Prague Film School

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Prague Film School is een van Europa's leidende scholen die praktische training geven in de kerndisciplines van het filmmaken. De versnelde programma's van de school, de internationale faculteit en faciliteiten van wereldklasse trekken studenten van over de hele wereld die erop uit zijn om van een aloude passie voor film een ​​levenslange professie te maken

WAAROM STUDEREN BIJ de Prague Film School ?

Praxis-georiënteerd: het zou moeilijk zijn om een programma te vinden dat zoveel praktische blootstelling aan filmmaken biedt. Er worden meer dan 400 films per jaar opgenomen op de Prague Film School en studenten in het jaarprogramma nemen deel aan maar liefst 30 producties. Het werkingsprincipe van de Prague Film School is training, en we geloven dat, net als met instrumenten of met talen, oefenen de enige manier is om vloeiend te worden. Hoogwaardige voorzieningen: de Prague Film School is goed gevuld met de nieuwste geavanceerde apparatuur die wordt gebruikt in professionele filmproducties over de hele wereld. Studenten hebben direct toegang tot het camerapark van de school, inclusief high-definition camera's RED Epic, Arri Alexa, Canon en Sony, naast hoogwaardige verlichting, geluid en grip.

Intensief: het type student dat kiest voor de Prague Film School komt naar ons toe omdat hij of zij in wezen slechts één jaar tijd of financiële middelen heeft om over te steken van waar hij of zij in het leven op dit moment naar de wereld van professioneel filmen gaat. We hebben dan slechts één jaar om deze studenten naar een competentieniveau te brengen waar ze professioneel kunnen werken. Als zodanig is het programma sterk geperst.

Faculteit-student relaties: kernfaculteit wordt ingebracht vanuit de hele wereld. Hoewel alle docenten professionele filmmakers zijn, is hun voornaamste doel in Praag om studenten les te geven aan de Prague Film School . De dynamiek is dan wat je vindt op exclusieve kostscholen en kleine hogescholen in de VS, waar de leraren zeer toegewijd zijn aan hun studenten en toegankelijk zijn. De faculteit belichaamt ook de ideologie van de school om Europese kunsthuizen te integreren met Amerikaanse onafhankelijke bioscopen.

De diversiteit van het studentenlichaam: in een studentenkorps van 60 studenten zijn 25-30 landen vertegenwoordigd. Bijna elke andere student komt uit een ander deel van de wereld, maar er is een subculturele lijm die ze samenbindt. Studenten leven samen en ademen film samen.

Liberalisme: de meeste studenten op onze school hebben undergraduate studies voltooid en zien hun tijd op de filmschool als een gekoesterde kans om hun diepe interesses te huwen met een roeping. Als zodanig behandelt de administratie alle studenten als verantwoordelijke volwassenen en vertrouwt ze dat studenten de volledige verantwoordelijkheid voor hun studie op zich nemen. De school bemoeit zich niet met de artistieke keuzes van studenten.

Praag: Praag is een van die zeer zeldzame steden die kosmopolitanisme weet te combineren met intimiteit en schoonheid. Zijn magie is duidelijk voor iedereen die het geluk heeft hier enige tijd door te brengen. Praag is een groot Europees filmcentrum met een van de grootste en oudste filmstudio's van het continent. De stad wordt beschouwd als 's werelds mooiste hoofdsteden en producties komen van over de hele wereld om te profiteren van de schoonheid en de filmbronnen van de stad. Voor een filmstudent is Praag een droomstad die een setting biedt voor vrijwel elk soort film, een charismatische grootstedelijke drukte voor inspiratie en betaalbaarheid die nog steeds uniek is in de ontwikkelde wereld.

Locaties

Praag

Address
Prague Film School
Pstrossova 19

110 00 Praag, Praag, Tsjechië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden