoners van de wereld te zien, diep in vraag te stellen wat het betekent om mens te zijn en oplossingen te zoeken door wonder, mysterie, intuïtie en solide kennis. Actieve betrokkenheid betekent dat studenten van passieve kennisontvangers overgaan op een diepe interactie met intellectuele, spirituele, activiteits- en hartmogelijkheden om antwoorden te vinden op complexe oplossingen.

106685_pexels-photo-935785.jpeg

Vernieuwen van creativiteit

Het vernieuwen van creativiteit komt door een dialogische benadering van leren. Radicale omwentelingen (van het Latijnse 'radix' dat 'wortels' betekent) zijn niet altijd comfortabel en ook niet geruststellend. Het co-creëren van een leerpad, het smeden van toekomsten die het heden en verleden aangaan, betekent vaak diep luisteren, opnieuw leren, kwetsbaarheid openen en geleid worden door manieren van weten die niet altijd expliciet, noch voor de hand liggend zijn. Deelname, gesprek, kunst, tijd voor stilte, in de natuur zijn enkele van de sleutels tot de heropleving van de kern van creativiteit in onze manier van leren.

Leren van de natuur

Natuurgericht leren is leren van binnenuit de natuur, waar we de natuur zijn. Verbindingen met alles dat anders dan menselijk is, creëren kansen voor poëzie, metaforen, manieren van zijn en weten dat woorden te boven gaan. Ecologische intelligentie is een geschenk. Zoals vooruitziende intelligentie, ons vermogen om in het moment te zijn en van alle leven te leren met nederigheid en humor, biedt een verbondenheid die zowel helder als verrijkend is.

106672_forest-trees-perspective-bright-957024.jpeg

Je ziet alleen maar toekomstbeelden

In onze post-koloniale en post-apartheid-verkenningen betekent het voortdurend ondervragen van de valkuilen van modern consumentisme, isolatie, ontkoppeling en destructieve concurrentie. We 'reiken naar wat ons bereikt' in de zoektocht naar verandering in onszelf en in de werelden die we creëren. Inheemse worden in de 21ste eeuw is het eren en erkennen van onze Afrikaanse erfenis met al hun complexiteiten, en het zonder angst ondervragen van de mogelijkheden van verschillende en meer rechtvaardige toekomst.

Genezing en lichaamswerk

In een wereld van zintuigen vormen cellulaire herinneringen en verbindingen een onderdeel van leren dat vaak over het hoofd wordt gezien. Alle cursussen aan de SI beginnen met 's ochtends ademhalen, lezen en een cirkel die ons eraan herinnert dat we heel zijn. Werken in de tuin, koken en schoonmaken zijn manieren van het maken van echte duurzaamheid Pathways onderzocht. Verbindingshoofden, harten en handen is een bekend patroon dat eerder integreert dan scheidt. Yoga, massage, aanraken en voelen maken deel uit van vele cursussen.

106686_woman-hand-girl-glass.jpg

Verbinden via voedsel, kunst en cultuur

Op deze manier creëren we gesprekken in de bodem, de ziel en de samenleving. Of het nu gaat om het koken van gerechten uit verschillende culturen samen op de SI of door een Afrikaans-brede voedsel (R (evolutie) fototentoonstelling, dit zijn verschillende manieren van verbinden die lokaal zijn en geaard.Het gelach, de vreugde en het mysterie dat in overvloed aanwezig is in deze ervaringen creëren onmetelijke verbindingen en nieuwe verhalen.

Waarden-gebaseerd ondernemerschap

De kern van ons leren, onderzoeken en oefenen is de drang om op waarde gebaseerde, ondernemende denkwijzen te ontsluiten in individuen, organisaties en gemeenschappen die zowel kansen als verantwoordelijkheid aanspreken.

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

Cursus

Sustainability Institute

Doe mee met ons voor 11 dagen van transformerend leren met aandacht voor voedselsystemen, biodiversiteit en water. Doe mee met onze ervaringsdompeling in de Amazone Jungl ... [+]

Doe mee met ons voor 11 dagen van transformerend leren met aandacht voor voedselsystemen, biodiversiteit en water

Brazilië is een land van contrasten en tegenstellingen. Overvolle stedelijke centra maken plaats voor gigantische soja- en veeboerderijen, terwijl traditionele gemeenschappen eenvoudig in 's werelds meest biodiverse reservaat op aarde leven. Het is levendig en boeiend - de droombestemming van elke reiziger - en toch staat Brazilië voor vele sociale en ecologische uitdagingen die onzichtbaar zijn voor de gemiddelde reiziger.

Doe mee met onze ervaringsdompeling in de Amazone Jungle om te leven met en te leren van dit onverklaarbare regenwoud en zijn mensen. Ervaar hoe het leven eruit ziet als alle hulpbronnen en politiek van de stad worden weggenomen om alleen de natuur te onthullen in eenvoud en overvloed. Zie hoe een groep mensen in tegenstelling tot wat we kennen, leeft. Hier leven ze met een bos in plaats van ervan.... [-]

Zuid-Afrika Stellenbosch
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
11 dagen
Campus
Lees meer in Nederlands
Sustainability Institute

Hoewel veel van de 100 beste bedrijven die op JSE Limited zijn genoteerd hun carbon footprints al berekenen, is dit slechts het topje van de ijsberg. Het duurde niet lang ... [+]

Stel je voor dat je in staat bent om naar de milieuverklaring van een bedrijf te kijken en inzicht te krijgen in de strategie en valkuilen van het bedrijf in dezelfde zin die je zou hebben opgedaan bij het bekijken van de jaarrekening van het bedrijf.

Dit is inderdaad mogelijk.

Hoewel veel van de 100 beste bedrijven die op JSE Limited zijn genoteerd hun carbon footprints al berekenen, is dit slechts het topje van de ijsberg.

Het duurde niet lang of elk bedrijf moest zijn CO2-voetafdruk berekenen en ook proberen het te verminderen. Binnenkort zal koolstofafdruk (en water) worden geïmplementeerd en uitgevoerd door alle beursgenoteerde bedrijven.

Centrale aandachtsgebieden omvatten:... [-]

Zuid-Afrika Stellenbosch
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 dagen
Campus
Lees meer in Nederlands
Sustainability Institute

Tijdens de cursus zullen we de diversiteit van paradigma's in de heterodoxe economie, het opkomende denken in de World Academy of Art and Science, post-GDP-debatten, vers ... [+]

Tijdens de cursus zullen we de diversiteit van paradigma's in de heterodoxe economie, het opkomende denken in de World Academy of Art and Science, post-GDP-debatten, verschillende manieren van langegolfdenken, wereldwijde groene transformatie en voorstellen voor radicale verandering onderzoeken.

Deze cursus zal de deelnemers helpen de mondiale debatten te begrijpen over alternatieven voor de huidige crisisbestendige economische wereldorde.

Deze cursus wordt gepresenteerd door Mark Swilling, een gedistingeerde hoogleraar duurzame ontwikkeling in de school van openbaar leiderschap, University of Stellenbosch en academisch directeur van de masteropleiding in duurzame ontwikkeling die wordt afgeleverd aan het instituut.... [-]

Zuid-Afrika Stellenbosch
Juli 2019
Engels
Voltijd
6 dagen
Campus
Lees meer in Nederlands
Sustainability Institute

Duik dieper in de uitdaging van duurzaamheid in het algemeen en duurzame ontwikkeling in het bijzonder. Onderzoek de uitdagingen van natuurlijke hulpbronnen om te kijken ... [+]

Duik dieper in de uitdaging van duurzaamheid in het algemeen en duurzame ontwikkeling in het bijzonder. Onderzoek de uitdagingen van natuurlijke hulpbronnen om te kijken naar de manier waarop productie en consumptie momenteel worden gestructureerd en beheerd binnen een wereld die sterk verdeeld is tussen de rijken (voornamelijk in het noorden) en armen (voornamelijk in het zuiden van de wereld).

De uitdaging voor de wereld van vandaag is niet alleen de herverdeling van middelen om te zorgen voor meer sociale gelijkheid, maar ook hoe de winning, het gebruik en de verwijdering van die hulpbronnen te reorganiseren om het voortbestaan van de eco- systemen die alle leven ondersteunen.... [-]

Zuid-Afrika Stellenbosch
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
6 dagen
Campus
Lees meer in Nederlands
Sustainability Institute

Tijdens deze cursus krijgen deelnemers inzicht in de politieke economie van Zuid-Afrika en kijken ze naar vier dimensies die van invloed zijn op de manier waarop deze vor ... [+]

Tijdens deze cursus krijgen deelnemers inzicht in de politieke economie van Zuid-Afrika en kijken ze naar vier dimensies die van invloed zijn op de manier waarop deze vorm krijgt.

Dit, gepresenteerd door Prof. Mark Swilling, houdt een begrip in van vier dimensies van dit streven: (a) de manier waarop de economische geschiedenis van Zuid-Afrika is begrepen vanuit het perspectief van een politieke economie; (b) de dynamiek van de economische beleidsvorming van na 1994 en de reden waarom de uitdaging van radicale economische herstructurering niet adequaat is aangepakt; (c) de uitdaging van staatsinmenging vanuit het perspectief van de literatuur over neo-patrimonialisme; en (d) mogelijke alternatieven, waaronder industriebeleid, radicale groene economieontwikkelingen, 'radicale economische transformatie' en Fanonistische perspectieven op weerstand en verandering.... [-]

Zuid-Afrika Stellenbosch
Juli 2019
Engels
Voltijd
6 dagen
Campus
Lees meer in Nederlands
Sustainability Institute

Een duurzamere wereld betekent dat we onze aannames over design moeten veranderen en wat er moet worden ontworpen. Deze cursus zal zich richten op de rol van design in al ... [+]

Een duurzamere wereld betekent dat we onze aannames over design moeten veranderen en wat er moet worden ontworpen. Deze cursus zal zich richten op de rol van design in al zijn disciplinaire manifestaties.

Design heeft de vorm en ervaring van industrialisatie, urbanisatie, urbanisme, politieke economie, machtsverhoudingen, globalisering en de zoektocht naar een duurzame toekomst beïnvloed. Het heeft ethiek en leiderschapsstijlen en -processen gevormd.

Door zijn functie van het maken van objecten, communicatie maken, ruimtevorming, ervaring maken en systeem maken, speelt design een belangrijke rol bij het vormen van waarden, identiteiten, levensstijlen, ambities, verwachtingen, keuzes en gedrag.... [-]

Zuid-Afrika Stellenbosch
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
6 dagen
Campus
Lees meer in Nederlands
Sustainability Institute

Om kwesties van voedselveiligheid aan te pakken, is het belangrijk om de geglobaliseerde aard van voedselsystemen te begrijpen en hoe deze contextuitdaging probeert om de ... [+]

Om kwesties van voedselveiligheid aan te pakken, is het belangrijk om de geglobaliseerde aard van voedselsystemen te begrijpen en hoe deze contextuitdaging probeert om de honger en voedselzekerheid aan te pakken.

Deze cursus is vooral relevant in termen van de recente internationale en vooral Zuid-Afrikaanse nationale initiatieven rond voedselzekerheid, waarbij op hoog niveau bijeenkomsten van overheidsafdelingen, voedselverwerkende bedrijven, detailhandelaren, consumentengroepen, ngo's en boeren hebben plaatsgevonden die zich bezighouden met het bereiken van voedselzekerheid. in Zuid Afrika.

Deelnemers zullen kennis maken met verschillende opvattingen over voedselzekerheid en een diepgaande discussie over geglobaliseerde voedselsystemen is een belangrijk aandachtspunt: hoe internationale voedselhandel werkt; uitdagingen van geglobaliseerde voedselsystemen; problemen rond klimaatverandering, voedselmijlen, piekolie, land voor biobrandstoffen versus land voor voedsel en de ecologische duurzaamheid van dit voedselsysteem.... [-]

Zuid-Afrika Stellenbosch
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
6 dagen
Campus
Lees meer in Nederlands
Sustainability Institute

In deze cursus zullen verschillende frameworks voor biodiversiteit en ecosysteemdiensten worden geïntroduceerd en besproken in het licht van hoe ze ons helpen onze verbin ... [+]

In deze cursus zullen verschillende frameworks voor biodiversiteit en ecosysteemdiensten worden geïntroduceerd en besproken in het licht van hoe ze ons helpen onze verbinding met en afhankelijkheid van de natuur te begrijpen.

In het licht van de wereldwijde verandering en de uitputting van natuurlijke hulpbronnen, is het noodzakelijk geworden om de verbanden te begrijpen tussen biodiversiteit en ecosysteemdiensten zoals zoet water, gewasproductie, begrazing en klimaatregulering, die de economie en het welzijn van verschillende groepen in de samenleving ondersteunen .

Biodiversiteit, ecosysteemdiensten en menselijk welzijn zijn echter allemaal multidimensionale problemen die worden gekenmerkt door complexe interacties.... [-]

Zuid-Afrika Stellenbosch
Juni 2019
Engels
Voltijd
6 dagen
Campus
Lees meer in Nederlands
Sustainability Institute

Deze cursus onderzoekt zakelijke antwoorden op de uitdagingen en kansen die duurzaamheid en de manifestaties van sociale (duurzame) ondernemingen bieden, met speciale nad ... [+]

Deze cursus onderzoekt zakelijke antwoorden op de uitdagingen en kansen die duurzaamheid en de manifestaties van sociale (duurzame) ondernemingen bieden, met speciale nadruk op de context van ontwikkelingslanden, met name Zuid-Afrika.

Een overkoepelende vraag is welke rol ondernemingen eventueel kunnen spelen in de overgang naar een 'nieuwe economie'.

Is sociaal ondernemen een legitieme trend in de 'nieuwe economie' die een echte verandering in houding en gedrag bevordert, of is het een sluier voor het gewone gebruik?

Centrale aandachtsgebieden omvatten:

Het definiëren van corporate citizenship en sociaal (duurzaam) ondernemenBekijk stuurprogramma's voor zakelijk burgerschap en de zakelijke reactieAd-hoc tot op strategisch organisatorisch niveauSociaal ondernemerschap en de rol van sociaal ondernemerschap in de maatschappij en het bedrijfslevenPartnerschappen en kritische samenwerking'Nieuwe economie' trends door een sociale innovatie lensLeiderschapskenmerken die nodig zijn om verandering te leiden... [-]
Zuid-Afrika Stellenbosch
Augustus 2019
Engels
Voltijd
6 dagen
Campus
Lees meer in Nederlands
Sustainability Institute

Deze cursus biedt een uitgebreid overzicht van de spectaculaire transformatie van de wereld terwijl deze voor het eerst in de menselijke geschiedenis de drempel overstijg ... [+]

Deze cursus biedt een uitgebreid overzicht van de spectaculaire transformatie van de wereld terwijl deze voor het eerst in de menselijke geschiedenis de drempel overstijgt om een meerderheid van de stedelijke wereld te worden.

De module gaat in op de differentiële dynamiek van wereldwijde verstedelijking, met bijzondere aandacht voor het mondiale Zuiden. Het toont aan dat deze grootschalige verschuivingen in menselijke beweging, economische ontwikkeling en uitbreiding van de gebouwde omgeving zeer verontrustende implicaties hebben voor duurzaamheid.

De cursus wordt gepresenteerd door Mark Swilling, een gedistingeerde hoogleraar duurzame ontwikkeling in de School of Public Leadership, University of Stellenbosch en academisch directeur van de masteropleiding in duurzame ontwikkeling die wordt afgeleverd aan het instituut.... [-]

Zuid-Afrika Stellenbosch
Augustus 2019
Engels
Voltijd
6 dagen
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Sustainability Institute Off R310 Baden Powell Drive
7603 Stellenbosch, West-Kaap, Zuid-Afrika