Martinair Flight Academy

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Welkom op de Martinair Flight Academy

De Martinair Flight Academy ontstond 40 jaar geleden en is onderdeel van de Air France / KLM Groep. De academie is de oudste in Nederland die alle praktische vlieginstructie van een Nederlands vliegveld loopt. Daarom gebruiken we een moderne en jonge vloot die haar thuisbasis op Lelystad Airport heeft.

Deze intensieve geïntegreerde training duurt ongeveer 24 maanden en gaat 3 keer per jaar. De theorie wordt gegeven door middel van een Computer Based Training-systeem en is volledig geïntegreerd met de praktische vlieglessen. Dit betekent dat de theorie wordt afgewisseld met praktische vlieglessen hierbij de theorie direct in de praktijk worden toegepast.

Maandelijks is er een oriëntatie dag bij de Flight Academy, hier krijg je alle informatie die je nodig hebt en om te verkennen en begrijpen van de Martinair Flight Academy. De selectie kan elk moment beginnen en kan in ongeveer 3 weken worden afgerond.

Martinair Flight Academy is er trots op de alliantie aan te kondigen met twee andere bedrijven, Trener Kft en FSC. Het nieuwe bedrijf dat wordt gevormd heet Central European Flight Academy, CEFA.

Na een grondige evaluatie Central European Flight Academy is geselecteerd door Wizz Air als partner voor unieke Mentored Pilot Training Programme.

Waarom Martinair Flight Academy?

Martinair102

Het is belangrijk om comfortabel met de manier van onderwijs dat 'jouw' school biedt je voelt.

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor de Martinair Flight Academy is de kleinschaligheid. Een maximum van 36 studenten beginnen hun ATPL opleiding elk jaar en de klassen niet meer dan een aantal van 12 studenten. Dit resulteert in een zeer persoonlijke benadering waarin het individu centraal.

Op de Martinair Flight Academy werkelijke vliegende start na slechts vier weken van grondschool training. Je eerste solo vlucht vindt plaats ongeveer twee maanden na het begin van uw vlucht training. Dit betekent dat de theorie wordt gecombineerd met praktische training vlucht tijdens het eerste jaar. In het tweede jaar werkelijke vliegen met de jonge en moderne vloot wordt benadrukt.

In het eerste jaar zal het volledige ATPL theorie behandeld worden door gebruik te maken CBT (Computer Based Training), die wordt ondersteund door regelmatige allround theorie leraren, die vlucht instructie kan geven zichzelf en zijn gemakkelijk in staat om een ​​koppeling tussen theorie en praktijk te maken.

In dit jaar brengt u ook uw eerste licentie, de Private Pilot License te verkrijgen. Hiermee kunt u het gewenste aantal uren voor de ATPL navigatie met een medestudent te vliegen, zodat je veel ervaring bij elkaar te krijgen. Ook kunt u vluchten naar meer afgelegen buitenlandse luchthavens uit te voeren, want samen heb je het dubbele van het aantal uren beschikbaar.

In tegenstelling tot sommige andere vluchten scholen, zal de volledige vlucht opleiding aan de Martinair Flight Academy uitgevoerd op één locatie, in ons geval is dit Lelystad Airport.

toekomstperspectieven

Martinair103

Martinair Flight Academy is een volle dochter van Martinair Holland NV Martinair Holland NV is in handen van KLM, dus de MFA is ook onderdeel van de Air France / KLM Group. Dit betekent dat als de bedrijven binnen deze groep, zoals KLM, Transavia en Martinair, moeten piloten zullen ze hun eigen vliegscholen te werven. Concreet betekent dit dat de KLM Flight Academy biedt de KLM en Martinair Flight Academy is een 'preferred supplier' voor Transavia en Martinair Holland. Als de KLM Flight Academy niet genoeg piloten kunnen leveren aan KLM, zal leerling-piloten van Martinair Flight Academy worden aangenomen.

Onze studenten vliegen met verschillende luchtvaartmaatschappijen, binnen en buiten Europa. Onder de luchtvaartmaatschappijen vindt u nationale en nationale luchtvaartmaatschappijen, regionale vervoerders en exploitanten vinden. Studenten, die nog steeds wachten op een baan, zal op de standaard door de Martinair Flight Academy worden gehouden door de zogenaamde periodieke training. Deze maandelijkse trainingen worden verzorgd door een team van de luchtvaartmaatschappij kapiteins, die hun sporen in leidinggevende posities in de commerciële luchtvaart (MD-11, B767, B747) hebben verdiend.

Locaties

Lelystad

Martinair Flight Academy

Address
Emoeweg 4,
8218 PC Lelystad.
The Netherlands

8218 PC Lelystad, flevoland, Nederlanden
Telefoonnr.
+31 320 288 476