Lees de Officiële Beschrijving

Het Culinary Institute van Barcelon a is zo ontworpen dat je een unieke en onherhaalbare ervaring hebt gebaseerd op multiculturalisme, creativiteit en innovatie.

Het doel van de school is om mensen te leren hun eigen toekomst op te bouwen.

Een instituut dat is ontworpen om keuken te transformeren

Dit is het idee waarmee drie leraren in Barcelona begonnen te ontwerpen wat nu het Culinary Institute of Barcelona , een educatief project om professionals op te leiden die de keukens en restaurants van de 21e eeuw zullen leiden.

Verschillende trainingen voor professionals die niet hetzelfde willen zijn

We zijn ons ervan bewust dat we leven in een wereld die gekenmerkt wordt door een constante paradigmaverschuiving, een wereld die een nieuw type professional vereist die waardevolle oplossingen kan bieden en waarin technologie, creativiteit en innovatie centraal staan. Om deze reden hebben we het onderwijsmodel dat wordt gebruikt in Silicon Valley, het mekka van digitale technologie, aangepast aan de internationale gastronomie. Dat maakt ons anders.

Visie

We zijn geboren uit een verandering en we blijven veranderen zonder op te houden. Verandering is synoniem voor evolutie. En training moet daar ook voor dienen: groeien en evolueren.

Jarenlang neigt de maatschappij om obsessief te zijn over het overwaarderen van kennis. Het houdt vast aan het punt van frustratie bij het onder druk zetten van jongeren in hun studie, zonder hun waarden, vaardigheden en attitudes te cultiveren. En dat is een grote fout.

In traditionele trainingscentra worden studenten niet gewaardeerd voor waar ze echt goed in zijn, maar voor wat ze geacht worden te weten. Vaardigheden zoals verbeeldingskracht, creativiteit, welsprekendheid en zelfs intelligentie worden bestraft. Ze zijn niet gemotiveerd en niet opgeleid om innovators te zijn, maar ze worden getraind van het verleden tot het verleden, zonder na te denken over de toekomst.

Bij CIB leren we ons intellect te verbeteren, te bevragen, ons voor te stellen, te zoeken en nieuwe mogelijkheden te vinden, wat niet bepaald heel rationeel maar totaal emotioneel is.

We leren dingen meer te doen dan dingen te weten. We leren lief te hebben en te overleven, en de gevestigde niet te accepteren. Omdat we weten dat wat is vastgesteld vluchtig is en vaak zelfs onjuist.

We zijn geobsedeerd in onze onderwijsprocedures zodat onze jonge mensen de scenario's van verandering kunnen overwinnen, ze hun eigen kunnen doen en weten hoe ze zich met absolute natuurlijkheid aan de nieuwe omstandigheden kunnen aanpassen. We proberen les te geven om doelen te stellen, na te streven en te bereiken, niet bang te zijn om fouten te maken. Omdat alleen diegenen die fouten willen maken in staat zijn om echt geweldige dingen te doen.

Dat is waarom we CIB hebben gemaakt. Om het te doen.

Trainingsmodel

We baseren onze methodologie op 6 assen die de vorming van leiders mogelijk maken die in staat zijn om de uitdagingen van de 21e eeuw met succes aan te gaan.

Leren op basis van uitdagingen

Een onderwijsmodel dat:

Het stelt studenten bloot aan echte problemen, bevordert de ontwikkeling van hun transformatieve leiderschapscompetenties en maakt ze competitiever in de wereld van vandaag.

Genereert motivatie en gevoel van prestatie.

Het verbindt de student met de omgeving, zodat tastbare waarde wordt gegenereerd.

Het biedt uitdagende ervaringen die ondernemerschap en menselijke zin ontwikkelen.

Het is ervaringsgerichte, collaboratieve en kennisintegrator.

Flexibiliteit

Dat is waarom: flexibiliteit is een levend concept, een patent in elk van onze faciliteiten. Leerruimtes, actief en dynamisch waarin de student centraal staat. En dus:

Onze klaslokalen veranderen. Met stoelen die niet alleen stoelen zijn, maar een mobiele persoonlijke werkruimte die zich aanpast aan de kenmerken van elke student en elke klas.

Al onze studenten hebben een PILOT-headset met een intelligente vertaling, waarmee ze kunnen spreken en de lessen in hun moedertaal kunnen volgen. Zonder kabels of complicaties.

Er is ook tijd voor de student en zijn klasgenoten om op hun gemak te werken.

Inspirerende leraren

We weten dat het, hoewel het reden is dat het leert, geleerd is van emoties. Dat is waarom elk van onze leraren:

Leef passionately de pedagogische ervaring, en het toont.

Hij is geïnteresseerd in de student, die zijn ontwikkeling uitdaagt, begeleidt en versterkt.

Het onderscheidt zich als een academische en leider in zijn discipline, het is innovatief en maakt gebruik van technologie.

Hij neemt actief en formeel deel aan zijn professionele, zakelijke, academische en sociale omgeving.

Het heeft een nauwe band met de studenten, het is een goed voorbeeld en laat er een stempel op drukken.

Gedenkwaardige ervaring

Onze studenten brengen minstens een jaar bij ons door en tijdens hun training leven ze:

Een wereldwijde, diverse en multiculturele leergemeenschap.

Academische en professionele gebruiken op de Campus en daarbuiten.

Activiteiten voor studentontwikkeling die verschillende uitdagingen bieden en de ontwikkeling van vaardigheden stimuleren.

360º training

We zijn niet tevreden met het zijn van kennisleveranciers, al onze studenten krijgen een 360 ° -training.

 • Kennis:
  Technologisch, product en de manipulatie ervan.
 • Abilities:
  Om zaken te beheren, andere mensen en zichzelf.
 • attitudes:
  Leiderschap, sociaal en professioneel.
 • mogelijkheden:
  Voor de herkenning van de omgeving en van zichzelf.

Omdat het is wanneer deze vier cirkels samenkomen wanneer succes optreedt.

Toegankelijkheid en transparantie

Alle communicatie van CIB, docenten en studenten, is 24 uur per dag gedurende het hele jaar toegankelijk en beschikbaar.

 • Persoonlijke instant messaging, per groep en algemeen.
 • Archief van video's, audio's en documenten.
 • Video en audio in real time.
 • Het is gemakkelijk, het is Facebook Workplace.
Opleidingen te volgen in:
 • Spaans
 • Engels

Deze school biedt ook:

Diploma

Culinary Institute of Barcelona

Het verkrijgen van CIB's Chef Diploma krijgt veel meer dan een professionele kookopleiding. Dit diploma garandeert dat de student in staat is om te innoveren en te creëre ... [+]

Het verkrijgen van CIB's Chef Diploma krijgt veel meer dan een professionele kookopleiding. Dit diploma garandeert dat de student in staat is om te innoveren en te creëren, dat wil zeggen om het reeds bestaande te verbeteren en om dingen te doen die niemand eerder heeft gedaan. Deze cursus is een reis door de kunst en wetenschap van de gastronomie die optioneel kan worden uitgebreid met een eerdere module van initiatie voor diegenen die geen professionele ervaring hebben met koken.

Zodra het Diploma met succes is afgerond, kan de student een van de zes culinaire specialiteiten kiezen die beschikbaar zijn om een ​​Specialist Chef te worden of om te kiezen voor de cursus om het Executive Chef Post Graduate Diploma te behalen.... [-]

Spanje Barcelona
Januari 2020
Spaans,Engels
Deeltijd
11 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands

Graduate Certificate

Culinary Institute of Barcelona

Een restaurant succesvol beheren is een uitdaging vanwege de complexiteit. Het succesvolle beheer van een restaurant omvat meer dan het aanbieden van een uitgebalanceerd ... [+]

Een restaurant succesvol beheren is een uitdaging vanwege de complexiteit. Het succesvolle beheer van een restaurant omvat meer dan het aanbieden van een uitgebalanceerd menu dat is ontworpen om inkomsten te genereren. Een aantal factoren speelt een rol bij het beheer van een restaurant: het vermogen om een ​​relatie met klanten aan te gaan, prospectie voor bedrijven in digitale media, het vermogen om effectief op de vraag te reageren, relaties op basis van vertrouwen en het omgaan met leveranciers. zijn factoren die een rol spelen in het beheer van een restaurant.

Controle over deze factoren is cruciaal om alles wat we hebben besproken en gepland voor onze onderneming op een veilige en coherente manier te kunnen implementeren. Dit is een sector in een staat van voortdurende verandering, waar de concurrentie hevig is en waar moet worden gereageerd op de verwachtingen van de klant. Daarom moeten nieuwheid en trends hulpmiddelen zijn die ons helpen onze onderneming te verbeteren en te beheren op weg naar succes.... [-]

Spanje Barcelona
Vraag informatie aan
Spaans,Engels
Deeltijd
11 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands

Postgraduate Certificate

Culinary Institute of Barcelona

Dit Postgraduate Executive Chef-diploma is een cursus van drie maanden die speciaal is ontworpen voor chef-koks die een stap verder willen gaan in hun academische opleidi ... [+]

Postgraduaat in FHet Food and Beverage and Executive Chef Diploma is een compleet programma dat tot doel heeft de student in de Executive Direction op te leiden in keukens en FDit Executive Chef Diploma en F

doeleinden waartoeVerkrijgen van de visie en de taal van de keuken in de keuken en op het gebied van klantenservice.Neem de houding aan van een leider die in staat is een complex en multidisciplinair werkteam te ontwerpen, beheren en versterken.Train in de financiële aspecten van meting en economische controle, van het aanbieden van efficiënte en ervaringsgerichte diensten, om de winstgevendheid te maximaliseren en afgestemd te zijn op de waarden en doelstellingen van het bedrijf.Kennis verwerven voor het beheer van de processen, planning, organisatie, controle en supervisie van de processen die bepalend zijn voor het genereren van ervaringen en de bijdrage van winstgevendheid in elk type service- of restauratie- en horecabedrijf.... [-]
Spanje Barcelona
September 2020
Spaans
Deeltijd
3 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Culinary Institute of Barcelona

Een banket, een cateringevenement of een groepsdiner is een uniek evenement. Men bereidt de presentatie van een maaltijd niet zoals in een conventioneel restaurant: er zi ... [+]

Een banket, een cateringevenement of een groepsdiner is een uniek evenement. Men bereidt de presentatie van een maaltijd niet zoals in een conventioneel restaurant: er zijn niet dezelfde vermeldingen of hetzelfde protocol voor service.

De keuken voor banketten heeft zijn eigen bijzonderheden die verder gaan dan de keuken in een restaurant. Bij het bereiden van voedsel voor een collectief zijn er regels en vereisten en logistiek en uitvoering die verschillen van die van conventionele catering. Noch de kosten noch de marges vertonen enige gelijkenis met die van een traditioneel restaurant. Een chef-kok moet - net als een maitre - een andere mindset aannemen en de organisator van het evenement komt binnen, op dezelfde manier als een manager van eten en drinken in een hotel.... [-]

Spanje Barcelona
Vraag informatie aan
Spaans,Engels
Deeltijd
3 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Culinary Institute of Barcelona

De eerste module van de Masters 'degree in Restaurant Business Management - MRBM. ... [+]

Eerste module van de masteropleiding in Restaurant Business Management - MRBM

Een restaurant succesvol beheren is een uitdaging vanwege de complexiteit. Het succesvolle beheer van een restaurant omvat meer dan het aanbieden van een uitgebalanceerd menu dat is ontworpen om inkomsten te genereren. Een aantal factoren speelt een rol bij het beheer van een restaurant: het vermogen om een ​​relatie met klanten aan te gaan, prospectie voor bedrijven in digitale media, het vermogen om effectief op de vraag te reageren, relaties op basis van vertrouwen en het omgaan met leveranciers. zijn factoren die een rol spelen in het beheer van een restaurant.

Controle over deze factoren is cruciaal om alles wat we hebben besproken en gepland voor onze onderneming op een veilige en coherente manier te kunnen implementeren. Dit is een sector in een staat van voortdurende verandering, waar de concurrentie hevig is en waar moet worden gereageerd op de verwachtingen van de klant. Daarom moeten nieuwheid en trends hulpmiddelen zijn die ons helpen onze onderneming te verbeteren en te beheren op weg naar succes.... [-]

Spanje Barcelona
Vraag informatie aan
Spaans,Engels
Deeltijd
15 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
Culinary Institute of Barcelona

Als we ons diepgaand verdiepen in en controle hebben over ons bedrijf, hebben we gemoedsrust en de visie die nodig is om veranderingen voor te stellen, nieuwe risico's te ... [+]

Als we ons diepgaand verdiepen in en controle hebben over ons bedrijf, hebben we gemoedsrust en de visie die nodig is om veranderingen voor te stellen, nieuwe risico's te nemen en te kiezen voor nieuwe formaten die voldoen aan de behoeften van de markt. Het vermogen om te anticiperen op verandering is van het grootste belang. Daartoe moeten we bekend zijn met de middelen waarover we beschikken, zodat we deze zonder verrassingen kunnen optimaliseren.

De doelstellingen van het postdoctorale programma in Executive Restaurant Management zijn:

Om studenten te leren hoe ze het meeste uit het etablissement en zijn personeel kunnen halen.Om het diepgaand te kennen en werkteams te leiden.Om studenten een brede economische visie op het bedrijf te geven, om het te exploiteren en de prestaties te maximaliseren.20% van de cursus is bedoeld om studenten de nodige vaardigheden te geven bij onderhandelingstechnieken, intense communicatie, management by values ​​en crisismanagement, met speciale aandacht voor en het omgaan met de drie meest plausibele scenario's voor toekomstig bedrijfsmodel, inclusief drie ervaringsdeskundigen van zes uur bezoeken.... [-]
Spanje Barcelona
Vraag informatie aan
Spaans,Engels
Deeltijd
15 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
Culinary Institute of Barcelona

In dit postdoctorale programma verwerf je de belangrijkste kennis die nodig is om een ​​bedrijfsplan te ontwikkelen om de kansen op succes van nieuwe zakelijke initiatiev ... [+]

Om een ​​horecabedrijf te ontwikkelen, moet het op een effectieve manier op de externe omgeving reageren zonder de beschikbare middelen, zijn eigen mogelijkheden en zijn sterke punten uit het oog te verliezen. Om die reden is het, ongeacht de grootte van het bedrijf, van cruciaal belang om analysetools en planningstools te hebben die ons de strategische benadering bieden die nodig is om de situatie van ons bedrijf en zijn omgeving te bepalen. Alleen op deze manier zal het in staat zijn om de meest geschikte en concurrerende strategieën voor zijn groei te selecteren en te implementeren.

In dit postdoctorale programma verwerf je de belangrijkste kennis die nodig is om een ​​bedrijfsplan te ontwikkelen om de kansen op succes van nieuwe zakelijke initiatieven te vergroten of, in het geval van bestaande bedrijven, van nieuwe benaderingen. In beide gevallen moet bij de implementatie van het businessplan gebruik worden gemaakt van methoden die het beheer van het project in een gecontroleerde omgeving vergemakkelijken om verrassingen en onvoorziene gebeurtenissen te voorkomen.... [-]

Spanje Barcelona
Vraag informatie aan
Spaans,Engels
Deeltijd
15 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
Culinary Institute of Barcelona

Keramiek, beeldhouwkunst, glas ... er zijn veel kunstdisciplines waarin vuur een cruciale rol speelt. Keuken is een andere. ... [+]

Keramiek, beeldhouwkunst, glas ... er zijn veel kunstdisciplines waarin vuur een cruciale rol speelt. Keuken is een andere. Zowel direct als indirect, en sinds de oudheid, werd vuur gebruikt in de keuken: het is het belangrijkste ingrediënt en tegelijkertijd het moeilijkste, dat soms niet het belang of de aandacht krijgt die het verdient. Het is niet voor niets dat kachels de kern vormen van elke keuken.

De vlam van de snijbrander, de hitte van een open barbecue, de kookactie van een oven-BBQ, buitenluchtkachels en de kunst van roken zijn verschillende technieken en methoden om het vuur aan te kunnen, waarvoor een voortreffelijk leren vereist is. Vacuüm koken en lage temperaturen bieden echter ook een scala aan mogelijkheden voor onze keukens. De vlam van een houtoven of van een stoomoven, de kracht van kachels of zelfs van een magnetron. Het is niet alleen hoe vuur wordt gebruikt, maar ook de verschillende temperaturen die worden gebruikt die ons een uitgebreid scala aan culinaire gevoeligheden bieden.... [-]

Spanje Barcelona
Vraag informatie aan
Spaans,Engels
Deeltijd
3 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Culinary Institute of Barcelona

Beschouwd als het voedsel van de goden, laat chocolade nooit iemand onbewogen. Het verhoogt de passies en er is altijd ruimte voor. Veel meer dan een reep chocola, is cac ... [+]

Beschouwd als het voedsel van de goden, laat chocolade nooit iemand onbewogen. Het verhoogt de passies en er is altijd ruimte voor. Veel meer dan een reep chocola, is cacao het levende verhaal van de beschaving en van de ontwikkeling van vele culturen. Daarom willen we bij de CIB dat je de passie ontdekt voor het bruine goud van de productie van de keuken en de zoetwaren.

Deze cursus is bedoeld voor chefs en professionele banketbakkers die hun kennis willen verdiepen en een brede visie willen krijgen van de mogelijkheden van dit gewilde ingrediënt, van de oorsprong tot de culinaire avant-garde en de transformaties die worden aangeboden door cacao, waardoor studenten nieuwe kennis en vaardigheden krijgen. nieuwe technieken om in hun keukens te implementeren.... [-]

Spanje Barcelona
Vraag informatie aan
Spaans,Engels
Deeltijd
3 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Culinary Institute of Barcelona

Gezonde keuken is in zwang. Nu meer dan ooit. Maar afgezien van gezond te zijn, willen mensen nu dat hun keuken gastronomisch is. ... [+]

Gezonde keuken is in zwang. Nu meer dan ooit. Maar afgezien van gezond te zijn, willen mensen nu dat hun keuken gastronomisch is. Chef-koks worden eco-chefs, groene chef-koks, chefs die proberen de wereld te veranderen op basis van gezonde producten, duurzaamheid en het milieu ...

Voeding en voeding staan ​​bol van de stigma's in een samenleving die op zoek is naar trends, merken, namen, concepten, snelle diëten en vooral veel wonderen. In dit postgraduaat willen we een nieuwe dimensie openen in gezonde gerechten als de focus van het voedselparadigma en culinair en gastronomisch denken. We willen de conceptuele barrières van diëten afbreken en vinden in onszelf een integratie tussen gezond eten, levensstijl en producten en hoe ze te koken.... [-]

Spanje Barcelona
Vraag informatie aan
Spaans,Engels
Deeltijd
3 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Culinary Institute of Barcelona

De keuken is in de afgelopen 25 jaar meer geëvolueerd dan in de afgelopen 250 jaar. De keuken is wetenschap, natuurkunde en scheikunde. Als gevolg hiervan, zul je wetensc ... [+]

De keuken is in de afgelopen 25 jaar meer geëvolueerd dan in de afgelopen 250 jaar. De keuken is wetenschap, natuurkunde en scheikunde. Als gevolg hiervan, zul je wetenschappers, natuurkundigen en chemici naast je hebben, evenals de beste chef-koks ter wereld.

Ze brengen hun kennis naar de keuken en geven ze door aan studenten met als doel het systematiseren van processen, het conceptualiseren van ontwerpen, het onderzoeken van het gedrag van gassen bij carbonatatie en het ontdekken van de respons van emulsies door middel van een saus met behulp van geavanceerde gereedschappen en machines.

Deze cursus gaat veel verder dan de avant-garde keuken. Deze cursus gaat verder dan de oude paradigma's om de regels te overtreden en leidt ons naar de gastronomie van de toekomst, waardoor de wetenschap ten dienste staat van de cateringsector.... [-]

Spanje Barcelona
Vraag informatie aan
Spaans,Engels
Deeltijd
3 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands