Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya - IEFC

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De fotografieschool van het IEFC biedt fotografiestudio's die de nodige training bieden aan mensen die op zoek zijn naar een professionele uitlaatklep, een middel tot artistieke expressie of enige kennis die hen in hun activiteit zal helpen.

De school is een belangrijke referentie in het lesgeven van fotografie op Europees niveau . Meer dan 15.000 studenten hebben de klas doorlopen, velen van hen zijn toegewijd aan professionele fotografie , of het nu gaat om artistieke, academische, culturele, zakelijke of dienstverlenende aspecten.

Wie zijn wij?

Het Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya is een culturele vereniging zonder winstoogmerk , met de filosofie van de entiteit ten dienste van het publiek.

Het jaar 2010 werd bekroond met het onderscheid van Entiteit van eer door de Catalaanse Federatie van Fotografie.

De missie van de IEFC is het stimuleren, stimuleren en bevorderen van de studie, het onderzoek en de verspreiding van fotografie.

Het Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya werkt al 40 jaar aan de opleiding en promotie van fotografen en aan het behoud en de verspreiding van fotografisch erfgoed . Ons project is om te werken om competitiever te zijn in de kennis- en informatiemaatschappij, waar het beeld een relevante rol speelt.

Als non-profitorganisatie keert alle door het IEFC zelf gegenereerde inkomen terug naar de aangeboden diensten, waarvan sommige gratis zijn en openstaan ​​voor het grote publiek . De inzet van het menselijke team van de IEFC samen met de medewerking van de entiteiten en mensen die ons in onze projecten hebben vergezeld, hebben ons in staat gesteld om waar we nu zijn te komen.

Het IEFC is georganiseerd in drie afdelingen:


School Afdeling

Biedt fotografie lessen voor mensen op zoek naar professionele training of een middel tot artistieke expressie.

Afdeling Documentatie en onderzoek

Bewaart, beheert en verspreidt de bestaande documentatie over fotografie, evenals het fotografische erfgoed van Catalonië. Het biedt diensten open voor het publiek van bibliotheek, historisch fotoarchief en fotobibliotheek.

Afdeling Culturele Activiteiten

Het verspreidt en promoot fotografie als een cultureel evenement, door de organisatie en deelname aan tentoonstellingen, conferenties en andere opleidingsactiviteiten (workshops, initiatiecursussen in fotografie, enz.).

Geschiedenis van de IEFC

Het Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) werd in 1972 opgericht door Miquel Galmes i Creus (1937-2015), die tot 2012 directeur was en tot 2015 president was.

Sinds 2012 is Eduard Bertran de directeur van de IEFC, en hij is ook de president sinds 2016.

Locaties

Barcelona

Address
C/ Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona, Catalonië, Spanje