Prague Film Insitute

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over onze school

Wij zijn PFI, het Praagse filminstituut - een topfilmschool met een unieke geschiedenis en familiale sfeer. Tijdens hun studie aan PFI hebben studenten een aantal uitzonderlijke studentenfilms gemaakt en aan vele professionele filmprojecten meegewerkt.114424_pexels-photo-933964.jpeg

Filmstudio's

Ons instituut woont in Praag in een echte werkende filmstudio en is mede-eigendom van Three Brothers Film Production Company. Het schoolgebouw is een gerenoveerde 16e-eeuwse villa aan de binnenplaats met een buitenstudio van 7000 m2, die volledig is vernieuwd en aangepast om te filmen.

Tijdens je studie heb je toegang tot 26 studio's op het terrein, een grote greenscreen studio voor speciale effecten en een prophuis dat tot de grootste in zijn soort in Europa behoort (gespecialiseerd in historisch meubilair, kostuums, wapens en uitrusting). We hebben ook zeer nuttige eet- en cateringfaciliteiten, een garderobe met wasservice, make-up- en kleedkamers, plus rustige kamers voor ongestoord productiewerk met uw team.

Professionele ervaring

Ons collectief is betrokken geweest bij de productie van een breed scala aan wereld- en Hollywoodfilms. Onze kwaliteit is onder andere gewaardeerd door sterren als Heath Ledger, Arnold Schwarzenegger en Sean Connery.

Voorbeelden van films waar we aan meewerkten zijn onder meer: Dungeons and Dragons, Jeanne d'Arc, Dune, Nomad, Knight's Tale, Avalon, Blade II, The Children of Dune, League of Extraordinary Gentleman, Van Helsing, Hellboy, Doom 3, Narnia - Prins Caspian, Die Papstin, Henry IV, Anonymous, Borgias, Black Death, Pillars of the Earth, World Without End, The Three Musketeers en nog veel meer.

Onze garantie voor praktisch leren - het is echt!

De algemene partner van de school, Three Brothers Film Production Company, staat garant voor de kwaliteit en praktische effectiviteit van onze opleidingen. Drie echte broers stichtten dit bedrijf in 1991 en deze studio's hebben achter de realisatie gestaan van meer dan 85 speelfilms, documentaires en docudrama's voor zowel binnenlandse als internationale bedrijven zoals de BBC, History and The Discovery Channel, Czech Television, Barrandov, ZDF , ARD, ARTE en Gruppe 5. Tot op de dag van vandaag blijft het bedrijf een belangrijk en integraal onderdeel van de film- en tv-industrie, zowel in Tsjechië als in het buitenland.

Waarom studeren bij PFI?

Hier zijn zeven redenen waarom studenten ervoor kiezen om te studeren aan het Praagse filminstituut.

Actiescènes

Dankzij onze nauwe samenwerking met de Czech Stunt Fighting Association is PFI de enige school voor filmmaken waar het vermogen om actiescènes te schieten een basiscomponent van studie is. We leren je echte praktijkscènes vastleggen in de praktijk, niet alleen in theorie.

Gratis apparatuur

Onze filmprogramma's geven u toegang tot standaardapparatuur en -faciliteiten, waaronder volledig uitgeruste bewerkingsruimten, een studio met een groen scherm, topcamera's, grips, drones, basismateriaal, mobiele apparatuur en nog veel meer.

FAMU Praag-docenten

De kwaliteit en creativiteit van ons onderwijs worden gegarandeerd door onze ervaren Praags docenten en bekroonde professionals.

Industrieel netwerken

Maak de beste studentenfilms die er zijn met teams die ervaring hebben met de productie van Hollywood-films. In tegenstelling tot andere filmscholen, moedigen we onze studenten aan om relaties op te bouwen met onze toonaangevende partners.

Op maat gemaakte studies

Ervaar een geïndividualiseerde studiebenadering via uitgebreide één-op-één-tijd met je mentor in een familiaire omgeving in het gebouw van het Praagse filminstituut.

betaalbare

Onze tarieven zijn lager dan het FAMU-onderwijs in Praag. Betaalbare prijzen en echte ervaring in de sector met de wereldberoemde Tsjechische productie maken ons een van de beste scholen voor film in Europa. We leveren echte industriële waarde voor het geld.

Studie in het Engels

Op zoek naar een Engelse school in Praag? Alle programma's worden uitsluitend in het Engels afgeleverd - internationale studenten zijn welkom.111638_pexels-photo-126292.jpeg

Locaties

Praag 5

Address
Prague Film Institute,
Hlubočepská 35/4

152 00 Praag 5, Hlavní město Praha, Tsjechië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden