University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De universiteit van Pisa, opgericht in 1343, is een van de meest prestigieuze universiteiten in Italië.
Beroemde alumni van de universiteit zijn onder meer Galileo Galilei, 3 Nobelprijswinnaars en 2 Fields-medaillewinnaar.
Het behoort tot de top 3 van universiteiten in Italië (ARWU) .
Tegenwoordig vertegenwoordigt de universiteit van Pisa een prestigieus modern centrum voor onderwijs en geavanceerd onderzoek.

Pisa biedt internationale studenten de unieke mogelijkheid om de rijkdom van de Italiaanse geschiedenis en cultuur te bestuderen en te ervaren in een prachtige en stimulerende omgeving. Wereldwijd beroemd om de scheve toren, bijna alle afdelingen bevinden zich in het hart van de stad. De strategische geografische ligging, de internationale luchthaven en de uitstekende treinverbindingen bieden de mogelijkheid voor weekendtrips naar andere delen van Italië en Europa.

***

De Foundation Course is een eenjarig programma dat uitsluitend in het Engels wordt gegeven en dat de kloof tussen studies op de middelbare school en de universiteit overbrugt en studenten de juiste academische basis biedt voor een Italiaanse opleiding aan de universiteit van Pisa.
Dit programma is bedoeld voor internationale studenten die 11 of 10 jaar onderwijs hebben gevolgd en met succes de middelbare school hebben afgerond en voor Amerikaanse studenten die in het laatste jaar van de middelbare school geen Advanced Placement (AP) -cursussen hebben gevolgd en geen 2 jaar college hebben gevolgd

***

Summer Schools zijn intensieve academische cursussen voor internationale studenten en ook voor afgestudeerden.
Ze duren meestal 1 tot 6 weken en vinden plaats in een internationale context, met studenten en docenten uit verschillende delen van de wereld en alle lezingen worden in het Engels gegeven.
Ze worden gekenmerkt door niet-conventionele leervormen (workshops, tutorials, excursies, culturele evenementen, zakelijke getuigenissen, etc.) en een multidisciplinaire aanpak. Hoogleraren zijn experts in hun vakgebied en hebben een grote interesse in wat ze doen.
Zomerscholen voldoen aan strikte academische voorschriften: elk kent minimaal 3 ECTS-credits toe en de deelnemers die met succes slagen voor het eindexamen ontvangen een officieel academisch transcript.

***

Contacten:

Università di Pisa
Lungarno Pacinotti, 44 - 56126 Pisa (PI) Italië

Informatie over Foundation Course: studyabroad@unipi.it

Informatie over Summer Schools: support.summerschool@unipi.it

Overige informatie: international@unipi.it

Locaties

Pisa

Address
Pisa, Toscane, Italië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Cursus
Propedeuse
Zomercursussen