Sophia University Summer School

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Sophia's speciale kenmerken

Sophia University leidde de overstap naar internationalisering in Japan en bood studie- en opleidingsmogelijkheden die rekening houden met onze steeds complexere wereld. In de loop der jaren heeft de universiteit een origineel wereldwijd netwerk opgezet waarmee onderzoekers en studenten uit het buitenland in Japan kunnen lesgeven en studeren, en Japanse onderzoekers en studenten doen hetzelfde in het buitenland.

Sophia biedt een uitstekende educatieve omgeving voor het tijdperk van internationalisering en cultiveert "Mannen en Vrouwen voor anderen, met anderen" die kunnen excelleren op het wereldtoneel.

Een van de beste privé-universiteiten in Japan

Sophia's reputatie voor excellentie in undergraduate onderwijs, uitstekende graduate programma's en een competitieve onderzoeksomgeving maakt het mogelijk om haar ranking als een van de beste private universiteiten van Japan te behouden. Studenten profiteren enorm van het vermogen om de nieuwste ontwikkelingen in hun gekozen vakgebied te bestuderen met vooraanstaande Japanse en internationale docenten. Nadenkend over de kwaliteit van hun opleiding, worden afgestudeerden van Sophia hoog gewaardeerd als leiders in de wereldwijde werkplek bij multinationale bedrijven en internationale organisaties.

Al onze faculteiten en graduate schools verwelkomen internationale studenten. 1.148 internationale studenten komen uit meer dan 60 landen en uit alle delen van de wereld. Onze faculteit bestaat uit leden uit meer dan 20 landen en de meeste docenten hebben overzeese studie- en onderzoekservaring.


Japanse pionier in mondiaal onderwijs

Sophia University biedt al meer dan 60 jaar Engelstalige programma's aan. Als weerspiegeling van de hoge mate waarin zijn track record als pionier in het mondiale onderwijs wordt gehouden, werd de universiteit onlangs gekozen voor een reeks subsidieprogramma's die door het ministerie van Onderwijs, Cultuur, Sport, Wetenschap en Technologie werden uitgevoerd om universiteiten in Japan te internationaliseren, inclusief het Top Global Universities Project en het Global 30 Project. Deze programma's dragen bij aan een verdere versterking van de inspanningen van de universiteit om de mondiale competentie van onze studenten te vergroten.

Tegelijkertijd zorgen overeenkomsten met 206 overzeese universiteiten in 42 landen voor de dynamische mobiliteit van onze studenten. Meer dan 1.500 internationale studenten studeren aan Sophia van over de hele wereld, en bevorderen een geïnternationaliseerde campuscultuur. De universiteit staat ook bekend om het aanmoedigen van Japanse studenten om in het buitenland te studeren met een breed scala aan programma's. Zowel inkomende als uitgaande studenten zullen ontdekken hoe onderwijs echt tot leven komt in een internationale context bij Sophia.


Diversiteit op één campus in de fascinerende stad Tokio

Sophia University heeft een compacte footprint die alle faculteiten en graduate schools in de wetenschappen en geesteswetenschappen op een enkele campus samenbrengt. Deze aanpak levert de universitaire programma's aanzienlijke voordelen op door de mobiliteit, samenwerking en specialisatie van het onderwijs te verdiepen. Door een omgeving aan te bieden waarin studenten en docenten met verschillende culturele, linguïstische en religieuze achtergronden samenkomen, functioneert de campus als een microkosmos van de mondiale samenleving. Niet minder gunstig is de locatie van de universiteit in Tokio, een megacity die studenten uitnodigt om te genieten van alle voordelen van de state-of-the-art technologie, faciliteiten en infrastructuur. Het beste van alles is dat de stad een onschatbare gelegenheid biedt om een unieke cultuur te ervaren waarin traditionele en moderne elementen met elkaar vermengen.


Ruime keuze aan Engelstalige programma's

Studenten kunnen bedrijfskunde en economie, wetenschappen en technologie, en milieustudies, alle sterke punten van Japan, in het Engels studeren. Sophia heeft ook een lange traditie in Japanse studies. Monumenta Nipponica, een Engels-medium wetenschappelijk tijdschrift dat dienst doet als een belangrijke bron voor onderzoekers die Japan wereldwijd bestuderen, wordt uitgegeven aan de universiteit.

De volgende programma's bieden volledig Engels-medium curriculum:

Undergraduate niveau:

  • Vrije kunsten
  • Wetenschap en technologie

Graduate level:

  • Globale studies
  • Wereldwijde milieustudies
  • TESOL (Engels onderwijzen voor sprekers van andere talen)
  • Wetenschap en technologie

Niet-Graadprogramma's:

  • Vrije kunsten
  • Centrum voor Taalonderwijs en Onderzoek (Japans-taalcursussen)
  • Korte programma's (Aziatische studies, Japanse studies en Japanse taal en cultuur)


Bekend om het aanbieden van taalonderwijs van hoge kwaliteit

Sinds de oprichting heeft Sophia de nadruk gelegd op het leren van vreemde talen, en Sophia-afgestudeerden staan hoog aangeschreven vanwege hun uitzonderlijke taalvaardigheid en communicatievaardigheden. Het Center for Language Education and Research biedt cursussen in 22 talen aan Japans sprekende studenten. Het centrum biedt ook een breed scala aan Japanse cursussen voor internationale studenten. Naast het bevorderen van het vermogen om vreemde talenkennis te gebruiken bij het nastreven van een loopbaan in een steeds globalere en gevarieerde wereld, wil Sophia University de basis leggen voor het vermogen van studenten om vreemde talen te gebruiken om logisch hun eigen manier van denken te ontwikkelen, hun gedachten te presenteren en onderhandelen op een dieper niveau.

Locaties

Chiyoda

Address
102-8554 Chiyoda, Tokyo, Japan