University of Pisa Summer & Winter Schools

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De universiteit van Pisa is een openbare instelling met twintig afdelingen , met onderzoekscentra op hoog niveau in de sectoren landbouw, astrofysica, informatica, engineering, geneeskunde en diergeneeskunde. Bovendien heeft de universiteit nauwe banden met de Pisan-instituten van de Nationale Onderzoeksraad , met vele culturele instellingen van nationaal en internationaal belang, en met de industrie, met name die van de informatietechnologie , die een fase van snelle expansie doormaakte in Pisa tijdens de jaren zestig en zeventig.

De universiteit van Pisa werd officieel opgericht in 1343 , hoewel een aantal geleerden beweren dat de oorsprong ervan teruggaat tot de 11e eeuw.

Het vroegste bewijs van een Pisan "Studium" dateert uit 1338 toen de gerenommeerde jurist Ranieri Arsendi vanuit Bologna naar Pisa verhuisde. Hij werd samen met Bartolo Da Sassoferrato , een docent burgerlijk recht, door de gemeente betaald om openbare lessen te geven.

De pauselijke stier ' In supremae dignitatis ', verleend door paus Clemens VI op 3 september 1343, erkende het 'Studium' van Pisa als een ' Studium Generale '; een instelling voor voortgezet onderwijs opgericht of bevestigd door een universele autoriteit, het pausdom of rijk. Pisa was een van de eerste Europese universiteiten die kon bogen op dit pauselijk attest, dat de universele, wettelijke waarde van zijn onderwijskwalificaties garandeerde.

De eerst onderwezen onderwerpen waren: Theologie, Burgerlijk Recht, Canon Law and Medicine. In 1355 begon Francesco Da Buti , de bekende commentator van Dante's Divine Comedy, les te geven aan het "Studium".

Pisa en zijn "Studium" ondergingen een periode van crisis rond de eeuwwisseling van de 15e eeuw: de verovering van de stad door de Florentijnen verwoestte het economische en sociale leven. Inderdaad, er is al tientallen jaren gebrek aan documentair bewijs van het reguliere functioneren van de universiteit.

In 1473, dankzij Lorenzo dei Medici , hervatte het Pisan Studium zijn systematische ontwikkeling en de bouw van een gebouw voor het houden van lessen werd voorzien in 1486. ​​Het gebouw - later bekend als Palazzo della Sapienza (het gebouw van kennis) - bevond zich in het veertiende-eeuwse Piazza del Grano. Het beeld van een cherub werd geplaatst boven de Poort "Dell'Abbondanza" (de Poort van Overvloed), leidend naar de Piazza, vandaag nog steeds het symbool van de Universiteit .

Na de opstand tegen Florence in 1494 en de oorlog die volgde, leed het Pisan Studium een ​​periode van verval en werd het overgebracht naar Pistoia, Prato en Florence. De ceremoniële heropening van de universiteit, op 1 november 1543, onder heerschappij van hertog Cosimo I dei Medici , werd beschouwd als een tweede inauguratie. De kwaliteit van de universiteit werd bevorderd door het statuut van 1545 en het Pisan Athenaeum werd een van de belangrijkste in Europa voor onderwijs en onderzoek. De stoel van "Semplici" (plantkunde) werd gehouden door Luca Ghini , oprichter van 's werelds eerste botanische tuinen, opgevolgd door Andrea Cesalpino , die de eerste wetenschappelijke methodologie voor de classificatie van planten pionierde en wordt beschouwd als een voorloper in de ontdekking van de bloedsomloop . Gabriele Fallopio en Marcello Malpighi gaven les in anatomie en geneeskunde.

Galileo Galilei, geboren en gestudeerd in Pisa, werd in 1589 professor in de wiskunde aan het Pisan Studium.

De rol van de universiteit als staatsinstelling werd steeds nadrukkelijker tijdens de Medici Groothertogdom. Een protectionistisch beleid zorgde voor een consistente kern van geleerden en leraren: wetten uitgegeven door Cosimo I, Ferdinando I en Ferdinando II verplichten diegenen die van plan waren een diploma te behalen om het Studium van Pisa bij te wonen. In deze periode worden verschillende illustere figuren in Pisa voorgelezen, met name op het gebied van recht en medicijnen .

De ontwikkeling van de universiteit ging verder onder de Lorenas. Ze voltooiden de bouw van het astronomisch observatorium (een project geïnitieerd door de Medicis), evenals het verrijken van de Universiteitsbibliotheek met belangrijke publicaties, de ontwikkeling van de Botanische Tuinen en het Natuurwetenschappelijk Museum en ze richtten nieuwe stoelen op, zoals Experimentele Natuurkunde en Chemie.

De annexatie van Toscane aan het Napoleontische rijk resulteerde in de transformatie van het Studium in een keizerlijke academie: het Athenaeum werd een afdeling van de Universiteit van Parijs en de cursussen en studieprogramma's werden gestructureerd volgens het Franse openbare onderwijsmodel. Vijf nieuwe faculteiten werden opgericht (Theologie, Rechten, Geneeskunde, Wetenschap en Literatuur), samen met examens, verschillende kwalificatietitels en afstudeerscripties. In 1813 werd 'La Scuola Normale Superiore ' opgericht, als een tak van de 'Ecole Normale de Paris'.

De restauratie kon de effecten van de Napoleontische ervaring niet opheffen. Het eerste congres van Italiaanse wetenschappers werd in 1839 in Pisa gehouden. 421 wetenschappers en meer dan 300 experts uit verschillende disciplines bespraken zoölogie, vergelijkende anatomie, scheikunde, natuurkunde, wiskunde, agronomie, technologie, plantkunde, vegetatiefysiologie, geologie, mineralogie, geografie en geneeskunde.

In 1839 - 1840 bewerkte de directeur van onderwijs, Gaetano Giorgini, de belangrijkste hervorming in de universiteit van Pisa door het aantal faculteiten tot zes te brengen (theologie, rechten, literatuur, geneeskunde, wiskunde en natuurwetenschappen) en creëerde de eerste ter wereld voorzitter van Landbouw en schapenhouderij.

In 1846 werd de Scuola Normale heropend. Ondertussen verspreidden liberale en patriottische idealen zich in Athenaeum en een bataljon van de universiteit - samengesteld uit docenten en studenten - onderscheidde zich in de slag bij Curtatone en Montanara in 1848 .

Tijdens de 'Tweede Restauratie', in 1851, verenigde Leopoldo II de universiteiten van Pisa en Siena in een uniek Etruskisch Athenaeum, gedeeltelijk gemotiveerd om economische redenen, maar vooral voor politieke controle. De faculteiten theologie en rechten rustten in Siena; terwijl die van Literatuur, Geneeskunde, Wiskunde en Natuurwetenschappen in Pisa bleven. Na de Florentijnse opstand en de vlucht van de groothertog in 1859 was een van de eerste maatregelen die door de Voorlichtingsregering waren opgelegd de restitutie aan de stad Pisa van haar Studium met alle zes faculteiten.

Met de geboorte van het Koninkrijk Italië werd de universiteit van Pisa een van de meest prestigieuze culturele instellingen van de nieuwe staat . Tussen de tweede helft van de negentiende en eerste helft van de twintigste eeuw onderwezen de volgende prestigieuze docenten in Pisa: de advocaten Francesco Carrara en Francesco Buonamici , de filologen Domenico Comparetti en Giovanni D'Ancona , de historici Pasquale Villari , Gioacchino Volpe en Luigi Russo , de filosoof Giovanni Gentile , econoom Giuseppe Toniolo en wiskundigen Ulisse Dini en Antonio Pacinotti . Het eerste Europese instituut voor historische taalkunde werd opgericht in 1890 in Pisa.

Tijdens de jaren van het fascisme was het Pisa Athenaeum een ​​actief centrum voor politiek debat en antifascistische organisatie .

Na de tweede wereldoorlog keerde de Universiteit van Pisa terug naar de avant-garde in vele kennisgebieden . Aan de faculteiten van Ingenieurswetenschappen en Farmacie, gevestigd voor de oorlog, werden toegevoegd Economie, Vreemde talen en Literatuur en Politiek. In 1967 werd de 'Scuola Superiore di Studi Universitari e Perfezionamento S. Anna' opgericht, die samen met 'La Scuola Normale' een zeer prestigieus leer- en leercentrum vormde.

Deze school biedt programma's in:
  • Italiaans
  • Engels

Bekijk Propedeuse » Bekijk Summer courses » Bekijk cursussen » Bekijk Health Cursus »

Programma's

Deze school biedt ook:

Cursus

Winter School Enabling Technologies voor Industrial Internet of Things (ET-I2oT 2018) 4e editie

Campus Voltijd 6 dagen October 2018 Italië Pisa

De 4e editie van de school "Technologie voor industrieel internet der dingen mogelijk maken" is georganiseerd om 48 uur frontlessen te bieden op het gebied van elektronica, elektromagnetisme en netwerken voor Internet of Things (IoT), gericht op een publiek van professionals / beoefenaars, Master en promovendi, beginnende onderzoekers met een achtergrond in ICT. [+]

Winter SchoolTechnologieën inschakelen voor Industrial Internet of Things (ET-I2oT 2018)4e editie

Georganiseerd door de afdeling Information Engineering (DII), Universiteit van Pisa

Locatie: Vergaderruimte op de begane grond, DII, via G. Caruso 16, 56122, Pisa

Doel

De 4e editie van de school "Technologie voor industrieel internet der dingen mogelijk maken" is georganiseerd om 48 uur frontlessen te bieden op het gebied van elektronica, elektromagnetisme en netwerken voor Internet of Things (IoT), gericht op een publiek van professionals / beoefenaars, Master en promovendi, beginnende onderzoekers met een achtergrond in ICT.

De summerschool biedt theoretische en praktische lessen over recente ontwikkelingen in enabling technologieën voor toekomstige draadloze transceivers, systemen en netwerken in scenario's zoals IoT, Industry 4.0 en Cyber-Physical-Systems (CPS). Draadloze circuits en systemen en internettechnologie worden alomtegenwoordig op vele toepassingsgebieden, zoals logistiek (bijv. RF-identificatie), voertuigindustrie (bijv. Aangesloten auto's, geavanceerde hulpsystemen voor bestuurders, V2V en V2I draadloze communicatie, radar, lidar), automatisering in industriële of domotica-scenario's (bijv. draadloze sensor- en actuatornetwerken), slimme productie (bijv. industrie 4.0), gezondheid... [-]


Propedeuse

Foundation Course in Sciences (FCS)

Campus Voltijd 1 jaar October 2018 Italië Pisa

[+]

De resterende 24 studiepunten bestaan ​​uit vakken in de Italiaanse taal en cultuur om in totaal 60 studiepunten te verdienen.

[-]

Stichting Cursus in Geesteswetenschappen (FCH)

Campus Voltijd 1 jaar October 2018 Italië Pisa

Stichting Cursus in Geesteswetenschappen (FCH) [+]

Stichting Cursus Geesteswetenschappen (FCH) - 60 FC cr

De modules zijn op de volgende manier verdeeld:

- Italiaanse literatuur: een inleiding 12 FC cr - Moderne Europese geschiedenis 9 FC cr - Griekse en Romeinse archeologie 6 FC cr - Geschiedenis van de kunst: een inleiding 6 FC cr - Inleiding tot de filosofische gedachte 3 FC cr

De resterende 24 studiepunten zullen bestaan ​​uit cursussen in de Italiaanse taal en cultuur voor in totaal 60 studiepunten.

Wat is de basiscursus?

De Foundation Course is een studieprogramma dat bestaat uit twee studiegebieden: Humanities (Foundation Course in Humanities-FCH) en Sciences (Foundation Course in Science-FCS), onderwezen in het Engels en in de eerste plaats gericht op kandidaten die niet over de minimumopleidingseisen beschikken geschetst in de huidige wetgeving voor inschrijving aan Italiaanse universiteiten.... [-]


Zomercursussen

Pisa-Tor Vergata-Hokkaido Summerschool voor wiskunde en zijn toepassingen

Campus Voltijd August 2019 Italië Pisa

Dit jaar is de Universiteit van Rome Tor Vergata toegetreden tot de organisatie van een gemeenschappelijke zomerschool. [+]

Na 3 succesvolle edities van de Hokkaido-Pisa zomerschool in de wiskunde. Dit jaar is de Universiteit van Rome Tor Vergata toegetreden tot de organisatie van een gemeenschappelijke zomerschool.

De school zal senior undergraduate en graduate studenten voorstellen voor verschillende wiskundevakken.

Deze cursussen zijn onderzoeksgericht en worden vaak gevolgd door reserchers en professoren.

Doel

Geavanceerde studies en afgestudeerde studenten in geavanceerde wiskunde. Programmaintensiteit Deze cursussen zijn onderzoeksgericht en worden vaak gevolgd door reserchers en professoren.... [-]


Pisa Future Colliders School

Campus Voltijd July 2019 Italië Pisa

De school zal zich richten op de belangrijkste onderwerpen met betrekking tot fysica bij toekomstige botsers. Het behandelt de belangrijkste aspecten van het acceleratorontwerp voor de volgende generatie lepton- en hadronversnellers met hoog energieverbruik. [+]

De school zal zich richten op de belangrijkste onderwerpen met betrekking tot fysica bij toekomstige botsers. Het behandelt de belangrijkste aspecten van het acceleratorontwerp voor de volgende generatie lepton- en hadronversnellers met hoog energieverbruik.

Een speciale aandacht zal worden besteed aan de natuurkundige programma's die op de verschillende machines kunnen worden geadresseerd. Sessies van de school zullen het ontwerp van de experimenten op verschillende faciliteiten omvatten, nieuwe detectortechnologieën, uitdagingen voor de theorie en nieuwe technieken voor gegevensverwerking, computergebruik en fysica-analyse.... [-]


Summer school diagnosis in heritage science: 1. focus op moderne en hedendaagse kunst

Campus Voltijd September 2018 Italië Pisa

De Summer School omvat een programma van multidisciplinaire studies binnen een week. De school wordt gehouden op het departement Scheikunde van de universiteit van Pisa en is ontworpen om afgestudeerde studenten (master's degree), met name promovendi, te trainen met interesse in erfgoedwetenschap. [+]

De Summer School omvat een programma van multidisciplinaire studies binnen een week. De school wordt gehouden op het departement Scheikunde van de universiteit van Pisa en is bedoeld om afgestudeerde studenten (master's degree), met name promovendi, te trainen met interesse in erfgoedwetenschap.

De Summerschool heeft tot doel studenten met verschillende opleidingsachtergronden (afgestudeerden op het gebied van technisch-wetenschappelijk en humanistisch) de specifieke vaardigheden aan te reiken om projecten te starten en te ontwikkelen voor juiste diagnose en conservatief beheer van cultureel erfgoed.

De school biedt lessen om kennis over te dragen voor de karakterisering van materialen, voor de technieken die geschikt zijn voor hun karakterisering, voor de beoordeling van hun staat van verandering. Er zal speciale aandacht worden besteed aan de bestudering van producten en technologieën die bij de instandhouding moeten worden gebruikt.... [-]


Summer School Digital Tools voor humanisten

Campus Voltijd June 2019 Italië Pisa

De school is van plan enkele geselecteerde hulpmiddelen te presenteren die humanisten kunnen helpen bij hun onderzoek en activiteiten, gebruikmakend van de digitale wending en de nieuwe technologieën. [+]

De school is van plan enkele geselecteerde hulpmiddelen te presenteren die humanisten kunnen helpen bij hun onderzoek en activiteiten, gebruikmakend van de digitale wending en de nieuwe technologieën.

Promoot digitale cultuur in de geesteswetenschappen en help humanist (jong en oud) bij de overgang van de traditionele wereld naar de huidige, kijkend naar de toekomst.

Wie kan solliciteren

Van afgestudeerde studenten tot professionals in de geesteswetenschappen (promovendi, bibliothecarissen, docenten, onderzoekers, archivarissen, enz.)

Toelatingseisen

Bachelor diploma in elke discipline... [-]


Summer school field school pozzeveri in archeologie en bioarcheologie

Campus Voltijd June 2019 Italië Pisa

De Field School in Medieval Archaeology and Bioarchaeology in Badia Pozzeveri (Lucca, Italië) is een academisch programma gericht op het trainen van studenten in archeologische en bioarcheologische veld- en laboratoriummethoden. Opgravingen vinden plaats in de kerk van "San Pietro a Pozzeveri" in de gemeente Altopascio. [+]

De Field School in Medieval Archaeology and Bioarchaeology at Badia Pozzeveri (Lucca, Italië) is een academisch programma gericht op het trainen van studenten in archeologische en bioarcheologische veld- en laboratoriummethoden. Opgravingen vinden plaats in de kerk van "San Pietro a Pozzeveri" in de gemeente Altopascio. Badia Pozzeveri ligt ongeveer 10 mijl ten oosten van de stad Lucca, de hoofdstad van de Toscaanse provincie met dezelfde naam.

De kerk van San Pietro was ooit onderdeel van een Camaldolese klooster, dat werd gesticht in de 11e eeuw aan de oevers van het meer van Bientina. Het middeleeuwse meer, nu volledig opgedroogd, strekte zich uit tussen Lucca en de rivier de Arno. Het klooster bloeide tijdens de 12-13e eeuw dankzij de ligging langs de Via Francigena, een belangrijke handels- en pelgrimsroute, die Frankrijk en Noord-Europa gedurende de hele Middeleeuwen met Rome verbond. De neergang van het klooster begon in de 14e eeuw en leidde uiteindelijk tot de ontbinding ervan in de 15e eeuw. De kerk van San Pietro is gebleven als het centrum van aanbidding van het dorp en is nog steeds in gebruik.... [-]


Summer School Food and Innovation in Rural Transition: the Tuscany case

Campus Voltijd June 2019 Italië Pisa

[+]

Deze kansen omvatten onder meer marktrelaties (bijv. Door het kopen en verkopen van producten), sociale relaties (bijvoorbeeld het aantrekken van (peri) urbane mensen om amusement, economische redenen of gezondheidsredenen)

2. Kleine boerderijen en politieke agenda. Dit thema richt zich op of, en welke, beleidshandelingen directe steun (bijv. Subsidies) of indirect (bijv. Door kleine landbouw te gebruiken als onderdeel van bredere politieke strategieën) kleine boerderijen ondersteunen.

4. Kleine boerderijen en het milieu. Dit thema richt zich op de impact van kleine landbouwbedrijven op het milieu. ... [-]


Summer school in fluid machinery en energy systems engineering

Campus Voltijd September 2018 Italië Pisa

De zomerschool is gewijd aan Ph.D. studenten die hun onderzoeksactiviteiten uitvoeren op het gebied van vloeistofmachines en energiesystemen, waaronder turbomachines, verbrandingsmotoren, energieconversiesystemen, energiecentrales, duurzame energiesystemen en innovatieve energiesystemen. [+]

De zomerschool is gewijd aan Ph.D. studenten die hun onderzoeksactiviteiten uitvoeren op het gebied van vloeistofmachines en energiesystemen, waaronder turbomachines, verbrandingsmotoren, energieconversiesystemen, energiecentrales, duurzame energiesystemen en innovatieve energiesystemen.

De zomerschool zal in september worden gehouden en zal worden georganiseerd met seminars van experts en sessies met informatie- en ervaringsdiscussie onder studenten en professoren. De school zal gedurende vier dagen worden gehouden en nationale en internationale sprekers zullen worden uitgenodigd om hun ervaring en hun onderzoeksactiviteiten te presenteren. Sprekers zullen worden uitgenodigd door de academische wereld, het bedrijfsleven en onderzoekscentra.... [-]


Summer School in openbare auditing en verantwoording. Datamining en analyse: welke implicaties voor auditing

Campus Voltijd 2 weken March 2019 Italië Pisa

De school is een nieuwe leermogelijkheid voor professionele auditors (zowel in de private als in de publieke sector), voor studenten en wetenschappers, maar ook voor andere ambtenaren en professionals om op de hoogte te blijven van trends en ontwikkelingen in dit snel evoluerende veld. [+]

In overeenstemming met de strategie van de Europese Rekenkamer opent de school een gestructureerde dialoog met

de academische wereld, extra kansen bieden voor hoogwaardige opleidingen,

faciliteren van kennisuitwisseling tussen praktijkmensen en onderzoekers en - last

maar niet de minste - kan een platform bieden voor studie, discussie en informatie

uitwisseling over auditgerelateerde kwesties.

De zomerschool is geopend voor een breed scala aan deelnemers: ambtenaren, onderzoekers,

professionals, doctorale en post-doctorale studenten, postdoctorale studenten in... [-]


Summer school vada volaterrana archeologische veldschool

Campus Voltijd July 2019 Italië Pisa

Enquête in de lage Cecina-vallei (ager Volaterranus). Methodologie van de survey en landschapsarcheologie. Niet-destructieve diagnostische technieken toegepast op het archeologisch onderzoek (in het bijzonder de georadar-onderzoeken uitgevoerd door Dr. A. Ribolini Dipartimento Scienze della Terra, UNIPI). [+]

Enquête in de lage Cecina-vallei (ager Volaterranus). Methodologie van de survey en landschapsarcheologie.

Niet-destructieve diagnostische technieken toegepast op het archeologisch onderzoek (in het bijzonder de georadar-onderzoeken uitgevoerd door Dr. A. Ribolini Dipartimento Scienze della Terra, UNIPI).

Stratigrafische opgravingen van de gebouwen van de havenwijk van Vada Volaterrana: lessen in methodologie en praktische graafactiviteiten. Classificatie van de gebouwen en vondsten, met name in een oud pottenbakkerijlaboratorium, inclusief typologische en technisch-archeometrische analyses en tekening van de vondsten.... [-]


Summer student bij fermilab en andere Amerikaanse laboratoria

Campus Voltijd July 2019 Italië Pisa

Natuurkundestudenten zullen worden opgeleid in de onderzoeksgroepen die werken aan de nieuwe Fermilab-initiatieven, de mu2e, muon (g-2), Nova-experimenten, evenals toekomstige neutrino-fysica-experimenten, of in de Fermilab-groep die samenwerkt met het cms-experiment op CERN of in de theoriegroep. [+]

Natuurkundestudenten zullen worden opgeleid in de onderzoeksgroepen die werken aan de nieuwe Fermilab-initiatieven, de mu2e, muon (g-2), Nova-experimenten, evenals toekomstige neutrino-fysica-experimenten, of in de Fermilab-groep die samenwerkt met het cms-experiment op CERN of in de theoriegroep.

Sommige studenten zijn mogelijk nog steeds betrokken bij de analyse van CDF-gegevens, binnen de natuurkundegroepen van CDF. Voor sommige studenten kan de stage plaatsvinden in andere Amerikaanse laboratoria of universiteiten.

Technische studenten zullen worden opgeleid in de Fermilab accelerator divisie, technische divisie of computerafdeling of in groepen die werken aan toegepast onderzoek in andere Amerikaanse laboratoria of universiteiten.... [-]


Winter school theorie en praktijk in transmissie en scanning elektronenmicroscopie

Campus Voltijd January 2019 Italië Pisa

Onze Winter School is een praktische cursus voor volledige onderdompeling over ultrastructurele technieken die kunnen worden toegepast op de studie van verschillende biologische onderwerpen (cellen, weefsels, organismen). [+]

Onze Winter School is een praktische cursus voor volledige onderdompeling over ultrastructurele technieken die kunnen worden toegepast op de studie van verschillende biologische onderwerpen (cellen, weefsels, organismen).

De cursus zal in twee delen worden verdeeld:

a) een theoretisch gedeelte, georganiseerd in hoorcolleges over basale en geavanceerde technieken in transmissie- en scanning-elektronenmicroscopie;

b) een praktisch gedeelte waarin deelnemers worden gehost in de laboratoria en direct betrokken worden bij het ontwerp en de uitvoering van experimentele protocollen met betrekking tot het hoofdthema-object van de hoorcolleges.... [-]


Zomercursus in computer-aided drug design

Campus Voltijd 47 uur July 2019 Italië Pisa

Computer-aided drug design omvat computationele methoden en middelen die worden gebruikt om het ontwerp en de ontdekking van nieuwe therapeutische oplossingen te vergemakkelijken. [+]

De bijdrage van computationele methodologieën aan het ontdekken van geneesmiddelen is niet langer een kwestie van geschil en de farmaceutische en biotechnologische bedrijven in de grote wereld maken gebruik van computerontwerpgereedschappen. Computer-aided drug design omvat computationele methoden en middelen die worden gebruikt om het ontwerp en de ontdekking van nieuwe therapeutische oplossingen te vergemakkelijken.

Programma

Het officiële programma van de cursus is nog niet beschikbaar. De belangrijkste onderwerpen van de school zijn echter:

1) Visualisatie van een ligand-eiwitcomplex. 2) Basic linux-commando's. 3) Docking van liganden in doeleiwitten en evaluatie van softwarebetrouwbaarheid. 4) Farmacofoor modellering 5) Moleculaire dynamische simulaties van biologische systemen 6) Berekeningen van virtuele screening.... [-]


Zomercursus in Italiaanse taal en cultuur

Campus Voltijd July 2019 Italië Pisa

De intensieve cursussen Italiaans van de Summer School zijn gepland volgens de doelstellingen van het Common European Framework en zijn daarom onderverdeeld in A1, A2, B1, B2, C1, C2. [+]

De intensieve cursussen Italiaans van de Summer School zijn gepland volgens de doelstellingen van het Common European Framework en zijn daarom onderverdeeld in A1, A2, B1, B2, C1, C2.

Studenten worden in groepen verdeeld door middel van een toelatingstest.

Vergeleken met gewone cursussen die de CLI tijdens het academische jaar aanbiedt, worden intensieve zomercursussen gekenmerkt door enkele specifieke kenmerken:

• een beperkt aantal studenten, om geïndividualiseerd onderwijs te bevoordelen en tegemoet te komen aan individuele behoeften;

• een toegenomen gebruik van recreatieve activiteiten in het lesgeven;... [-]


Zomerschool de eu en haar buren: uitdagingen en samenwerkingskansen

Campus Voltijd June 2019 Italië Pisa

De zomerschool richt zich op de betrekkingen van de EU met haar zuidelijke en oostelijke buren, waarbij de nadruk ligt op de mogelijkheden van samenwerking, met name op het gebied van handel en energie, en op de uitdagingen van deze samenwerking op het gebied van buitenlandse zaken en migratie. [+]

De zomerschool richt zich op de betrekkingen van de EU met haar zuidelijke en oostelijke buren, waarbij de nadruk ligt op de mogelijkheden van samenwerking, met name op het gebied van handel en energie, en op de uitdagingen van deze samenwerking op het gebied van buitenlandse zaken en migratie.

Deskundigen uit de academische wereld of internationale instellingen zullen uitleg geven over de instrumenten waarmee de EU haar buren ondersteunt en tracht te beïnvloeden, alsook over de resultaten en tekortkomingen van het Europees nabuurschapsbeleid.

Het is gebaseerd op colleges van twee / drie uur en simulatiespelen die in het Engels worden gegeven en worden aangeboden door professoren en experts in de rechten, politieke wetenschappen of economie. De studenten krijgen leesmateriaal en zullen worden gevraagd om een ​​eindexamen af ​​te leggen. Het totale aantal uren (inclusief simulatiegames) van de summerschool is 28/30.... [-]


Zomerschool de stad en het water

Campus Voltijd July 2019 Italië Pisa

De Internationale Zomerschool "De stad en het water" begint met het bewustzijn van de waarde van het Massaciuccoli-meer (Massarosa, Lucca) en zijn territorium. [+]

De Internationale Zomerschool "De stad en het water" begint met het bewustzijn van de waarde van het Massaciuccoli-meer (Massarosa, Lucca) en zijn territorium. In het verlengde van de voorbije editie, zal de zomerschool zich concentreren op het deel van het Massaciuccoli-meer van de gemeente Viareggio: het gebied tussen de stad Torre del Lago-Puccini en het industriegebied van San Rocchino.

Dit gebied wordt gekenmerkt door een hoge landschapspotentie, maar tegelijkertijd een hoge fysische, sociale en ecologische afbraak, in tegenstelling tot de San Rossore-Massaciuccoli Park-voorschriften. Als de stad Torre del Lago-Puccini vandaag een internationaal cultureel centrum vertegenwoordigt, strikt gelinkt aan de figuur van Giacomo Puccini, wordt het aangrenzende gebied richting Viareggio gekenmerkt door anonieme plaatsen en de enorme stortplaats "Carbonaia".... [-]


Zomerschool egyptologen als museumcuratoren: een meeslepende training

Campus Voltijd September 2018 Italië Pisa

The Summer School "Egyptologen als museumcuratoren: een immersieve training" is een academisch programma aangeboden door de Universiteit van Pisa in samenwerking met het Egyptisch Museum in Turijn. [+]

The Summer School "Egyptologen als museumcuratoren: een immersieve training" is een academisch programma aangeboden door de Universiteit van Pisa in samenwerking met het Egyptisch Museum in Turijn.

Het hoofddoel van de school is om het object uit de Oud-Egyptische geschiedenis als een onderdeel van een verzameling te beschouwen als een theoretische en praktische benadering. Elk object is een opeenstapeling van verschillende verhalen, zowel oud als modern, gaande van productie, gebruik, depositie, ontdekking, tot verwerving, conservering en weergave.

De school biedt de unieke kans om Egyptische voorwerpen vanuit al deze verschillende hoeken aan te pakken, van theoretische tot meer pragmatische perspectieven, waarbij deelnemers worden blootgesteld aan een verscheidenheid aan museumpraktijken dankzij een meeslepende ervaring in de omgeving van het Egyptisch museum van Turijn.... [-]


Zomerschool in data-gedreven archeologie

Campus Voltijd June 2019 Italië Pisa

De Summerschool stelt deelnemers in staat om de levenscyclus van digitale archeologische gegevens te beheren. Het is gebouwd rond een nieuw paradigma, waarbij archeologen zowel producenten als gebruikers van digitale archeologische gegevens zijn. [+]

De Summerschool stelt deelnemers in staat om de levenscyclus van digitale archeologische gegevens te beheren. Het is gebouwd rond een nieuw paradigma, waarbij archeologen zowel producenten als gebruikers van digitale archeologische gegevens zijn.

Deelnemers leren de concepten en methoden voor het ophalen van gegevens, management, analyse en communicatie via een geïntegreerd gebruik van software, statistische en praktische principes. Dit zal worden bereikt door middel van veldactiviteiten die verband houden met aardewerkanalyse binnen het ArchAIDE-project (www.archaide.eu), en ICT-gerelateerde activiteiten uitgevoerd in het laboratorium en onderwezen in de lezingen. De Summer School vindt plaats van 25 juni tot 13 juli 2018, aan de universiteit van Pisa, Italië.... [-]


Zomerschool in enabling technologieën voor industrieel internet der dingen

Campus Voltijd July 2019 Italië Pisa

De derde editie van de Summerschool "Enabling Technologies for Industrial Internet of Things" is georganiseerd om ongeveer 50 uur frontlessen te bieden op het gebied van elektronica, elektromagnetica en ICT voor Internet of Things (IoT), gericht op een publiek van doctoraal en doctoraat studenten, beginnende onderzoekers en beoefenaars met een achtergrond van circuits en systemen. [+]

De derde editie van de Summerschool "Enabling Technologies for Industrial Internet of Things" is georganiseerd om ongeveer 50 uur frontlessen te bieden op het gebied van elektronica, elektromagnetica en ICT voor Internet of Things (IoT), gericht op een publiek van doctoraal en doctoraat studenten, beginnende onderzoekers en beoefenaars met een achtergrond van circuits en systemen.

De zomerschool biedt theoretische en praktische (met hands-on CAD-sessie) lessen over recente ontwikkelingen in ontsluitende technologieën, elektronica en elektromagnetica, voor toekomstige draadloze zendontvangers, systemen en netwerken in scenario's zoals IoT, Industry 4.0 en Cyber-Physical-Systems ( CPS).... [-]


Zomerschool in het lezen van Midden-Egyptische hiërarchie

Campus Voltijd July 2019 Italië Pisa

Het doel van de school is om sterk vermogen te bieden in het lezen en interpreteren van oude Egyptische documenten in hiërarchie en hiërogliefen, boven de basiskennis. [+]

Het doel van de school is om sterk vermogen te bieden in het lezen en interpreteren van oude Egyptische documenten in hiërarchie en hiërogliefen, boven de basiskennis. Dit wordt bereikt op drie verschillende niveaus:

1) Decoderen van hiëratisch schrift (basis);

2) Intensieve leespraktijk (hiëratische bronnen) onder toezicht van leerkrachten;

3) Focus op grammaticale kwesties met betrekking tot de teksten in het Midden-Koninkrijk.

Door verschillende soorten documenten te onderzoeken, verwerven deelnemers zelfvertrouwen in het naderen van autonoom oude Egyptische geschriften in het Midden-Egyptisch, vooral die geschreven in het hieratic.... [-]


Zomerschool in osteoarcheologie en paleopathologie

Campus Voltijd June 2019 Italië Pisa

De Summer School in Osteoarchaeology and Paleopathology is een academisch programma gericht op het trainen van studenten in antropologische en paleopathologische laboratoriummethoden. [+]

De Summer School in Osteoarchaeology and Paleopathology is een academisch programma gericht op het trainen van studenten in antropologische en paleopathologische laboratoriummethoden. Het is een uitstekende gelegenheid voor studenten om praktische ervaring op te doen in bioarcheologisch onderzoek door zij aan zij te werken met vooraanstaande onderzoekers in het veld.

De lab-activiteiten en lezingen worden uitgevoerd in het Laboratorium voor Paleopathologie (binnen de Medische School van Pisa). De zomercursus zal plaatsvinden over een periode van 3 weken, om studenten de basiskennis te bieden van skeletanatomie, fysische antropologie en paleopathologie die nodig is om osteologische analyses te benaderen.... [-]


Zomerschoolstap - korte termijn ingenieursopleiding

Campus Voltijd June 2019 Italië Pisa

De school biedt een internationale uitwisselingservaring aan studenten van de Universiteit van Pisa (UNIPI), de Universiteit van Illinois in Urbana - Champaign (UIUC) en San Diego State University (SDSU). [+]

De school biedt een internationale uitwisselingservaring aan studenten van de Universiteit van Pisa (UNIPI), de Universiteit van Illinois in Urbana - Champaign (UIUC) en San Diego State University (SDSU).

Het programma biedt 5 "vijf weken" -cursussen:

1) twee in Pisa bij UNIPI van 15 mei tot 18 juni 2018 voor studenten van: 1.a) UIUC: de studenten zullen een klasse van energiesystemen bijwonen, en een klasse van Italiaanse cultuur en taal (elementair niveau) in het Talencentrum;

1.b) SDSU: de studenten zullen een klasse van numerieke analyse bijwonen en een klasse van Italiaanse cultuur en taal (elementair niveau) met het thema over diversiteit gerelateerd aan de "Rol van vrouwen in de Italiaanse geschiedenis");... [-]


Zomerschool van genen tot cellen: een basiscursus moleculaire, cellulaire en ultrastructurele biologie

Campus Voltijd July 2019 Italië Pisa

Onze zomerschool is een praktische, volledig onderdompelingscursus over biotechnieken die kan worden toegepast op de studie van verschillende biologische onderwerpen die verband houden met celbiologie, genexpressie en functieanalyse, genotoxiciteit en ultrastructurele waarnemingen. [+]

Onze zomerschool is een praktische, volledig onderdompelingscursus over biotechnieken die kan worden toegepast op de studie van verschillende biologische onderwerpen die verband houden met celbiologie, genexpressie en functieanalyse, genotoxiciteit en ultrastructurele waarnemingen.

De cursus zal worden verdeeld in:

a) een theoretisch gedeelte, georganiseerd in hoorcolleges over moderne technologieën;

b) een praktisch gedeelte waarin deelnemers worden gehost in de laboratoria en direct betrokken worden bij het ontwerp en de uitvoering van verschillende experimentele protocollen met betrekking tot het hoofdthema-object van de hoorcolleges.... [-]


Zomerschool voor archeologie in Abruzzo

Campus Voltijd 4 weken July 2019 Italië Pisa

De UNIPI Summerschool voor archeologie biedt zijn deelnemers een diachrone (multi-periode) benadering van de studie van de archeologie. Door deze aanpak krijgen deelnemers een diepere kennis van de archeologie van de prehistorische tot de romeinse tijd. [+]

De UNIPI Summerschool voor archeologie biedt zijn deelnemers een diachrone (multi-periode) benadering van de studie van de archeologie. Door deze benadering krijgen deelnemers een diepere kennis van archeologie van de prehistorische tot de Romeinse tijd.

Verder omvat het programma bezoeken aan grote musea en locaties in de open lucht om de deelnemers een essentieel overzicht te geven en een uitgebreid begrip van de behandelde onderwerpen tijdens de lessen.

Studenten zullen een intensieve multidisciplinaire training krijgen, met lezingen, laboratoria, twee verschillende opgravingsactiviteiten. Bezoeken aan archeologische sites in de weekenden maken het weekprogramma compleet. De cursus duurt 4 weken inclusief een reeks lezingen die zullen uitmonden in laboratoriumactiviteiten.... [-]


Videos

Welcome to the University of Pisa

Contact

The University of Pisa

Adres Lungarno Antonio Pacinotti, 43
56126 Pisa, Toscane, Italië
Website https://www.unipi.it/index.php/english