University of Pisa Summer & Winter Schools

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De universiteit van Pisa is een openbare instelling met twintig afdelingen , met onderzoekscentra op hoog niveau in de sectoren landbouw, astrofysica, informatica, engineering, geneeskunde en diergeneeskunde. Bovendien heeft de universiteit nauwe banden met de Pisan-instituten van de Nationale Onderzoeksraad , met vele culturele instellingen van nationaal en internationaal belang, en met de industrie, met name die van de informatietechnologie , die een fase van snelle expansie doormaakte in Pisa tijdens de jaren zestig en zeventig.

De universiteit van Pisa werd officieel opgericht in 1343 , hoewel een aantal geleerden beweren dat de oorsprong ervan teruggaat tot de 11e eeuw.

Het vroegste bewijs van een Pisan "Studium" dateert uit 1338 toen de gerenommeerde jurist Ranieri Arsendi vanuit Bologna naar Pisa verhuisde. Hij werd samen met Bartolo Da Sassoferrato , een docent burgerlijk recht, door de gemeente betaald om openbare lessen te geven.

De pauselijke stier ' In supremae dignitatis ', verleend door paus Clemens VI op 3 september 1343, erkende het 'Studium' van Pisa als een ' Studium Generale '; een instelling voor voortgezet onderwijs opgericht of bevestigd door een universele autoriteit, het pausdom of rijk. Pisa was een van de eerste Europese universiteiten die kon bogen op dit pauselijk attest, dat de universele, wettelijke waarde van zijn onderwijskwalificaties garandeerde.

De eerst onderwezen onderwerpen waren: Theologie, Burgerlijk Recht, Canon Law and Medicine. In 1355 begon Francesco Da Buti , de bekende commentator van Dante's Divine Comedy, les te geven aan het "Studium".

Pisa en zijn "Studium" ondergingen een periode van crisis rond de eeuwwisseling van de 15e eeuw: de verovering van de stad door de Florentijnen verwoestte het economische en sociale leven. Inderdaad, er is al tientallen jaren gebrek aan documentair bewijs van het reguliere functioneren van de universiteit.

In 1473, dankzij Lorenzo dei Medici , hervatte het Pisan Studium zijn systematische ontwikkeling en de bouw van een gebouw voor het houden van lessen werd voorzien in 1486. ​​Het gebouw - later bekend als Palazzo della Sapienza (het gebouw van kennis) - bevond zich in het veertiende-eeuwse Piazza del Grano. Het beeld van een cherub werd geplaatst boven de Poort "Dell'Abbondanza" (de Poort van Overvloed), leidend naar de Piazza, vandaag nog steeds het symbool van de Universiteit .

Na de opstand tegen Florence in 1494 en de oorlog die volgde, leed het Pisan Studium een ​​periode van verval en werd het overgebracht naar Pistoia, Prato en Florence. De ceremoniële heropening van de universiteit, op 1 november 1543, onder heerschappij van hertog Cosimo I dei Medici , werd beschouwd als een tweede inauguratie. De kwaliteit van de universiteit werd bevorderd door het statuut van 1545 en het Pisan Athenaeum werd een van de belangrijkste in Europa voor onderwijs en onderzoek. De stoel van "Semplici" (plantkunde) werd gehouden door Luca Ghini , oprichter van 's werelds eerste botanische tuinen, opgevolgd door Andrea Cesalpino , die de eerste wetenschappelijke methodologie voor de classificatie van planten pionierde en wordt beschouwd als een voorloper in de ontdekking van de bloedsomloop . Gabriele Fallopio en Marcello Malpighi gaven les in anatomie en geneeskunde.

Galileo Galilei, geboren en gestudeerd in Pisa, werd in 1589 professor in de wiskunde aan het Pisan Studium.

De rol van de universiteit als staatsinstelling werd steeds nadrukkelijker tijdens de Medici Groothertogdom. Een protectionistisch beleid zorgde voor een consistente kern van geleerden en leraren: wetten uitgegeven door Cosimo I, Ferdinando I en Ferdinando II verplichten diegenen die van plan waren een diploma te behalen om het Studium van Pisa bij te wonen. In deze periode worden verschillende illustere figuren in Pisa voorgelezen, met name op het gebied van recht en medicijnen .

De ontwikkeling van de universiteit ging verder onder de Lorenas. Ze voltooiden de bouw van het astronomisch observatorium (een project geïnitieerd door de Medicis), evenals het verrijken van de Universiteitsbibliotheek met belangrijke publicaties, de ontwikkeling van de Botanische Tuinen en het Natuurwetenschappelijk Museum en ze richtten nieuwe stoelen op, zoals Experimentele Natuurkunde en Chemie.

De annexatie van Toscane aan het Napoleontische rijk resulteerde in de transformatie van het Studium in een keizerlijke academie: het Athenaeum werd een afdeling van de Universiteit van Parijs en de cursussen en studieprogramma's werden gestructureerd volgens het Franse openbare onderwijsmodel. Vijf nieuwe faculteiten werden opgericht (Theologie, Rechten, Geneeskunde, Wetenschap en Literatuur), samen met examens, verschillende kwalificatietitels en afstudeerscripties. In 1813 werd 'La Scuola Normale Superiore ' opgericht, als een tak van de 'Ecole Normale de Paris'.

De restauratie kon de effecten van de Napoleontische ervaring niet opheffen. Het eerste congres van Italiaanse wetenschappers werd in 1839 in Pisa gehouden. 421 wetenschappers en meer dan 300 experts uit verschillende disciplines bespraken zoölogie, vergelijkende anatomie, scheikunde, natuurkunde, wiskunde, agronomie, technologie, plantkunde, vegetatiefysiologie, geologie, mineralogie, geografie en geneeskunde.

In 1839 - 1840 bewerkte de directeur van onderwijs, Gaetano Giorgini, de belangrijkste hervorming in de universiteit van Pisa door het aantal faculteiten tot zes te brengen (theologie, rechten, literatuur, geneeskunde, wiskunde en natuurwetenschappen) en creëerde de eerste ter wereld voorzitter van Landbouw en schapenhouderij.

In 1846 werd de Scuola Normale heropend. Ondertussen verspreidden liberale en patriottische idealen zich in Athenaeum en een bataljon van de universiteit - samengesteld uit docenten en studenten - onderscheidde zich in de slag bij Curtatone en Montanara in 1848 .

Tijdens de 'Tweede Restauratie', in 1851, verenigde Leopoldo II de universiteiten van Pisa en Siena in een uniek Etruskisch Athenaeum, gedeeltelijk gemotiveerd om economische redenen, maar vooral voor politieke controle. De faculteiten theologie en rechten rustten in Siena; terwijl die van Literatuur, Geneeskunde, Wiskunde en Natuurwetenschappen in Pisa bleven. Na de Florentijnse opstand en de vlucht van de groothertog in 1859 was een van de eerste maatregelen die door de Voorlichtingsregering waren opgelegd de restitutie aan de stad Pisa van haar Studium met alle zes faculteiten.

Met de geboorte van het Koninkrijk Italië werd de universiteit van Pisa een van de meest prestigieuze culturele instellingen van de nieuwe staat . Tussen de tweede helft van de negentiende en eerste helft van de twintigste eeuw onderwezen de volgende prestigieuze docenten in Pisa: de advocaten Francesco Carrara en Francesco Buonamici , de filologen Domenico Comparetti en Giovanni D'Ancona , de historici Pasquale Villari , Gioacchino Volpe en Luigi Russo , de filosoof Giovanni Gentile , econoom Giuseppe Toniolo en wiskundigen Ulisse Dini en Antonio Pacinotti . Het eerste Europese instituut voor historische taalkunde werd opgericht in 1890 in Pisa.

Tijdens de jaren van het fascisme was het Pisa Athenaeum een ​​actief centrum voor politiek debat en antifascistische organisatie .

Na de tweede wereldoorlog keerde de Universiteit van Pisa terug naar de avant-garde in vele kennisgebieden . Aan de faculteiten van Ingenieurswetenschappen en Farmacie, gevestigd voor de oorlog, werden toegevoegd Economie, Vreemde talen en Literatuur en Politiek. In 1967 werd de 'Scuola Superiore di Studi Universitari e Perfezionamento S. Anna' opgericht, die samen met 'La Scuola Normale' een zeer prestigieus leer- en leercentrum vormde.

Deze school biedt programma's in:
  • Italiaans
  • Engels

Bekijk Summer courses » Bekijk cursussen » Bekijk Health Cursus »

Programma's

Deze school biedt ook:

Cursus

Winter School Enabling Technologies voor Industrial Internet of Things (ET-I2oT 2018) 4e editie

Campus Voltijd 6 dagen November 2019 Italië Pisa

De 4e editie van de school "Technologie voor industrieel internet der dingen mogelijk maken" is georganiseerd om 48 uur frontlessen te bieden op het gebied van elektronica, elektromagnetisme en netwerken voor Internet of Things (IoT), gericht op een publiek van professionals / beoefenaars, Master en promovendi, beginnende onderzoekers met een achtergrond in ICT. [+]

Over

De 4e editie van de school "Technologie voor industrieel internet der dingen mogelijk maken" is georganiseerd om 48 uur frontlessen te bieden op het gebied van elektronica, elektromagnetisme en netwerken voor Internet of Things (IoT), gericht op een publiek van professionals / beoefenaars, Master en promovendi, beginnende onderzoekers met een achtergrond in ICT.

Doel

De summerschool biedt theoretische en praktische lessen over recente ontwikkelingen in enabling technologieën voor toekomstige draadloze transceivers, systemen en netwerken in scenario's zoals IoT, Industry 4.0 en Cyber-Physical-Systems (CPS). Draadloze circuits en systemen en internettechnologie worden alomtegenwoordig op vele toepassingsgebieden, zoals logistiek (bijv. RF-identificatie), voertuigindustrie (bijv. Aangesloten auto's, geavanceerde hulpsystemen voor bestuurders, V2V en V2I draadloze communicatie, radar, lidar), automatisering in industriële of domotica-scenario's (bijv. draadloze sensor- en actuatornetwerken), slimme productie (bijv. industrie 4.0), gezondheid... [-]


Zomercursussen

Internationale zomercursus over geaarde theorie en kwalitatieve methoden

Campus Voltijd 5 dagen June 2019 Italië Pisa

Als gevolg van het succes van de eerste twee edities in Pisa (2016 en 2017), met de deelname van ongeveer 120 studenten afkomstig uit de hele wereld, evenals van de editie 2018 in Litouwen, met betrokkenheid van de oprichters van de school als leraren, realiseert het Departement Politieke Wetenschappen van de Universiteit van Pisa de IV International Summer School for Grounded Theory en Qualitative Methods. [+]

Over

Als gevolg van het succes van de eerste twee edities in Pisa (2016 en 2017), met de deelname van ongeveer 120 studenten afkomstig uit de hele wereld, evenals van de editie 2018 in Litouwen, met betrokkenheid van de oprichters van de school als leraren, realiseert het Departement Politieke Wetenschappen van de Universiteit van Pisa de IV International Summer School for Grounded Theory en Qualitative Methods. De Summer School is een intensieve 5-daagse cursus (met ochtend- en middagsessies), waar oefeningen en werkgroepen worden afgewisseld met colleges. Kwalitatieve onderzoekers ervaren vaak veel voorkomende problemen, zoals verdwalen na het verzamelen en coderen van gegevens, het negeren van mogelijkheden om hun ideeën te ontwikkelen en het produceren van onsamenhangende en alledaagse rapporten. Grounded Theory-methoden helpen u bij het versnellen van het analyseren van gegevens en het schrijven van een rapport. Deze Summer School richt zich op het verbeteren van vaardigheden bij het gebruik van geaarde theorieën strategieën om u te helpen de scherpzinnigheid, helderheid en creativiteit van uw werk te vergroten. Deze school zal je helpen de flexibiliteit van de geaarde theorie te behouden terwijl je de conceptuele diepte en reikwijdte van je analyse bevordert. We zullen benadrukken hoe (1) krachtige codes te ontwikkelen en te herkennen, (2) een vergelijkende analyse te maken, (3) uw opkomende conceptuele categorieën te versterken, en (4) deze categorieën integreren in een samenhangend en overtuigend rapport, (5) voldoen aan de kwaliteit in kwalitatieve analyse, (6) communiceer je bevindingen en (7) deal met CAQDAS om je analyses te verbeteren. We... [-]


Summer Course in Development en Valorisation of the Territory as a Sports

Campus Voltijd 6 weken September 2019 Italië Pisa

Het doel van deze minor is om kennis en tools aan te reiken om een ​​toeristisch bedrijf gericht op sport te starten en runnen. [+]

Doel

Het doel van deze minor is om kennis en tools aan te reiken om een ​​toeristisch bedrijf gericht op sport te starten en runnen.

Wie kan solliciteren

Universitaire studenten die geïnteresseerd zijn in toeristisch gebied en management

Taal

Engels

Programma-intensiteit

Full time

Toelatingseis

een universiteitsstudent zijn

ECTS

15

vergoedingen

2640 Euro

(kosten 1000, accommodatie 1640)

Coördinator

Prof. Enrica Lemmi

e-mail:

enrica.lemmi@unipi.it

Periode

23 september - 3 november 2019

Deadline

31 juli 2019

[-]

Summer School Diagnosis in Heritage Science: 2. Focus op organische materialen in de archeologie

Campus Voltijd 5 dagen September 2019 Italië Pisa

De Summer School omvat een programma van multidisciplinaire studies binnen een week. De school wordt gehouden op het departement Scheikunde van de universiteit van Pisa en is bedoeld om afgestudeerde studenten (master's degree), met name promovendi, te trainen met interesse in erfgoedwetenschap. De Summerschool heeft tot doel studenten met verschillende opleidingsachtergronden (afgestudeerden op het gebied van technisch-wetenschappelijk en humanistisch) de specifieke vaardigheden aan te reiken om projecten te starten en te ontwikkelen voor juiste diagnose en conservatief beheer van cultureel erfgoed. [+]

Over

De Summer School omvat een programma van multidisciplinaire studies binnen een week. De school wordt gehouden op het departement Scheikunde van de universiteit van Pisa en is bedoeld om afgestudeerde studenten (master's degree), met name promovendi, te trainen met interesse in erfgoedwetenschap. De Summerschool heeft tot doel studenten met verschillende opleidingsachtergronden (afgestudeerden op het gebied van technisch-wetenschappelijk en humanistisch) de specifieke vaardigheden aan te reiken om projecten te starten en te ontwikkelen voor juiste diagnose en conservatief beheer van cultureel erfgoed. De school biedt lessen om kennis over te dragen voor de karakterisering van materialen, voor de technieken die geschikt zijn voor hun karakterisering, voor de beoordeling van hun staat van verandering. Er zal speciale aandacht worden besteed aan de bestudering van producten en technologieën die bij de instandhouding moeten worden gebruikt. Elk jaar zal de School binnen Heritage Science een ander onderwerp behandelen. In 2019 zal de school zich richten op de studie van organische materialen in de archeologie.... [-]


Summer School Digital Tools voor humanisten en innovatie

Campus Voltijd 2 weken June 2019 Italië Pisa

Twee weken onderwijs en workshops, netwerken, socialisatie, matchmaking en ontspanning. Aan het begin van de eerste week worden de uitdagingen gepresenteerd die door de bij het programma betrokken bedrijven zijn geïnitieerd en waarop de cursusdeelnemers zullen worden opgeroepen om in groepen van 4-5 personen te werken. Aan het einde van de eerste week wordt de eerste versie van het project dat de groepen uitvoeren gepresenteerd. Aan het einde van de tweede week zal de definitieve versie van de projecten worden gepresenteerd. Digital Humanities Theoretisch-praktische lessen over de meest geavanceerde hulpmiddelen, technologieën en methoden van de wereld van digitale humaniora. [+]

Over

Twee weken onderwijs en workshops, netwerken, socialisatie, matchmaking en ontspanning. Aan het begin van de eerste week worden de uitdagingen gepresenteerd die door de bij het programma betrokken bedrijven zijn geïnitieerd en waarop de cursisten worden opgeroepen om te werken in groepen van 4-5 personen. Aan het einde van de eerste week wordt de eerste versie van het project dat de groepen uitvoeren gepresenteerd. Aan het einde van de tweede week zal de definitieve versie van de projecten worden gepresenteerd. Digital Humanities Theoretisch-praktische lessen over de meest geavanceerde hulpmiddelen, technologieën en methoden van de wereld van digitale humaniora.... [-]


Summer School Egyptologen als museumcuratoren: een meeslepende training

Campus Voltijd 2 weken September 2019 Italië Pisa

The Summer School "Egyptologen als museumcuratoren: een immersieve training" is een academisch programma aangeboden door de Universiteit van Pisa in samenwerking met het Museo Egizio in Turijn. Het hoofddoel van de school is om een ​​theoretische en praktische benadering van oude Egyptische objecten te bieden als onderdeel van een verzameling. Elk object is een opeenstapeling van verschillende verhalen, zowel oud als modern, gaande van productie, gebruik, depositie, ontdekking, tot verwerving, conservering en weergave. De school biedt de unieke kans om Egyptische voorwerpen vanuit al deze verschillende hoeken aan te pakken, van theoretische tot meer pragmatische perspectieven, waarbij deelnemers worden blootgesteld aan een verscheidenheid aan museumpraktijken dankzij een meeslepende ervaring in een museumomgeving. [+]

Over

The Summer School "Egyptologen als museumcuratoren: een immersieve training" is een academisch programma aangeboden door de Universiteit van Pisa in samenwerking met het Museo Egizio in Turijn. Het hoofddoel van de school is om een ​​theoretische en praktische benadering van oude Egyptische objecten te bieden als onderdeel van een verzameling. Elk object is een opeenstapeling van verschillende verhalen, zowel oud als modern, gaande van productie, gebruik, depositie, ontdekking, tot verwerving, conservering en weergave. De school biedt de unieke kans om Egyptische voorwerpen vanuit al deze verschillende hoeken aan te pakken, van theoretische tot meer pragmatische perspectieven, waarbij deelnemers worden blootgesteld aan een verscheidenheid aan museumpraktijken dankzij een meeslepende ervaring in een museumomgeving.... [-]


Summer School Field School Pozzeveri in Archaeology and Bioarchaeology

Campus Voltijd 4 weken June 2019 Italië Pisa

De Field School in Medieval Archaeology and Bioarchaeology at Badia Pozzeveri (Lucca, Italië) is een academisch programma gericht op het trainen van studenten in het archeologische en bioarcheologische veld en laboratoriummethoden. Opgravingen vinden plaats in de kerk van "San Pietro a Pozzeveri" in de gemeente Altopascio. Badia Pozzeveri ligt ongeveer 10 mijl ten oosten van de stad Lucca, de hoofdstad van de Toscaanse provincie met dezelfde naam. De kerk van San Pietro was ooit onderdeel van een Camaldolese klooster, dat werd gesticht in de 11e eeuw aan de oevers van het meer van Bientina. [+]

Over

De Field School in Medieval Archaeology and Bioarchaeology at Badia Pozzeveri (Lucca, Italië) is een academisch programma gericht op het trainen van studenten in het archeologische en bioarcheologische veld en laboratoriummethoden. Opgravingen vinden plaats in de kerk van "San Pietro a Pozzeveri" in de gemeente Altopascio. Badia Pozzeveri ligt ongeveer 10 mijl ten oosten van de stad Lucca, de hoofdstad van de Toscaanse provincie met dezelfde naam. De kerk van San Pietro was ooit onderdeel van een Camaldolese klooster, dat werd gesticht in de 11e eeuw aan de oevers van het meer van Bientina. Het middeleeuwse meer, nu volledig opgedroogd, strekte zich uit tussen Lucca en de rivier de Arno. Het klooster bloeide tijdens de 12-13e eeuw dankzij de ligging langs de Via Francigena, een belangrijke handels- en pelgrimsroute, die Frankrijk en Noord-Europa gedurende de hele Middeleeuwen met Rome verbond. De neergang van het klooster begon in de 14e eeuw en leidde uiteindelijk tot de ontbinding ervan in de 15e eeuw. De kerk van San Pietro is gebleven als het centrum van aanbidding van het dorp en is nog steeds in gebruik.... [-]


Summer School Food and Innovation in Rural Transition: de zaak van Toscane

Campus Voltijd June 2019 Italië Pisa

De cursus zal wijzen op de meest recente onderzoeken en klinisch toegepaste problemen met betrekking tot de rol van spieroefeningen bij zowel gezonde proefpersonen als patiënten die getroffen zijn door verschillende soorten primaire of secundaire neuromusculaire aandoeningen. [+]

Over

"Europese plattelandsgebieden zijn bezet met kleine boerderijen, die bijdragen aan de productie van voedsel dat later zelf verbruikt wordt of dat door consumenten in zowel landelijke als (peri) urbane gebieden wordt overgenomen, alleen al omdat ze op het platteland actief zijn. kleine landbouwbedrijven maken deel uit van de landelijke dynamiek (bijvoorbeeld economische, sociale en ecologische) die van invloed zijn op de overgang naar het platteland. Met andere woorden, in Europa gaat de overgang van het platteland gepaard met kwesties in verband met landbouw en voedselproductie en -consumptie, veel plattelandsgebieden en bedrijven die daar actief zijn. naar voedselvoorziening en -verwerving De Summer School onderzoekt of en hoe kleine bedrijven invloed hebben op een duurzame overgang van het platteland en bijdraagt ​​aan voedselvoorziening en -verwerving.In het bijzonder loopt het programma langs vier thema's: deze thema's vallen in de vier hierboven genoemde thema's. factoren die van invloed zijn op de duurzaamheid van de transitie op het platteland en de aandacht blijven richten op kleine landbouwbedrijven. De thema's kunnen als volgt worden gesynthetiseerd: 1. Klein boerderijen, duurzaam toerisme en territoriale valorisatie. Dit thema onderzoekt hoe kleine bedrijven bijdragen aan het creëren van kansen voor een duurzame, ervaringsgerichte en multi-seizoensgebonden kwaliteitstoerisme-sector. Dit thema omvat de analyse van leverancierssystemen voor het plattelandstoerisme, met bijzondere aandacht voor lokale productie- en agrovoedingsketens en andere traditionele lokale producten; multifunctionaliteit en diversificatie van de landbouw, agro-toerisme, sociale landbouw, analyse van korte toeleveringsketens2. Kleine boerderijen en politieke agenda. Dit thema richt zich op of, en welke, beleidshandelingen direct (bijvoorbeeld subsidies)... [-]


Summer School in Computer-Aided Drug Design

Campus Voltijd 6 dagen September 2019 Italië Pisa

De bijdrage van computationele methodologieën aan het ontdekken van geneesmiddelen is niet langer een kwestie van geschil en de farmaceutische en biotechnologische bedrijven van de grote wereld gebruiken computationele ontwerphulpmiddelen. Computer-aided drug design omvat computationele methoden en middelen die worden gebruikt om het ontwerp en de ontdekking van nieuwe therapeutische oplossingen te vergemakkelijken. Deze zomerschool zal alle belangrijkste computationele technieken omvatten die worden gebruikt bij het ontdekken van geneesmiddelen, en levert een basisniveau van kennis van dit onderzoeksgebied. [+]

Over

De bijdrage van computationele methodologieën aan het ontdekken van geneesmiddelen is niet langer een kwestie van geschil en de farmaceutische en biotechnologische bedrijven van de grote wereld gebruiken computationele ontwerphulpmiddelen. Computer-aided drug design omvat computationele methoden en middelen die worden gebruikt om het ontwerp en de ontdekking van nieuwe therapeutische oplossingen te vergemakkelijken. Deze zomerschool zal alle belangrijkste computationele technieken omvatten die worden gebruikt bij het ontdekken van geneesmiddelen, en levert een basisniveau van kennis van dit onderzoeksgebied.

Doel

Deze cursus zal worden onderverdeeld in theoretische en praktische lessen en zal de deelnemers in staat stellen om zelfstandig hun eigen computationele studies te ontwikkelen.... [-]


Summer School in Enabling Technologies for industrial internet of things

Campus Voltijd 6 dagen July 2019 Italië Pisa

De 2019 editie van de Summer School Enabling Technologies voor Industrial Internet of Things (ET-I2oT 2019) is georganiseerd om 6 ECTS (48 uur voorschoolse lessen) te bieden op het gebied van elektronica, elektromagnetica en ICT voor Internet of Things (IoT), gericht op een publiek van Bachelor (vorig jaar), Master en PhD-studenten, beginnende onderzoekers en praktijkmensen van Academia of Industry. [+]

Over

De 2019 editie van de Summer School Enabling Technologies voor Industrial Internet of Things (ET-I2oT 2019) is georganiseerd om 6 ECTS (48 uur voorschoolse lessen) te bieden op het gebied van elektronica, elektromagnetica en ICT voor Internet of Things (IoT), gericht op een publiek van Bachelor (vorig jaar), Master en PhD-studenten, beginnende onderzoekers en praktijkmensen van Academia of Industry.

De lessen worden in het Engels gegeven in de vergaderruimte van de afdeling Information Engineering (DII), via G. Caruso 16, Pisa, Italië.

Doel

De lessen worden gegeven in de Aula Magna van de School of Engineering, Universiteit van Pisa, en maken gebruik van alle beschikbare faciliteiten op het gebied van conferentiezalen en laboratoria. De officiële taal is Engels.... [-]


Summer School in expertise op het spel: technowetenschap en publieke participatie in het post-waarheids tijdperk

Campus Voltijd 5 dagen July 2019 Italië Pisa

Wetenschap, technologie en aanverwante expertise hebben een steeds prominentere rol in de samenleving gekregen. Openbaar onbehagen met en controverses over de vooruitgang van wetenschap en technologie en expertise die wordt toegepast om maatschappelijke behoeften aan te pakken, verwachtingen en eisen zijn proportioneel toegenomen. Instellingen zoals de Europese Unie hebben dit als een belangrijke vraag erkend, die heeft geleid tot wat soms is afgeschilderd als een vertrouwenscrisis in de wetenschap en, meer recentelijk, een crisis van rationaliteit bij het aanpakken van publieke kwesties. In de loop der jaren zijn een aantal theoretische kaders en benaderingen ontwikkeld. [+]

Over

Wetenschap, technologie en aanverwante expertise hebben een steeds prominentere rol in de samenleving gekregen. Openbaar onbehagen met en controverses over de vooruitgang van wetenschap en technologie en expertise die wordt toegepast om maatschappelijke behoeften aan te pakken, verwachtingen en eisen zijn proportioneel toegenomen. Instellingen zoals de Europese Unie hebben dit als een belangrijke vraag erkend, die heeft geleid tot wat soms is afgeschilderd als een vertrouwenscrisis in de wetenschap en, meer recentelijk, een crisis van rationaliteit bij het aanpakken van publieke kwesties. In de loop der jaren zijn een aantal theoretische kaders en benaderingen ontwikkeld. Hoewel deze aanzienlijk kunnen afwijken van hoe de oorzaak van het probleem wordt gediagnosticeerd en het antwoord wordt bedacht, is er een wijdverspreide overeenkomst dat een simplistische kijk op het raakvlak tussen wetenschap en samenleving moet worden opgegeven en dat er meer inclusieve benaderingen moeten zijn uitgewerkt. Dientengevolge is er een enorme toename in bewustzijn, conceptuele kaders, tools en vaardigheden in de communicatie van de wetenschap, het meten van publieke reacties en het betrekken van mensen bij wetenschaps- en technologiegerelateerde beleidsvorming. Toch komen er voortdurend (nieuwe) publieke problemen naar voren als het wetenschaps-, innovatie- en industriebeleid worden voortgezet, waarbij het de uitdaging wordt aangegaan om op een vruchtbare manier wetenschappelijke en technische expertise toe te passen in een sociaal onzekere context. De zomerschool biedt een bijgewerkte analyse van deze problematiek, met een focus op kaders, benaderingen, methodologieën en ervaringen. Activiteiten zullen in de ochtend- en middagsessies worden gearticuleerd. De ochtendsessies zijn gewijd aan lezingen. Tijdens... [-]


Summer School in Fluid Machinery and Energy Systems Engineering

Campus Voltijd 5 dagen March 2019 Italië Pisa

De winterschool is gewijd aan Ph.D. studenten die hun onderzoeksactiviteiten uitvoeren op het gebied van vloeistofmachines en energiesystemen, waaronder turbomachines, verbrandingsmotoren, energieconversiesystemen, energiecentrales, duurzame energiesystemen en innovatieve energiesystemen. [+]

Over

De winterschool is gewijd aan Ph.D. studenten die hun onderzoeksactiviteiten uitvoeren op het gebied van vloeistofmachines en energiesystemen, waaronder turbomachines, verbrandingsmotoren, energieconversiesystemen, energiecentrales, duurzame energiesystemen en innovatieve energiesystemen. De winterschool zal in maart worden gehouden en zal worden georganiseerd met seminars van experts en sessies met informatie- en ervaringsdiscussie onder studenten en professoren. de school zal gedurende vijf dagen worden gehouden en nationale en internationale sprekers zullen worden uitgenodigd om hun ervaring en hun onderzoeksactiviteiten te presenteren. sprekers worden uitgenodigd uit de academische wereld, het bedrijfsleven en onderzoekscentra.... [-]


Summer School in Governing climate resilient cities. Uitdagingen, kansen en beste praktijken.

Campus Voltijd 1 week September 2019 Italië Pisa

Deze cursus is het resultaat van een partnerschap van UN-Habitat en de Universiteit van Pisa. Het behandelt de complexe kwestie van het besturen van klimaatbestendige steden en het beoordelen van best practices en oplossingen op een vergelijkende manier. De cursus richt zich voornamelijk op beleidsmakers, ambtenaren en praktijkmensen, waarbij theoretische en academische inhoud een praktische en praktische benadering biedt. Specifieke inhoud binnen het algemene thema zal jaarlijks worden geïdentificeerd en door de organisatoren worden goedgekeurd, op basis van de actuele ontwikkelingen in het gebied. [+]

Over

Deze cursus is het resultaat van een partnerschap van UN-Habitat en de Universiteit van Pisa. Het behandelt de complexe kwestie van het besturen van klimaatbestendige steden en het beoordelen van best practices en oplossingen op een vergelijkende manier. De cursus richt zich voornamelijk op beleidsmakers, ambtenaren en praktijkmensen, waarbij theoretische en academische inhoud een praktische en praktische benadering biedt. Specifieke inhoud binnen het algemene thema zal jaarlijks worden geïdentificeerd en door de organisatoren worden goedgekeurd, op basis van de actuele ontwikkelingen in het gebied.

Doel

De cursus is bedoeld om deelnemers te voorzien van analytische hulpmiddelen om de governance-uitdagingen die klimaatverandering oplevert voor de stedelijke en grootstedelijke dimensies beter te begrijpen en aan te pakken. Het concentreert zich specifiek op hoe klimaatbestendige steden het best kunnen worden bestuurd.... [-]


Summerschool in het onderzoeken van historische landschappen en architecturen: methoden en hulpmiddelen

Campus Voltijd 1 week July 2019 Italië Pisa

De school is voornemens een aantal geselecteerde en professionele instrumenten te leren die nuttig zijn bij de studie van historische landschappen en architecturen in complexe gebieden als bergachtige gebieden, gebruikmakend van de digitale vooruitgang en van de nieuwe technologieën, maar ook kijkend naar de belangrijkste behoeften in dit onderzoeksgebied, het bevorderen van een nauwere samenwerking met de openbare instellingen en professionals in ruimtelijke ordening en de promotie van cultureel erfgoed. [+]

Over

De school is voornemens een aantal geselecteerde en professionele instrumenten te leren die nuttig zijn bij de studie van historische landschappen en architecturen in complexe gebieden als bergachtige gebieden, gebruikmakend van de digitale vooruitgang en van de nieuwe technologieën, maar ook kijkend naar de belangrijkste behoeften in dit onderzoeksgebied, het bevorderen van een nauwere samenwerking met de openbare instellingen en professionals in ruimtelijke ordening en de promotie van cultureel erfgoed. Lezingen in de ochtend door de directeurs en instructeurs over hun onderzoek zullen studenten inzichten bieden in de theorie en de praktijk van de gekozen onderwerpen. Praktische, hands-on ervaring in het veld zal worden aangevuld met activiteit op een computer met behulp van nieuwe software en / of nieuwe digitale hulpmiddelen in de middag.... [-]


Summer School in openbare auditing en verantwoording. Datamining en analyse: welke implicaties voor auditing

Campus Voltijd 5 dagen July 2019 Italië Pisa

Auditoren moeten hun vermogen om veranderingen te analyseren ontwikkelen, verbeteren, de bijbehorende risico's en uitdagingen aanpakken en hun controlemethoden en -aanpak voortdurend aanpassen. Om dit te doen, is het essentieel voor auditinstellingen om een ​​wederzijds voordelige relatie met academische onderzoekers te ontwikkelen. Met andere woorden, het auditberoep en onderzoek moeten hand in hand gaan. Om dit doel te bereiken, hebben de Universiteit van Pisa en de Europese Rekenkamer (ECA), de onafhankelijke externe accountant van de EU, een Summer School opgezet en gezamenlijk georganiseerd in openbare auditing en verantwoording. [+]

Over

Auditoren moeten hun vermogen om veranderingen te analyseren ontwikkelen, verbeteren, de bijbehorende risico's en uitdagingen aanpakken en hun controlemethoden en -aanpak voortdurend aanpassen. Om dit te doen, is het essentieel voor auditinstellingen om een ​​wederzijds voordelige relatie met academische onderzoekers te ontwikkelen. Met andere woorden, het auditberoep en onderzoek moeten hand in hand gaan. Om dit doel te bereiken, hebben de Universiteit van Pisa en de Europese Rekenkamer (ECA), de onafhankelijke externe accountant van de EU, een Summer School opgezet en gezamenlijk georganiseerd in openbare auditing en verantwoording.

Doel

De school is een nieuwe leermogelijkheid voor professionele auditors (zowel in de private als de publieke sector), voor studenten en wetenschappers, maar ook voor andere ambtenaren en professionals om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen op dit zich ontwikkelende terrein. In overeenstemming met de strategie van de ERK zal de school een gestructureerde dialoog met de academische wereld openen, extra kansen bieden voor hoogwaardige opleidingen, kennisuitwisseling tussen praktijkmensen en onderzoekers faciliteren en - last but not least - een platform bieden voor studie, discussie en informatie-uitwisseling over auditgerelateerde problemen.... [-]


Summer School in Osteoarchaeology and Paleopathology

Campus Voltijd 3 weken June 2019 Italië Pisa

De Summer School in Osteoarchaeology and Paleopathology is een academisch programma gericht op het bereiken van studenten in antropologische en paleopathologische laboratoriummethoden. Het is een uitstekende mogelijkheid voor studenten om praktijkervaring op te doen in een bioarcheologisch onderzoek door zij aan zij te werken met vooraanstaande onderzoekers in het veld. [+]

Over

De Summer School in Osteoarchaeology and Paleopathology is een academisch programma gericht op het bereiken van studenten in antropologische en paleopathologische laboratoriummethoden. Het is een uitstekende mogelijkheid voor studenten om praktijkervaring op te doen in een bioarcheologisch onderzoek door zij aan zij te werken met vooraanstaande onderzoekers in het veld. De lab-activiteiten en lezingen worden uitgevoerd in het Laboratorium voor Paleopathologie (binnen de Medische School van Pisa). De zomercursus zal plaatsvinden over een periode van 3 weken, om studenten de basiskennis te bieden van skeletanatomie, fysische antropologie en paleopathologie die nodig is om osteologische analyses te benaderen. De onderzochte skeletmaterialen omvatten monsters van Toscaanse opgravingen die dateren uit de middeleeuwen. De activiteiten zullen worden voltooid onder toezicht van een ervaren personeel van de afdeling Paleopathology, onder toezicht van professor Gino Fornaciari.... [-]


Summer School in Qualitative Research Methods: een focus op management en governance

Campus Voltijd 5 dagen May 2019 Italië Pisa

De cursus behandelt de volledige cyclus van een kwalitatief onderzoeksproject; van ontwerp tot gegevensverzameling, analyse, rapportage en verspreiding. In het bijzonder zullen deelnemers kennis maken met verschillende strategieën voor het verzamelen van gegevens (interviews, documenten, visuele gegevens, observaties, enz.), Verschillende methoden voor gegevensanalyse (inhoudsanalyse, etnografie, analyse van kritische discoursen, enz.) En ze zullen leren hoe tolk , evaluatie en verspreiding van de bevindingen van de kwalitatieve studie. [+]

Over

De cursus behandelt de volledige cyclus van een kwalitatief onderzoeksproject; van ontwerp tot gegevensverzameling, analyse, rapportage en verspreiding. In het bijzonder zullen deelnemers kennis maken met verschillende strategieën voor het verzamelen van gegevens (interviews, documenten, visuele gegevens, observaties, enz.), Verschillende methoden voor gegevensanalyse (inhoudsanalyse, etnografie, analyse van kritische discoursen, enz.) En ze zullen leren hoe tolk , evaluatie en verspreiding van de bevindingen van de kwalitatieve studie. Ten slotte zal een softwaretool (Nvivo) voor kwalitatieve onderzoeksanalyse worden gepresenteerd en zullen deelnemers kennismaken met het gebruik ervan.... [-]


Summer School in Rewriting Nuclear Physics Texbooks: nog een stap voorwaarts

Campus Voltijd 4 dagen July 2019 Italië Pisa

De activiteit bestaat uit twaalf lezingen. Elke lezing behandelt een onderwerp in een standaard handboek over nucleaire fysica, uitgebreid om te laten zien hoe ons begrip diep is veranderd als gevolg van de ervaring die de afgelopen decennia is opgedaan. In het bijzonder zullen we ons concentreren op aspecten die verband houden met recente vooruitgang die wordt aangestuurd door onderzoek met radioactieve stralen (RIB's), een ab-initio-structuurmodel en moderne nucleon-nucleon-interacties, studies naar nucleaire materie en toepassingen van astrofysisch en praktisch belang. [+]

Over

De activiteit bestaat uit twaalf lezingen. Elke lezing behandelt een onderwerp in een standaard handboek over nucleaire fysica, uitgebreid om te laten zien hoe ons begrip diep is veranderd als gevolg van de ervaring die de afgelopen decennia is opgedaan. In het bijzonder zullen we ons concentreren op aspecten die verband houden met recente vooruitgang die wordt aangestuurd door onderzoek met radioactieve stralen (RIB's), een ab-initio-structuurmodel en moderne nucleon-nucleon-interacties, studies naar nucleaire materie en toepassingen van astrofysisch en praktisch belang.

Om de activiteit een volledig internationaal karakter te geven en omdat we ernaar streven de deelname van echt jonge studenten te bevorderen, zullen we de eerste halve dag een aantal inleidende lezingen voorstellen die worden gegeven in afzonderlijke sessies in verschillende talen.... [-]


Summerschool van genen tot cellen: een basiscursus moleculaire, cellulaire en ultrastructurele biologie

Campus Voltijd 13 dagen July 2019 Italië Pisa

Onze zomerschool is een praktische, volledig onderdompelingscursus over biotechnieken die kan worden toegepast op de studie van verschillende biologische onderwerpen die verband houden met celbiologie, genexpressie en functieanalyse, genotoxiciteit en ultrastructurele waarnemingen. [+]

Over

Onze zomerschool is een praktische, volledig onderdompelingscursus over biotechnieken die kan worden toegepast op de studie van verschillende biologische onderwerpen die verband houden met celbiologie, genexpressie en functieanalyse, genotoxiciteit en ultrastructurele waarnemingen.

De cursus zal worden verdeeld in:

een theoretisch gedeelte georganiseerd in lezingen over moderne technologieën;een praktisch gedeelte waarin deelnemers worden gehost in de laboratoria en direct betrokken worden bij het ontwerp en de uitvoering van verschillende experimentele protocollen met betrekking tot het hoofdthema-object van de hoorcolleges.Doel... [-]

Summer Student bij Fermilab en andere Amerikaanse laboratoria

Campus Voltijd 1 maand July 2019 Italië Pisa

Natuurkundestudenten zullen worden opgeleid in de onderzoeksgroepen die werken aan de nieuwe Fermilab-initiatieven, de mu2e, muon (g-2), Nova-experimenten, evenals toekomstige neutrino-fysica-experimenten, of in de Fermilab-groep die samenwerkt met het cms-experiment op CERN of in de theoriegroep. voor sommige studenten kan de stage plaatsvinden in andere Amerikaanse laboratoria of universiteiten. [+]

Over

Natuurkundestudenten zullen worden opgeleid in de onderzoeksgroepen die werken aan de nieuwe Fermilab-initiatieven, de mu2e, muon (g-2), Nova-experimenten, evenals toekomstige neutrino-fysica-experimenten, of in de Fermilab-groep die samenwerkt met het cms-experiment op CERN of in de theoriegroep. voor sommige studenten kan de stage plaatsvinden in andere Amerikaanse laboratoria of universiteiten. technische studenten zullen worden opgeleid in de Fermilab-acceleratorafdeling, technische divisie of computerafdeling of in groepen die werken aan toegepast onderzoek in andere Amerikaanse laboratoria of universiteiten. elke stagiair wordt begeleid door één mentor, een medewerker van het Amerikaanse laboratorium. de mentor is verantwoordelijk voor het gehele trainingsprogramma van de stagiair voor de 9 weken permanentie op de Amerikaanse bodem. Elke stagiair zal een schriftelijk rapport voorleggen dat het voorwerp zal uitmaken van evaluatie door een commissie van de universiteit van Pisa.... [-]


Winter School Theorie en praktijk in transmissie en scanning elektronenmicroscopie

Campus Voltijd 8 dagen January 2019 Italië Pisa

Onze Winter School is een praktische cursus voor volledige onderdompeling over ultrastructurele technieken die kunnen worden toegepast op de studie van verschillende biologische onderwerpen (cellen, weefsels, organismen). [+]

Over

Onze Winter School is een praktische cursus voor volledige onderdompeling over ultrastructurele technieken die kunnen worden toegepast op de studie van verschillende biologische onderwerpen (cellen, weefsels, organismen). De cursus zal in twee delen worden verdeeld: a) een theoretisch gedeelte, georganiseerd in hoorcolleges over basale en geavanceerde technieken in transmissie- en scanningelektronenmicroscopie; b) een praktisch gedeelte waarin deelnemers worden gehost in de laboratoria en direct betrokken worden bij het ontwerp en de uitvoering van experimentele protocollen met betrekking tot het hoofdthema-object van de hoorcolleges.

Doel

Het doel van onze winterschool is om studenten kennis te laten maken met en informatie te vergaren over moderne benaderingen betreffende celbiologie, cytochemie, moleculaire biologie en ultrastructuur.... [-]


Zomerschool De stad en het water

Campus Voltijd 2 weken August 2019 Italië Pisa

De Summerschool is een workshop over landschapsontwerp, gericht op het onderzoeken van de complexe relaties tussen de gebouwde omgeving en het water, in de ruimste zin van het milieu, en dus inclusief zee, rivieren, meren en waterbronnen. Studenten worden betrokken bij de ontwikkeling van een project over een Toscaanse casestudy, met de steun van docenten en docenten van de Universiteit van Pisa en gastprofessoren van andere nationale en internationale universiteiten. [+]

Over

De Summerschool is een workshop over landschapsontwerp, gericht op het onderzoeken van de complexe relaties tussen de gebouwde omgeving en het water, in de ruimste zin van het milieu, en dus inclusief zee, rivieren, meren en waterbronnen. Studenten worden betrokken bij de ontwikkeling van een project over een Toscaanse casestudy, met de steun van docenten en docenten van de Universiteit van Pisa en gastprofessoren van andere nationale en internationale universiteiten. De zomercursus bestaat uit twee delen. Het eerste deel is vooral gericht op het kritisch lezen en de kennis van het gebied dat als casestudy is gekozen, om de waarden en kritieken ervan te identificeren. In dit eerste deel zullen ook de basisbeginselen van 3D-fotogrammetrie en UAV-enquêtemethoden worden verstrekt voor de analyse van de casestudy op zowel architecturale als stedelijke schaal. In het tweede deel zal de student werken aan de ontwikkeling van een project ter verbetering van het gekozen gebied als case study. Gedurende de hele periode zullen lessen worden georganiseerd om theoretische en methodologische ondersteuning te bieden voor de ontwikkeling van de projecten. De resultaten worden publiekelijk besproken in een open slotevenement.... [-]


Zomerschool in Italiaanse taal en cultuur

Campus Voltijd 3 weken July 2019 Italië Pisa

De intensieve cursussen Italiaans van de Summer School zijn gepland volgens de doelstellingen van het Common European Framework en zijn daarom onderverdeeld in A1, A2, B1, B2, C1, C2. Studenten worden in groepen verdeeld door middel van een intake. [+]

Over

De intensieve cursussen Italiaans van de Summer School zijn gepland volgens de doelstellingen van het Common European Framework en zijn daarom onderverdeeld in A1, A2, B1, B2, C1, C2. Studenten worden in groepen verdeeld door middel van een intake. Vergeleken met gewone cursussen die de CLI tijdens het academische jaar aanbiedt, worden intensieve zomercursussen gekenmerkt door enkele specifieke kenmerken:

een beperkt aantal studenten, om geïndividualiseerd lesgeven te bevoordelen en tegemoet te komen aan individuele behoeften;een toegenomen gebruik van recreatieve activiteiten in het lesgeven;een speciale focus op communicatieve en pragmatische aspecten en, als een consequentie, een verbetering van alle vaardigheden, vooral mondeling, zowel ontvankelijk als productief;speciale aandacht voor de culturele en lokale dimensie, om studenten aan te moedigen om autonoom ervaring op te doen met de omringende context;verbinding, introductie en / of versterking van activiteiten, inhoud en thema's aangeboden in andere delen van het programma (culturele seminars) om de verschillende componenten van het onderwijsplan te integreren.Doel... [-]

Zomerschool in Reading Middle Egyptian Hieratic

Campus Voltijd 6 dagen July 2019 Italië Pisa

The Summer School "Reading Middle Egyptian Hieratic" is een academisch programma aangeboden door de Universiteit van Pisa, gericht op het trainen van de deelnemers om literaire en documentaire teksten van het Oude Egypte (Midden-Egyptisch, 2000-1500 voor Christus) te lezen en interpreteren in hun originele script ( hiëratisch en hiërogliefen). [+]

Over

The Summer School "Reading Middle Egyptian Hieratic" is een academisch programma aangeboden door de Universiteit van Pisa, gericht op het trainen van de deelnemers om literaire en documentaire teksten van het Oude Egypte (Midden-Egyptisch, 2000-1500 voor Christus) te lezen en interpreteren in hun originele script ( hiëratisch en hiërogliefen).

Doel

Het doel van de school is om sterk vermogen te bieden in het lezen en interpreteren van oude Egyptische documenten in hiërarchie en hiërogliefen, boven de basiskennis. Dit wordt bereikt via drie verschillende niveaus: 1) Decoderen van hiëratisch schrift (basis); 2) Intensieve leesoefeningen (hiëratische bronnen) onder toezicht van docenten; 3) Focus op grammaticale kwesties met betrekking tot de teksten in het Midden-Koninkrijk. Door verschillende soorten documenten te onderzoeken, verwerven deelnemers zelfvertrouwen in het benaderen van autonoom oude Egyptische geschriften in het Midden-Egyptisch, vooral die geschreven in het hieratic.... [-]


Zomerschool PRAEDIA. Pompeii Residential Architecture - Milieu, digitaal, interdisciplinair archief

Campus Voltijd 3 weken October 2019 Italië Pisa

Het doel van de zomerschool is om de deelnemers een breed overzicht te geven van de huidige strategieën voor de studie van Romeinse huizen, tuinen en stedelijke landschappen. Fundamentele vragen zijn: welke methoden voor het verzamelen van gegevens dragen bij aan de wetenschappelijke reconstructie van gebouwde omgevingen? Welke technologieën voor de visualisatie van gegevens maken het mogelijk de sensorische dimensie van stedelijke landschappen te achterhalen? Hoe kunnen archeologische gegevens toegankelijk zijn voor specialisten van andere disciplines die betrokken zijn bij het onderzoek, het behoud en het beheer van gebouwd erfgoed? Welke hulpmiddelen zijn geschikt voor het delen van gegevens met het oog op duurzaam behoud? Pompeii biedt een ideaal voorbeeld, dankzij de ongeëvenaarde beschikbaarheid van contextuele archeologische gegevens, evenals de eeuwenlange geschiedenis van verkenning, onderzoek en restauraties. [+]

Over

Het doel van de zomerschool is om de deelnemers een breed overzicht te geven van de huidige strategieën voor de studie van Romeinse huizen, tuinen en stedelijke landschappen. Fundamentele vragen zijn: welke methoden voor het verzamelen van gegevens dragen bij aan de wetenschappelijke reconstructie van gebouwde omgevingen? Welke technologieën voor de visualisatie van gegevens maken het mogelijk de sensorische dimensie van stedelijke landschappen te achterhalen? Hoe kunnen archeologische gegevens toegankelijk zijn voor specialisten van andere disciplines die betrokken zijn bij het onderzoek, het behoud en het beheer van gebouwd erfgoed? Welke hulpmiddelen zijn geschikt voor het delen van gegevens met het oog op duurzaam behoud? Pompeii biedt een ideaal voorbeeld, dankzij de ongeëvenaarde beschikbaarheid van contextuele archeologische gegevens, evenals de eeuwenlange geschiedenis van verkenning, onderzoek en restauraties. In het bijzonder richt de Summerschool zich op één specifieke case study: het architecturale complex dat bekend staat als Praedia van Iulia Felix in Pompeii. Het werk ter plaatse omvat een overzicht van de bestaande structuren, archiefonderzoek en mogelijk beperkte opgravingen in de tuin. Activiteiten omvatten: (1) lessen over Romeinse kunst en architectuur, actuele methoden voor archeologisch onderzoek, de studie van artefacten en archeologische materialen, de geschiedenis van de discipline, geschiedenis van restauratie, de verzameling, visualisatie en ondervraging van archeologische gegevens in meeslepende virtuele omgevingen ; (2) archeologisch veldwerk in de Praedia van Iulia Felix; (3) rondleidingen door naburige sites en musea zoals Herculaneum, Stabiae, Oplontis, Napels (Nationaal Archeologisch Museum), Paestum.... [-]


Zomerschool Vada Volaterrana Archaeological Field School

Campus Voltijd 3 weken July 2019 Italië Pisa

Stratigrafische opgravingen van de Romeinse gebouwen gelegen in de havenwijk van Vada Volaterrana; Classificatie van de gebouwen en vondsten, Niet-destructieve diagnostische technieken toegepast op het archeologisch onderzoek (in het bijzonder de georadar-onderzoeken uitgevoerd door Dr. A. Ribolini Dipartimento Scienze della Terra, UNIPI), Digitaal beheer van de documentatie [+]

Over

Stratigrafische opgravingen van de Romeinse gebouwen gelegen in de havenwijk van Vada Volaterrana; Classificatie van de gebouwen en vondsten, Niet-destructieve diagnostische technieken toegepast op het archeologisch onderzoek (in het bijzonder de georadar-onderzoeken uitgevoerd door Dr. A. Ribolini Dipartimento Scienze della Terra, UNIPI), Digitaal beheer van de documentatie

Doel

Lesmethode van archeologisch onderzoek in Romeinse steden en landschappen

Wie kan solliciteren

Studenten van Europese en extra Europese universiteiten

Taal

Engels

Intensiteit van het programma

Full time

Toelatingseisen

Kennis van oude geschiedenis en culturen

ECTS

6

Coördinator... [-]

Zomerschool voor archeologie in Abruzzo

Campus Voltijd 4 weken July 2019 Italië Pisa

De zomerschool voor archeologie in Abruzzo is een academisch programma dat wordt aangeboden door de universiteit van Pisa in samenwerking met de supervisie van archeologisch erfgoed van Abruzzo. Studenten zullen een intensieve multidisciplinaire training krijgen, met lezingen, laboratoria, twee verschillende opgravingsactiviteiten. Om het programma te voltooien, hebben we een weekendbezoek gepland aan de archeologische vindplaats. Met onze school zullen studenten het basiskader van kennis en vaardigheden ontwikkelen voor hun toekomstige professionele werk in de archeologie. [+]

Over

De zomerschool voor archeologie in Abruzzo is een academisch programma dat wordt aangeboden door de universiteit van Pisa in samenwerking met de supervisie van archeologisch erfgoed van Abruzzo. Studenten zullen een intensieve multidisciplinaire training krijgen, met lezingen, laboratoria, twee verschillende opgravingsactiviteiten. Om het programma te voltooien, hebben we een weekendbezoek gepland aan de archeologische vindplaats. Met onze school zullen studenten het basiskader van kennis en vaardigheden ontwikkelen voor hun toekomstige professionele werk in de archeologie.

Doel

Met onze school zullen studenten het basiskader van kennis en vaardigheden ontwikkelen voor hun toekomstige professionele werk in de archeologie.... [-]


Contact

The University of Pisa

Adres Lungarno Antonio Pacinotti, 43
56126 Pisa, Toscane, Italië
Website https://www.unipi.it/index.php/english