European Centre for Career Education

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

European Centre for Career Education verzorgt praktisch onderwijs in een vorm van unieke zomerprogramma's op het gebied van recht, internationaal zakenleven en architectuur. ECCE heeft twee hoofddoelen: jonge en getalenteerde studenten opleiden over hoe de professionele wereld echt werkt en tegelijkertijd zakelijke kansen creëren voor de bedrijven waarmee we samenwerken.

De zomerprogramma's van ECCE zijn geschikt voor universitaire studenten en afgestudeerden die hun kennis willen verbreden en meer ervaring willen opdoen voordat ze aan hun carrière beginnen.

Het programma draait om twee kernaspecten:

- Drie weken intensieve carrière-gerichte cursussen en mentorschap door relevante en succesvolle marktleiders, aangevuld met
- Vier weken durende stages bij een bedrijf in jouw vakgebied in veel grote Europese steden.

Zomerprogramma's

ECCEDU is opgericht om een langetermijnoplossing te bieden voor de al te theoretische tendensen van universitair onderwijs en loopbaanadvies. We overbruggen de kloof tussen de academische kennis van onze studenten en de praktijkervaring, voortbouwend op de theoretische voet aan de grond die universiteiten bieden.

Wij geloven dat de combinatie van theoretische kennis en praktische vaardigheden een essentiële voorwaarde is voor de studenten om succesvol te worden in hun toekomstige vakgebied. Onze twee maanden durende zomerprogramma's zijn gericht op recht, internationaal zakendoen en architectuur. De programma's bestaan uit drie weken intensieve praktische cursussen en vier weken stage in een van de 250 internationale bedrijven in het hele Schengengebied.

De afgelopen jaren is het ECCE-zomerprogramma in de rechten het grootste juridische educatieve project tussen Europa en China geworden. In 2019 ontvingen we meer dan 650 aanvragen uit 50 landen over de hele wereld en verwelkomden ongeveer 200 studenten die werden toegelaten tot het programma, en brachten een mooie en betekenisvolle zomer door in Praag.

Lezingen en docenten

Bij het ontwerpen en organiseren van de programma's volgen we altijd twee kernwaarden: ervaring en inspiratie. Elke zomer, gedurende drie weken, leren we onze studenten 30 praktische onderwerpen die zelden het academische curriculum bereiken. Deze 30 onderwerpen worden zeer zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat ze relevant blijven en worden behandeld door 30 verschillende actieve professionals die worden beschouwd als experts in hun vakgebied. Onder onze sprekers zijn Radek Špicar (president, Aspen Institute), Leoš Dvořák (hoofd van de digitalisering, Valeo), Václav Nekvapil (Managing Partner, CEC Government Relations), Klára Sommerová (mede-oprichter en leider, (S) právně), Miroslav Černý (coördinator van de afdeling Intellectuele eigendom, ŠKODA AUTO, as), Petra Hrušková (manager, Global TA Operations bij Red Hat), Pavlína Louženská (Business and Innovation Strategist, 2FRESH Prague) en vele anderen.

Stages door ECCE

ECCEDU-programma's gaan niet alleen over tijd doorbrengen in de klas; nogal Het tegenovergestelde. Na drie weken van intensieve praktische cursussen krijgen onze studenten de kans om hun fresly verworven kennis te gebruiken en te verbeteren door een stage van vier weken te lopen in een van de topbedrijven die in hun sector actief zijn.
We werken samen met bedrijven als Siemens, UniCredit Bank, Lego, Coca-Cola; advocatenkantoren zoals DLA Piper, Clifford Chance, Linklaters; en studio's zoals Jestico, Whiles Architecture en Chapman Taylor Architects, evenals vele anderen, om waardevolle ervaringen, vaardigheden en knowhow te bieden.

Al onze partners zijn zich terdege bewust van de enorme kloof tussen traditioneel onderwijs en echte situaties; daarom stemden ze er graag mee in om onze studenten voor te bereiden op succesvolle toekomstige leiders en erkende experts op hun respectieve gebieden.

Grote receptie en afstuderen

Traditioneel openen onze zomerprogramma's met een welkomstgala-avond voor ECCEDU-studenten. Dit evenement biedt een gelegenheid om inspirerende mensen te ontmoeten, zoals oprichters, advocaten en bedrijfsmanagers, en ook om andere ECCEDU-studenten te ontmoeten.
Tijdens de collegeperiode van het programma organiseert ons personeel verschillende teambuildingevenementen voor studenten om hen te betrekken bij verschillende vrijetijdsactiviteiten en hen kennis te laten maken met de Europese cultuur. We organiseren ontsnappingsgames en lasergames, of gaan sightseeing in Praag om traditionele producten te ontdekken en souvenirs te kopen. Er worden ook reizen georganiseerd door Tsjechië en het buitenland: in het verleden zijn studenten naar Český Krumlov, Kutná Hora, Wenen en Berlijn gegaan.

Een ECCEDU-certificaat wordt aan het einde van elk programma verstrekt tijdens een informele prijsuitreiking, meestal in de vorm van een avondbarbecue-evenement. Daarnaast geven de stagebedrijven aanbevelingsbrieven of stagecertificaten.

Locaties

Praag

Address
Praag, Praag, Tsjechië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden