Lees de Officiële Beschrijving

Welkom op de Martinair Flight Academy

De Martinair Flight Academy ontstond 40 jaar geleden en is onderdeel van de Air France / KLM Groep. De academie is de oudste in Nederland die alle praktische vlieginstructie van een Nederlands vliegveld loopt. Daarom gebruiken we een moderne en jonge vloot die haar thuisbasis op Lelystad Airport heeft.

Deze intensieve geïntegreerde training duurt ongeveer 24 maanden en gaat 3 keer per jaar. De theorie wordt gegeven door middel van een Computer Based Training-systeem en is volledig geïntegreerd met de praktische vlieglessen. Dit betekent dat de theorie wordt afgewisseld met praktische vlieglessen hierbij de theorie direct in de praktijk worden toegepast.

Maandelijks is er een oriëntatie dag bij de Flight Academy, hier krijg je alle informatie die je nodig hebt en om te verkennen en begrijpen van de Martinair Flight Academy. De selectie kan elk moment beginnen en kan in ongeveer 3 weken worden afgerond.

Martinair Flight Academy is er trots op de alliantie aan te kondigen met twee andere bedrijven, Trener Kft en FSC. Het nieuwe bedrijf dat wordt gevormd heet Central European Flight Academy, CEFA.

Na een grondige evaluatie Central European Flight Academy is geselecteerd door Wizz Air als partner voor unieke Mentored Pilot Training Programme.

Waarom Martinair Flight Academy?

Martinair102

Het is belangrijk om comfortabel met de manier van onderwijs dat 'jouw' school biedt je voelt.

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor de Martinair Flight Academy is de kleinschaligheid. Een maximum van 36 studenten beginnen hun ATPL opleiding elk jaar en de klassen niet meer dan een aantal van 12 studenten. Dit resulteert in een zeer persoonlijke benadering waarin het individu centraal.

Op de Martinair Flight Academy werkelijke vliegende start na slechts vier weken van grondschool training. Je eerste solo vlucht vindt plaats ongeveer twee maanden na het begin van uw vlucht training. Dit betekent dat de theorie wordt gecombineerd met praktische training vlucht tijdens het eerste jaar. In het tweede jaar werkelijke vliegen met de jonge en moderne vloot wordt benadrukt.

In het eerste jaar zal het volledige ATPL theorie behandeld worden door gebruik te maken CBT (Computer Based Training), die wordt ondersteund door regelmatige allround theorie leraren, die vlucht instructie kan geven zichzelf en zijn gemakkelijk in staat om een ​​koppeling tussen theorie en praktijk te maken.

In dit jaar brengt u ook uw eerste licentie, de Private Pilot License te verkrijgen. Hiermee kunt u het gewenste aantal uren voor de ATPL navigatie met een medestudent te vliegen, zodat je veel ervaring bij elkaar te krijgen. Ook kunt u vluchten naar meer afgelegen buitenlandse luchthavens uit te voeren, want samen heb je het dubbele van het aantal uren beschikbaar.

In tegenstelling tot sommige andere vluchten scholen, zal de volledige vlucht opleiding aan de Martinair Flight Academy uitgevoerd op één locatie, in ons geval is dit Lelystad Airport.

toekomstperspectieven

Martinair103

Martinair Flight Academy is een volle dochter van Martinair Holland NV Martinair Holland NV is in handen van KLM, dus de MFA is ook onderdeel van de Air France / KLM Group. Dit betekent dat als de bedrijven binnen deze groep, zoals KLM, Transavia en Martinair, moeten piloten zullen ze hun eigen vliegscholen te werven. Concreet betekent dit dat de KLM Flight Academy biedt de KLM en Martinair Flight Academy is een 'preferred supplier' voor Transavia en Martinair Holland. Als de KLM Flight Academy niet genoeg piloten kunnen leveren aan KLM, zal leerling-piloten van Martinair Flight Academy worden aangenomen.

Onze studenten vliegen met verschillende luchtvaartmaatschappijen, binnen en buiten Europa. Onder de luchtvaartmaatschappijen vindt u nationale en nationale luchtvaartmaatschappijen, regionale vervoerders en exploitanten vinden. Studenten, die nog steeds wachten op een baan, zal op de standaard door de Martinair Flight Academy worden gehouden door de zogenaamde periodieke training. Deze maandelijkse trainingen worden verzorgd door een team van de luchtvaartmaatschappij kapiteins, die hun sporen in leidinggevende posities in de commerciële luchtvaart (MD-11, B767, B747) hebben verdiend.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels
  • Nederlands

Deze school biedt ook:

Cursus

Martinair Flight Academy

De PPL (Private Pilot License) is een EASA-licentie, waarmee bijna alle kleine vliegtuigen onder VFR gevlogen mag worden, zonder dat de beperking van de Europese grenzen. ... [+]

De PPL (Private Pilot License) is een EASA (European Aviation Safety Agency) Licentie, waarmee bijna alle eenmotorige vliegtuigen gevlogen mag worden. De PPL License kan worden uitgebreid met een aantal kwalificaties. Bijvoorbeeld blind vliegen kwalificatie (Instrument Rating), die nodig is voor instrument vliegen is.

Tijdens deze cursus leer je hoe je een vliegtuig te vliegen en geleidelijk verkennen van de mogelijkheden van het vliegtuig. Alle elementaire vliegen technieken worden besproken. Het gaat opstijgen, landen, klimmen, horizontale vlucht, draaien, kraampjes, afdalingen, circuit vliegen, noodprocedures, etc.

Als leerling-piloot werk je naar je eerste solo-vlucht, die volgend betekent vliegen zonder dat je instructeur aan u. De volgende stap na uw eerste solo vlucht is te leren hoe om te navigeren met behulp van grafieken, kompas, radiobakens etc. Eerst vlieg je naar andere luchthavens met je instructeur naast je en dit later doen u tijdens de solo vluchten.... [-]

Nederlanden Lelystad
September 2020
Deeltijd
12 - 16 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Martinair Flight Academy

Met de geïntegreerde opleiding vindt u een Commercial Pilot License, Multi-motor, Instrument rating en een bevroren ATPL te verkrijgen. ... [+]

Het verschil tussen de ATPL en CPL in het kort:

CPL - Commercial Pilot License

ATPL - Airline Transport Pilot License / 1500 uur ervaring

De geïntegreerde cursus biedt de mogelijkheid om de licenties (ratings) krijgen in 24 maanden. De begane scholen zullen worden gegeven in de klas, maar leren op afstand via internet zal worden gebruikt voor ATPL theorie. De training is opgedeeld in modules en in sommige modules de training kan worden gecombineerd met andere activiteiten van een kandidaat bijvoorbeeld werk / solo vluchten.

specificaties:

Om deel te nemen in de geïntegreerde Natuurlijk moet je een middelbare school diploma of gelijkwaardig met vakken ... [-]
Nederlanden Lelystad
September 2020
Voltijd
23 - 24 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Martinair Flight Academy

De training voor de vlieginstructeur (Flight Instructor = FI), alsmede de opleiding tot instrument vlieginstructeur (Instrument Rating Instructor = IRI en Multi Engine In ... [+]

De training voor de vlieginstructeur (Flight Instructor = FI), alsmede de opleiding tot instrument vlieginstructeur (Instrument Rating Instructor = IRI en Multi Engine Instructor = MEI) zijn gespecialiseerde trainingen.

FI - vlieginstructeur De training voor de vlieginstructeur (basisopleiding) is al een deel van de Martinair Flight Academy voor vele jaren. De eisen voor het starten van de opleiding zijn een geldig CPL met september klassebevoegdverklaring (EASA License). Een minimum van 5 uur is te vliegen gedurende de laatste 6 motnhs voorafgaand aan de start van de cursus en een ingang test moet worden doorgegeven. Deze test is verplicht.

De essentie in het theoretische deel van de opleiding tot vlieginstructeur zijn speciaal onderwijs leerling-piloten over aerodynamica en luchtvaartwetgeving en leren hoe klassieke briefings te geven.... [-]

Nederlanden Lelystad
September 2020
Voltijd
Deeltijd
6 - 12 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands