Lees de Officiële Beschrijving

DE UNIVERSITEIT

Riphah International University , Islamabad is een Riphah International University , in 2002 door de federale overheid van Pakistan gecharterd. De universiteit is opgericht met het oog op het produceren van professionals met islamitische morele en ethische waarden. Het wordt gesponsord door een non-profit trust; namelijk Islamic International Medical College Trust (IIMCT), opgericht in 1995. Het eerste project van de IIMCT was het Islamic International Medical College, Rawalpindi, opgericht in 1996 door de Founding Managing Trustee; Maj. Gen. (Retd.) Muhammad Zulfiqar Ali Khan, TI (M), TBt (laat).

Momenteel heeft de universiteit 7 faculteiten en verschillende academische afdelingen en een project overzee, namelijk RAK College of Dental Sciences, VAE. De universiteit werkt ook aan de oprichting van haar campus in Mauritius.

Missie

Islamic International Medical College Trust (IIMCT) werd in 1995 opgericht door haar Managing Trustee, de late Maj. Gen (R) Muhammad Zulfiqar Ali Khan TI (M), TBt. IIMC-T is een non-profit, niet-politieke, niet-sektarische welzijnsorganisatie geregistreerd bij de regering van Pakistan. De missie van de Trust is:

"Oprichting van state-of-the-art onderwijsinstellingen met een focus op het inruilen van islamitische ethische waarden."

IIMC-T is van plan de Ummah van de moslims te helpen bij het oplossen van het dringende probleem van de verslechtering van de academische standaard, door de oprichting van State of the Art Institutions in Pakistan, waarbij eminente geleerden en wetenschappers worden betrokken. In overeenstemming met de missieverklaring wordt sterke nadruk gelegd op de inprenting van islamitische ethische waarden bij de studenten om goede moslimdokters, ingenieurs en sociale wetenschappers te produceren.

Constituent Campussen:

De universiteit heeft volgende campussen in Islamabad, Rawalpindi, Lahore, Faisalabad en Ras Al-Khaimah, Verenigde Arabische Emiraten.

  • Hoofdcampus, Sector I-14, Islamabad.
  • Stadscampus - I, G-7/4, 7th Avenue, Islamabad.
  • City Campus - II, Evacuee Trust Complex, Islamabad.
  • Al-Mizan Campus, Rawalpindi.
  • WISH Female Only Campus, H-8/2, Islamabad.
  • Lahore City Campus, Township, Lahore.
  • Raiwind Road Campus, Lahore.
  • Lahore Industrial Estate Campus.
  • Faisalabad Campus, Satiana Road, Faisalabad.
  • RAK College of Dental Sciences, Ras Al-Khaimah, VAE.

Riphah is begonnen aan zijn nieuwe campus in Zone V, Islamabad, samen met een Teaching Hospital met zeshonderd bedden.

Bestuur

De geachte president van de Islamitische Republiek Pakistan is de beschermheer van de universiteit. Maj. Gen. (Retd.) Muhammad Zulfiqar Ali Khan (laat) was de oprichtende bondskanselier. Momenteel is Mr. Hassan Muhammad Khan de Bondskanselier van de Universiteit en Prof. Dr. Anis Ahmad, een eminent geleerde van internationale reputatie en onderwijskundige van onderscheid, is de oprichtende Vice-Kanselier van de Universiteit. Het College van Bestuur en de Academische Raad zijn de hoogste beleidsvormende organen van de universiteit. De vice-kanselier is de algemeen directeur en academisch officier van de universiteit.

University Ranking en Quality Certification

Riphah International University , Islamabad werd in 2005 door de Higher Education Commission (HEC) van Pakistan opgenomen in de 'W' Category Universities en werd al snel opgenomen in de top vijf van universiteiten in de particuliere sector die in aanmerking komen voor onderzoeksubsidies van de regering van Pakistan via de HEC. Onlangs staat Riphah op de tweede positie van alle particuliere nationale universiteiten van algemene categorie. Verder kreeg de Quality Enhancement Cell van de universiteit de eerste positie in de private sector "W" Category Universities of the Country volgens de scorecard geformuleerd door de HEC. Riphah is de eerste universiteit van het land die is gecertificeerd volgens de ISO 9001: 2008-norm die is aangekondigd door Lloyd's Register in het Verenigd Koninkrijk, dat behoort tot de top vijf van wereldwijde onafhankelijke risicobeheer- en veiligheidsorganisaties.

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

Propedeuse

Riphah International University

Een kwalificatie ontworpen met onze universitaire partners om je voor te bereiden op eerstejaars toegang tot undergraduate opleidingen. Het studeren in kleine klassen met ... [+]

International Foundation Year - IFYGegarandeerde toegang tot duizenden universitaire graden

Een kwalificatie ontworpen met onze universitaire partners om je voor te bereiden op eerstejaars toegang tot undergraduate opleidingen. Het studeren in kleine klassen met NCUK in je eigen land voordat je aan je diploma begint, geeft je het vertrouwen dat je nodig hebt voordat je aan je opleiding begint.

International Foundation Year RouteKwaliteit is de kern van alles wat we doen, dus onze kwalificaties voldoen aan de hoogste academische normen die zijn vastgesteld door onze universitaire partners. Naast academische kennis geeft de NCUK IFY je specialistische Engelse taal-, studie- en culturele vaardigheden die een essentieel onderdeel zijn van je opleiding. Deze unieke combinatie helpt je bij de universiteit van je keuze te komen en verder te gaan met je toekomstige carrière.International Foundation Year Progression RouteTechnische programma's Cursus feitenStudieniveau: undergraduatePathway : (1 3) of (2 2)Programma-lengte: 9 maandenKrediet uren: 30Intake: septemberClass Timings: doordeweekse ochtendProgrammakosten: £ 4270 inc belastingToegang tot International Foundation Year... [-]
Pakistan Lahore
April 2020
Engels
Voltijd
9 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands

Undergraduate Pathway

Riphah International University

Het International Year One (IYOne) is een kredietwaardige kwalificatie waarmee je het tweede jaar van een undergraduate-diploma aan een NCUK-universiteit kunt doorlopen. ... [+]

International Year OneToegang tot het tweede jaar van een universitair diplomaHet International Year One (IYOne) is een kredietwaardige kwalificatie waarmee je het tweede jaar van een undergraduate-diploma aan een NCUK-universiteit kunt doorlopen. Je kunt echte UK Year One in Islamabad Center volgen na BSc, Cambridge, IB, AP of gelijkwaardige kwalificatie met garantieplaatsing bij een van de NCUK-partneruniversiteiten.We bieden de volgende opties die leiden tot honderden tweedejaars graden aan een reeks vooraanstaande universiteiten;International Year OneIYOne Engineering-programma CURSUS FEITENUK Study: Level 5Studiemodus: Campusstudie Volledige tijdCursusduur: 9 maandenModules: 5 in elk semesterProgrammakosten: £ 4270 *TOEGANG TOT HET INTERNATIONALE JAAR EEN... [-]
Pakistan Lahore
April 2020
Engels
Voltijd
9 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Lahore, Punjab, Pakistan