Birzeit University PAS

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Birzeit Universiteit werd aanvankelijk opgericht als een school in 1924 door mevrouw Nabiha Nasir (1891- 1951), een lid van een baanbrekende familie van Palestijnse opvoeders. In 1953 begon het aanbieden van het eerste jaar universitair onderwijs in de kunsten en wetenschappen, in aanvulling op een middelbare school-programma. In 1961 Birzeit College was het aanbieden van tweede-jarige universitaire klassen. Het volgende jaar, werden associate graden toegekend voor de twee-jarige opleiding die de studenten over te dragen aan andere universiteiten in de Arabische wereld en elders om hun bachelordiploma te voltooien.

In 1967, de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook vielen onder Israëlische militaire bezetting, wat resulteerde in reisbeperkingen opgelegd aan de Palestijnen die in deze gebieden. Als gevolg daarvan waren de leerlingen minder goed in staat om te reizen naar de naburige Arabische landen om hun opleiding voort te zetten. Deze nieuwe politieke omgeving gevraagd Birzeit geleidelijk weg te werken zijn high school programma en concentreren op een hogere opleiding. In 1972, het college begon een vierjarige opleiding tot bachelor-gediplomeerden van de Faculteit der Letteren en de Faculteit Wetenschappen.

In 1975 werd de naam, Birzeit Universiteit officieel goedgekeurd en Birzeit werd de eerste Arabische universiteit in Palestina op te richten. De eerste diploma-uitreiking vond plaats op 11 juli 1976. In 1978, de faculteiten van Koophandel en Economie werden opgericht, gevolgd door de Faculteit Ingenieurswetenschappen een jaar later. De universiteit begon te graduate programma's bieden in 1977. In 1996 werd de Faculteit der Graduate Studies formeel opgericht.

In 1973, net zoals de ontwikkeling van de Birzeit's tot een volwaardige universiteit benaderd voltooiing, sloot Israël de campus door militaire orde voor twee weken. Dit was de eerste van vele repressieve maatregelen tegen de universitaire gemeenschap. Minder dan een jaar later, de Israëlische militaire autoriteiten gedeporteerd de universiteit president, Dr. Hanna Nasir, die in ballingschap bleef negentien jaar. Van 1979-1992 werd de universiteit gesloten door de Israëlische bezetting autoriteiten meerdere malen. Voor de vijftiende en laatste keer, het Israëlische leger sloot de universiteit van 8 januari 1988 tot 29 april 1992, zoals het geval is met alle Palestijnse instellingen voor hoger onderwijs was. Tijdens deze lange periode van sluiting, de universiteit bleef ondergronds te werken met kleine studiegroepen in geïmproviseerde voorziening buiten de campus. Onder dergelijke omstandigheden, veel studenten duurde meer dan de gebruikelijke tijd om af te studeren.

De universiteit Vandaag

Vandaag, Birzeit Universiteit is een bloeiende instelling, met meer dan 900 docenten en medewerkers en rond 10.103 studenten, waarvan 64 procent is vrouw (6.497 studenten) en 36 procent is man (3.606 studenten), afkomstig uit alle delen van de Westelijke Jordaanoever. De universiteit is gelegen aan de rand van Birzeit City, 10 kilometer ten noorden van Ramallah en 26 kilometer ten noorden van Jeruzalem. Toegewijd aan de beginselen van academische vrijheid te verstevigen, de universiteit is gericht op de jonge Palestijnse generatie voorbereiden om verantwoordelijke leiders en burgers te worden. Zoals het stimuleert haar studenten langs het pad van academische excellentie, het benadrukt ook de noodzaak voor sociale bewustzijn en nationale inzet.

Onze lijst van cursussen omvatten:

Modern Standaard Arabisch Informeel Arabisch Palestijnse Vereniging De Palestijnse kwestie Vrouwen in de Arabische samenleving Arabische Society Palestijnse Culturele Studies Moderne en Hedendaagse Arabische Gedachte

Locaties

Birzeit

Address
Birzeit University
PO Box 14

Birzeit, Staat Palestina