Maastricht University, University College Maastricht (UCM)

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Universiteit Maastricht (UM) is de meest internationale universiteit van Nederland en groeit met 16.861 studenten en 4.300 medewerkers nog steeds. De universiteit onderscheidt zich door haar innovatieve onderwijsmodel, internationale karakter en multidisciplinaire aanpak van onderzoek en onderwijs.

Dankzij de hoogwaardige onderzoeks- en studieprogramma's en een sterke focus op maatschappelijke betrokkenheid heeft de UM snel een solide reputatie opgebouwd. Tegenwoordig wordt het beschouwd als een van de beste jonge universiteiten ter wereld.

Tien redenen om voor de Universiteit van Maastricht te kiezen

 1. Persoonlijke benadering met probleemgestuurd leren
  Studenten aan de UM leren in kleine tutorgroepen, wat betekent dat je actief deelneemt en essentiële vaardigheden voor je toekomst ontwikkelt. Docenten kennen u meestal op voornaam en zijn altijd toegankelijk en benaderbaar.


 2. Unieke programma's
  De UM biedt een aantal studieprogramma's die nergens anders in Nederland te vinden zijn. Voorbeelden zijn de bachelor European Public Health, de master Forensics, Criminology and Law en de Master in Global Health.


 3. Meest internationale universiteit van Nederland
  De meeste van onze programma's worden ook in het Engels aangeboden, en 51% van onze studenten en bijna 42% van onze medewerkers komt uit het buitenland. Dit maakt UM de meest internationale universiteit van Nederland.


 4. Onderzoek
  Ons multidisciplinair onderzoek, van groeiend menselijk weefsel tot het onderzoeken van duurzaamheidskwesties, biedt een vruchtbare voedingsbodem voor ons onderwijs. Academici zijn nauw betrokken bij het lesgeven en geïnteresseerde studenten hebben verschillende mogelijkheden om zelf aan het onderzoek deel te nemen.


 5. Een van de beste jonge universiteiten wereldwijd
  De UM is de vijfde beste jonge universiteit ter wereld, volgens de editie 2017 van de Times Higher Education-ranglijst voor jonge universiteiten. Ook in andere rankings behaalt de UM consequent goede scores: in 2017 plaatste de UM de 15e plaats in de QS-ranking voor universiteiten jonger dan 50 jaar.


 6. Onderwijsvernieuwing
  We werken continu aan het verbeteren van onze onderwijsmethodiek in de UM Edlab, die ook docenten ondersteunt en excellentieprogramma's biedt voor studenten.


 7. Het hart van Europa
  Maastricht ligt in het meest zuidelijke puntje van Nederland, in het hart van Europa. In slechts een paar uur tijd bent u in Brussel, Amsterdam, Parijs of Londen en verschillende luchthavens zijn binnen een uur rijden.


 8. De stad Maastricht
  Van bioscopen, theaters en honderden cafés, bars en restaurants tot een gloednieuw sportcentrum en ultramoderne studievoorzieningen in aanbouw op de Tapijn-locatie - Maastricht is een levende stad met een historisch centrum. En elk academisch jaar begint met een onvergetelijke Inkom-week.


 9. Honours-programma's
  Voor studenten die van een extra uitdaging houden, bieden we een reeks honoursprogramma's: Premium, MaRBle en Honours.


 10. Een baan zoeken
  Uit onderzoek van het UM Research Centre for Education and the Labour Market (ROA) blijkt dat ongeveer 96% van de afgestudeerden binnen een paar jaar na afstuderen in een betaalde baan werkt (Maastricht University graduate surveys 2017).


Snelle feiten

 • de jongste en meest internationale universiteit van Nederland
 • 16.861 studenten, 4.300 personeelsleden, 65.000 alumni
 • een van de beste jonge universiteiten ter wereld (THE, QS)
 • de enige Nederlandse universiteit in het Worldwide Universities Network (WUN) en het Young European Research Universities Network (YERUN)

Locaties

Maastricht

Address
Minderbroedersberg 4-6
6211 LK Maastricht, Limburg, Nederlanden

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Deze school biedt ook: