Lake Tahoe Community College

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Bergen, diepblauw water en pure ruige schoonheid - Lake Tahoe.

Op 6229 meter boven de zeespiegel ligt Lake Tahoe Community College , gelegen in het hart van South Lake Tahoe, op het hoogste punt van elk college in Noord-Californië.

Geopend in 1975 komen elk kwartaal ongeveer 3.000 studenten door de deuren. Naast de klaslokalen en laboratoria, beschikt de 164 hectare grote beboste campus ook over een 192-zits black box-theater, een voetbalveld van wereldklasse, een uitgebreid kunstlaboratorium, een Child Development Center en nog veel meer. Een gymzaal van 26.000 vierkante meter met een dansstudio en een fitness-educatiecentrum, plus een studentencentrum met een café en een commerciële keuken voor het culinaire kunstprogramma, werden in 2002 geopend. In 2006 opende de universiteit een nieuwe 27.000 vierkante meter bibliotheek en aangrenzende kunstgalerie.

De University of California, de California State Universities en andere geaccrediteerde hogescholen en universiteiten geven volledige eer aan gelijkwaardige en overdraagbare cursussen die op bevredigende wijze zijn voltooid aan het Lake Tahoe Community College . Het college is ook goedgekeurd voor voordelen voor veteranen.

De collegekalender is gebaseerd op het kwart systeem, met elk kwartaal 12 weken lang. Na de drie kwartalen is er een zomersessie van zes weken. Kijk voor data en deadlines op de Academische kalender.

Met 31 associate degree-opties plus 28 carrière- en technische certificaten om uit te kiezen, kunnen studenten een breed scala aan interesses nastreven, zoals ons Lake Tahoe Basin Fire Academy-programma en aanbiedingen in geallieerde gezondheid, zakelijke administratie, commerciële muziek, strafrecht, digitale media, en wildernisonderwijs. Overdrachtsgraden bereiden studenten voor op toelating tot de campussen van de California State University.

Buitenrecreatie is het hele jaar te vinden in South Lake Tahoe, een stad met ongeveer 21.000 inwoners. Studenten zijn binnen enkele minuten van drie skigebieden. Er zijn in totaal 14 resorts rond Lake Tahoe. De zomer brengt watersporten, vissen, wandelen, kamperen en een uitgebreid netwerk van mountainbikeroutes. De zon schijnt gemiddeld 75 procent of 274 dagen per jaar, waardoor studenten volop mogelijkheden hebben om de bergen van de Sierra Nevada te verkennen.

Locaties

South Lake Tahoe

Address
1 College Drive
96150 South Lake Tahoe, Californië, Verenigde Staten