Roma Film Academy

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Nieuws!

Onlangs heeft de Roma Film Academy een overeenkomst gesloten met de Universiteit van Teramo , waarmee je een bachelor in communicatiewetenschappen (DAMS-pad) kunt behalen en een lezingenrooster kunt volgen op onze faciliteiten op de Cinecittà Campus in Rome. Deze kalender is in feite ontworpen voor degenen die werken of anderszins niet de mogelijkheid hebben om dagelijks lessen bij te wonen, zoals degenen die in andere provincies van Lazio of buitenlandse studenten wonen. In de praktijk is het mogelijk om met een beperkt aantal sessies per maand, dat wil zeggen tussen de twintig en dertig per jaar, de rest van de tijd thuis te bestuderen, het diploma in kwestie te behalen door alleen de examens in Teramo, aan de Universiteit. Elke sessie was bedoeld om de student thuis in de praktijk te begeleiden en hem te helpen het bereikte kennisniveau te verifiëren. Onze academie, ondersteund door het secretariaat van de universiteit van Teramo, zal de student begeleiden bij alle procedures met betrekking tot de inschrijving en de examens afleggen die nodig zijn voor het afstuderen.

Ben je gepassioneerd door cinema? Wil je acteur, regisseur, kostuumontwerper of cameraman worden? Dan is de Rome Film Academy wat je zoekt. Gelegen in de Cinecittà Studios, de bakermat van de Italiaanse cinema, in een van Europa's mooiste steden voor artistiek en cultureel erfgoed, dat wil zeggen, Rome, de RFA is een school die jongeren opleidt in de vele banen van film- en audiovisuele productie .

Uitgerust met een eigen theater en permanente sets, met een onderwijzend personeel van enkele tientallen professionals, van wie velen prijswinnaars zijn, zowel in Italië als in het buitenland, is de RFA de juiste keuze voor degenen die serieus van plan zijn een carrièrepad te volgen binnen de audio- visuele productiesector. De RFA biedt cursussen van twee jaar - met verplichte aanwezigheid en een beperkt aantal - Productie, Regie

De cursussen zijn uitsluitend in de Italiaanse taal, wat een voorwaarde is om ze bij te wonen, hoewel sommige modules in het Engels zijn. De RFA heeft overeenkomsten gesloten met Italiaanse taalinstituten om studenten te helpen die het willen leren.

Om toegang te krijgen tot de cursussen, is het nodig om een voorlopig interview te houden om zowel de werkelijke interesse als het startniveau van de student te verifiëren met het oog op het betreden van de beperkte inschrijvingsklas. Ons secretariaat is beschikbaar voor alle vragen die u heeft, zowel over de cursussen als over de mogelijkheden voor verblijf in de Italiaanse hoofdstad.

Bovendien opent RFA elk jaar, na een specifiek examen te hebben afgelegd, ook degenen die al enige ervaring hebben opgedaan met sets of op andere scholen en willen proberen om rechtstreeks tot het tweede jaar te worden toegelaten. Alle informatie over beschikbare plaatsen en hoe je het examen reserveert, wordt gepubliceerd op de officiële website van de Academie.

116176_rfa_set_001.jpg

Roma-film © 2019

Onze stijl

RFA-stijl is typerend voor een artistiek centrum, een school voor praktische voorbereiding waarbij men eerst leert om in een team te werken, de regels te volgen, deadlines en leveringen te beheren en een effectieve werk- en studiemethode te vinden.

In RFA recreëren we de dynamiek van de professionele filmwereld: constante studie, creativiteit, de interactie tussen afdelingen, werken aan set en offset. De educatieve producties onder toezicht van de leerkrachten en het personeel volgen steeds complexere thema's en parameters in de loop van het onderwijstraject. Alle projecten van de periode van twee jaar worden in co-richting uitgevoerd: deze verantwoordelijkheid dwingt zowel delen als teamwork en helpt de werkdruk voor elk project beter te beheren. Over het algemeen worden voor alle afdelingen de taken van de banen door de leerkrachten gevolgd; hierdoor kun je je omdraaien en leren omgaan met werkmethoden, verschillende culturen en verschillende artistieke kenmerken die je tijdens de periode van twee jaar op de Academie tegenkomt.

Studenten worden lid van de RFA-community tijdens lessen, educatieve sets en extra activiteiten. Mogelijkheden voor netwerken en het leggen van relaties tussen collega's en met docenten in de faculteit zijn een van de sterke punten, samen met de on-the-job trainingsmethode, die de tweejarige ervaring boeiend en alomvattend maakt.

Hoofdkwartier

De Academie is gevestigd in de Cinecittà Studios, waar het twee locaties bezit: een voor het historische Fellini's Theater 5, waar de klaslokalen en het kantoor van de secretaresse staan; de andere binnen de Cinecittà Campus, met de soundstage en sets, de administratieve en de uitvoerende kantoren.

Cinecittà

De filmstudio's van Cinecittà bevinden zich op 9 km van het centrum van Rome, op een oppervlakte van 400.000 vierkante meter. Cinecittà is vandaag het steunpunt van de Europese filmindustrie voor de productie van full-cycle films, fictie, tv, commercials en videoclips: van productie tot editie, tot de realisatie van speciale effecten. Voor RFA-studenten is een training in de studio een geweldige kans.

Roma

Rome is niet alleen een uitdrukking van het historische, artistieke en culturele erfgoed van de West-Europese wereld, maar het is ook een hoofdstad die rijk is aan ideeën en activiteiten voor een student die van plan is om met de 7de Kunst om te gaan. De mooiste en oudste bioscoopzalen van de kunst, de talloze filmfestivals, het Rome Film Festival en de prestigieuze theatrale programma's zorgen ervoor dat het leven in de hoofdstad een artistieke ervaring is, maar ook menselijk, meer stimulerend dan ooit.

Contacten

116400_Contacts.jpg

Locaties

Rome

Address
c/o Teatro 4 - Cinecittà Studios
Via Tuscolana, 1055

I 00173 Rome, Lazio, Italië
Telefoonnr.
+39067219555