Lees de Officiële Beschrijving

Palazzo Spinelli Non Profit Association Werd opgericht in 1998. Palazzo Spinelli heeft tot doel het wereldcultuur erfgoed te beschermen door initiatieven te bevorderen, organiseren en beheren voor het bestuderen, behouden, restaureren, bevorderen en verwezenlijken van cultureel en artistiek erfgoed.

Palazzo Spinelli is actief in meer dan dertig verschillende landen en organiseert trainingsprogramma's en refreshercursussen voor mensen die werkzaam zijn op het gebied van cultureel erfgoedbeheer, instandhouding, restauratie, cultureel en milieu toerisme en evenementenorganisatie. De vereniging voert ook projecten uit in samenwerking met overheden en particuliere bedrijven zoals de Europese Commissie, UNESCO en het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ons werk met het ministerie wordt uitgevoerd in het kader van samenwerkingsovereenkomsten op het gebied van wetenschap, technologie en cultuur die door meer dan 40 overheden wereldwijd worden onderschreven.

Palazzo Spinelli heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied met meer dan 300 masteropleidingen en meer dan 1700 afgestudeerden, waardoor het een referentiepunt is in zowel Italië als in het buitenland. De vereniging biedt ook hands-on training, planning, operatie en reageer op de arbeidsmarkt, is voortdurend in de voorhoede geweest van restauratie en behoud in de sector.

Onze Missie

"Bijdragen aan het onderwijs en het bewuste gebruik van het artistieke en culturele erfgoed van de mensheid door ontwikkelingsmodellen te ontwikkelen die gericht zijn op het vergroten van een gevoel van behoren, belangstelling, respect en bewustzijn van eigen en andere culturen".

Accreditatie

Palazzo Spinelli is een geaccrediteerde instelling van de Toscaanse regionale overheid (Regione Toscana - decreet nr. 1722 van 25 maart 2003) en sinds zijn oprichting heeft het cursussen erkend door het ministerie van Openbare Onderwijs en Welzijn (onder wet nr. 845 van 21/12/1978). Sinds 2010 is het ook lid van ELIA (European League of Institutes of the Arts), en is de leider in de sectie Conservation and Restoration van de Liga.

Het kwaliteitssysteem

Het Instituut heeft een kwaliteitsbeleid, dat is gecertificeerd volgens de ISO 9001: 2008-normen. Ons doel is de processen en procedures van het Instituut voortdurend te verbeteren, wijzigingen binnen de structuur aan te moedigen en doorlopende culturele uitwisselingen met onze maatschappij te bevorderen.

Palazzo Spinelli bevordert het idee dat het onderwijs niet alleen invloed heeft op het menselijk, burgerlijk en cultureel geweten van studenten, maar ook om essentiële uitgebreide kennis en professioneel bewustzijn over te dragen, en om de vaardigheden te kunnen herkennen en aan te passen aan onze Veranderende maatschappij en zakelijke wereld.

Palazzo Spinelli heeft de volgende doelstellingen:

 • Opleidingsinitiatieven maken op basis van een echte analyse van beroeps- en onderwijseisen
 • Organiseer activiteiten die optimale voorwaarden garanderen voor het leveren van diensten om een ​​efficiënt leren te waarborgen
 • Bevorder en ontwikkel de relatieve human resources om te werken aan het creëren en realiseren van trainingsactiviteiten
 • Bevorder samenwerking met nationale en internationale overheden en particuliere bedrijven om de onbeperkt verkeer van getrainde professionals te vergemakkelijken
 • Test innovatieve onderwijsmethoden die verband houden met expertise, management en professionele activiteiten

Om deze doelen te bereiken, organiseert Palazzo Spinelli culturele en wetenschappelijke evenementen in Italië en in het buitenland, samenwerken met overheden en particuliere bedrijven. De initiatieven zijn allemaal gericht op het verspreiden van kennis van artistieke, wetenschappelijke en culturele kennis, alsook het vergemakkelijken van onderzoek, instandhouding en uitvoering van cultureel en artistiek erfgoed.

Lidmaatschap

Sinds de oprichting is het Instituut verbonden aan verschillende nationale en internationale netwerken, evenals partnerschappen waarvan de specifieke doelstelling het behoud van cultureel erfgoed en een economische wereld is.

In het bijzonder in de afgelopen jaren zijn de prioriteiten van het Instituut ingezet in het bredere Europese proces van culturele ontwikkeling, met als doel een grote inspanning te leveren om de crisis achter te laten en voorwaarden te creëren voor een economische en hogere werkgelegenheidsniveau.

De Europa 2020-strategie is een groeiplan dat uniek is, en tot effectievere investeringen in onderwijs, onderzoek en innovatie. Dankzij de beslissende keuze voor een economie gericht op bescherming van het milieu en duurzaamheid, streeft de strategie om meer banen te scheppen en de werkloosheid te verminderen.

Momenteel houdt het Instituut zich aan de volgende organisaties:

 • ELIA (European League of Institutes of Arts), Amsterdam
 • Europa Nostra, Olanda
 • Stichting Anna Lindh, Egitto
 • FAI (Fondo Ambiente Italiano), Italië
 • FME (Fondation au Mérite Européen), Luxemburg
 • ICFAD (Internationale Raad voor Beeldende Kunsten Deans), Verenigde Staten
 • SEMA (Societe d'Encouragement aux Métiers d'Art), Frankrijk
 • Città Oneindig, Italië
 • Associazione Partners Palazzo Strozzi (Erelid), Florence

Palazzo Spinelli is lid van de Raad van Bestuur van ELIA (European League of Institutes of Arts), gevestigd in Amsterdam, en speelt een leidende rol bij de ledeninstellingen die zich bezighouden met instandhouding en restauratie.

ELIA, is het grootste netwerk van instellingen voor fijne en toegepaste kunst in Europa en heeft meer dan 400 leden die meer dan 350.000 studenten aantrekken.

Opleidingen te volgen in:
 • Engels
 • Italiaans

Deze school biedt ook:

Cursus

Palazzo Spinelli Group

De masteropleiding heeft een dual theoretische praktische aanpak gebaseerd op specifieke professionele rollen die in de sector nodig zijn. Het doel van de cursus is om ge ... [+]

De masteropleiding heeft een dual theoretische praktische aanpak gebaseerd op specifieke professionele rollen die in de sector nodig zijn. Het doel van de cursus is het trainen van gekweekte en ervaren managers die in staat zijn om de innovatie bij te houden en belangrijke veranderingen in de sector.

ACHTERGROND

Events management is een snel groeiend en zeer complex gebied binnen de dienstensector, niet alleen voor zijn recreatieve kwaliteiten, maar ook voor zijn communicatievermogen. De grote kracht van deze bedrijfssector is dat een goed georganiseerd evenement de gasten en de deelnemers op meerdere niveaus kan bevredigen. Een evenement is niet alleen een afleiding voor haar deelnemers, maar een instrument dat in staat is grote groepen jongeren te verenigen rond een bepaald evenement, En op zijn best om een ​​bepaald idee. Om deze reden heeft het een efficiënt en serieus beheer nodig dat alle specifieke betekenissen en alle mogelijke acties uitoefent.... [-]

Italië Florence
Vraag informatie aan
Italiaans
Voltijd
1500 uur
Campus
Lees meer in Nederlands
Palazzo Spinelli Group

De meesters streven ernaar om professionals te trainen die in staat zijn om de kwesties en mogelijke duurzame bevordering van cultureel erfgoed te begrijpen. Tegelijkerti ... [+]

De meesters streven ernaar om professionals te trainen die in staat zijn om de kwesties en mogelijke duurzame bevordering van cultureel erfgoed te begrijpen. Tegelijkertijd kunnen gebruik maken van geavanceerde digitale technologieën die van toepassing zijn op het systeem en het museum gericht op het realiseren van communicatieprocessen en -verbetering.

ACHTERGROND

In het huidige samenleving is het concept van cultureel erfgoed betrokken bij een belangrijk ontwikkelingsproces. Het omvat nu steeds meer fysieke en immateriële aspecten. ICT (informatie- en communicatietechnologie) en ontwikkeling van computersystemen heeft de mogelijkheid geopend dat kennis overdraagbaar is, bijvoorbeeld: virtuele kunst tentoonstellingen, 3D reconstructies van historische plaatsen, culturele erfgoed databases en nog veel meer. Desondanks blijft dit potentieel onbeperkt en komt het nog steeds niet naar het publiek zoals het zou en zou kunnen. ... [-]

Italië Florence
Vraag informatie aan
Italiaans
Voltijd
1500 uur
Campus
Lees meer in Nederlands
Palazzo Spinelli Group

De meesters streven ernaar afgestudeerde kandidaten voor te bereiden die van plan zijn in de culturele erfgoed te werken. Het geeft studenten een perfecte balans van acad ... [+]

De meesters streven ernaar afgestudeerde kandidaten voor te bereiden die van plan zijn in de culturele erfgoed te werken. Het geeft studenten een perfecte balans van academische en beroepsvaardigheden met een praktische en ervaren aanpak.

ACHTERGROND

In de afgelopen decennia hebben musea, kunstwerken en cultureel erfgoed in de loop der laatste decennia nooit veel interesse gehad en had ze geen sociale relevantie tot de eerste kunstcollectie in de 18e eeuw. Het aantal bezoekers met een toenemende gevoeligheid en interesse in cultureel erfgoed is aanzienlijk gestegen door de oprichting van nieuwe musea, renovatie van historische gebouwen, de verspreiding van tijdelijke tentoonstellingen, de opkomst van nieuwe vormen van cultureel toerisme en de restauratie en Behoud van culturele voorzieningen. In het licht van dit fenomeen zijn er geen vormen van vernieuwing geweest in de financiering en het beheer van faciliteiten die toegewijd zijn aan het aanbieden van complexere en gevarieerde diensten aan het publiek. Ook als Italië als model wordt beschouwd met betrekking tot de initiatieven van instandhouding en restauratie van kunstwerken van cultureel erfgoed, is er een onmiskenbare kloof tussen Italië en veel geïndustrialiseerde landen, wat betreft marketing-, communicatie-, realisatie- en managementstrategieën. ... [-]

Italië Florence
Vraag informatie aan
Italiaans
Voltijd
1500 uur
Campus
Lees meer in Nederlands
Palazzo Spinelli Group

De belangrijkste taak van deze meesters is om de vereiste kennis en vaardigheden te verstrekken om tentoonstellingen en kunstevenementen te organiseren en te organiseren ... [+]

De belangrijkste taak van deze meesters is om de vereiste kennis en vaardigheden te verstrekken om tentoonstellingen en kunstevenementen te organiseren en te organiseren en culturele evenementen in al hun stappen te programmeren vanaf de eerste opstelling tot het beheer van de technische organisatie aspecten, zoals de coördinatie van Menselijke hulpbronnen en medewerkers.

ACHTERGROND

Het beheer van kunst- en culturele evenementen is een snel groeiend gebied binnen de dienstensector, niet alleen voor zijn recreatieve kwaliteiten, maar ook voor de communicatiecommissie en voor de relatie met culturele erfenis. Om wat innovatieve en aantrekkelijkere gebeurtenissen te creëren, wordt verwacht dat aanvragers nieuwe en geavanceerde vaardigheden ontwikkelen in termen van marketing-, communicatie- en managementstrategieën en hun kennis op het gebied van kunstgeschiedenis, museumkunde, museumografie en fondsverhoging verdiepen.... [-]

Italië Florence
Vraag informatie aan
Italiaans
Voltijd
1500 uur
Campus
Lees meer in Nederlands
Palazzo Spinelli Group

Het doel van de cursus is theoretische en praktische kennis te geven aan het ontwerpen van routes, uitrusting, installaties en ervaringen voor het genot van cultureel erf ... [+]

Het doel van de cursus is theoretische en praktische kennis te geven aan het ontwerpen van routes, uitrusting, installaties en ervaringen voor het genot van cultureel erfgoed met een specifieke focus op het gebied van musea.

ACHTERGROND

Er is een proces van "democratisering" van de cultuur aan de gang in de meeste Europese landen, het steeds wijdverbreide gebruik van interactieve technologie en persoonlijke apparaten. Dezelfde behoefte is duidelijk voor het vernieuwen en onderhouden van de "culturele industrieën" en heeft bijgedragen aan de vraag naar nieuwe trends en strategieën in het cultureel erfgoed. Het ontwerp van museumruimten in het nieuwe culturele landschap vereist professionals met zachte en interdisciplinaire vaardigheden, die de klassieke cultuur combineren met kennis van de nieuwe instrumenten en nieuwe technologieën, die in staat zijn immersieve ervaringen en hypermedia te ontwerpen.... [-]

Italië Florence
Vraag informatie aan
Italiaans
Voltijd
1500 uur
Campus
Lees meer in Nederlands
Palazzo Spinelli Group

De cursus geeft de kwalificatie van Technicus in Restauratie van Cultureel Erfgoed (Collaborator Restorer) in de sector van restauratie van keramiek en glas. Meer dan 60% ... [+]

De cursus geeft de kwalificatie van Technicus in Restauratie van Cultureel Erfgoed (Collaborator Restorer) In de sector van restauratie van keramiek en glas. Meer dan 60% van het driejarige programma is praktisch werk.

Italië staat bekend om zijn buitengewone artistieke en culturele erfgoed met een netwerk van vijfduizend museum- en archeologische locaties en 49 UNESCO-sites met een uitstekende universele waarde. Deze monumenten, kerken en musea trekken toeristen die ongeveer 10 miljard euro per jaar genereren. Onze erfgoedplaatsen zijn getuigen van de westerse cultuur / beschaving en zijn een buitengewone bron voor de economie van het land.

Het bevorderen van ons cultureel erfgoed heeft geleid tot grote investeringen in instandhouding en restauratie. De sector heeft daarom professionals die uitgebreide opleiding hebben in kunstgeschiedenis (en humaniora), technologisch-wetenschappelijke onderwerpen en uitstekende werkvaardigheden.... [-]

Italië Florence
Vraag informatie aan
Italiaans
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Palazzo Spinelli Group

De cursus geeft de kwalificatie van Collaborator Restorer uit in de sector van restauratie van fresco's. Meer dan 60% van het driejarige programma is praktisch werk. ... [+]

De cursus geeft de kwalificatie van Collaborator Restorer uit in de sector van restauratie van fresco's. Meer dan 60% van het driejarige programma is praktisch werk.

Italië staat bekend om zijn buitengewone artistieke en culturele erfgoed met een netwerk van vijfduizend museum- en archeologische locaties en 49 UNESCO-sites met een uitstekende universele waarde. Deze monumenten, kerken en musea trekken toeristen die ongeveer 10 miljard euro per jaar genereren. Onze erfgoedplaatsen zijn getuigen van de westerse cultuur / beschaving en zijn een buitengewone bron voor de economie van het land.

Het bevorderen van ons cultureel erfgoed heeft geleid tot grote investeringen in instandhouding en restauratie. De sector heeft daarom professionals die uitgebreide opleiding hebben in kunstgeschiedenis (en humaniora), technologisch-wetenschappelijke onderwerpen en uitstekende werkvaardigheden.... [-]

Italië Florence
Vraag informatie aan
Italiaans
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Palazzo Spinelli Group

De cursus geeft de kwalificatie van Collaborator Restorer in de sector van de restauratie van papier. Meer dan 60% van het driejarige programma is praktisch werk. ... [+]

De cursus geeft de kwalificatie van Collaborator Restorer In de sector van de restauratie van papier. Meer dan 60% van het driejarige programma is praktisch werk.

Italië staat bekend om zijn buitengewone artistieke en culturele erfgoed met een netwerk van vijfduizend museum- en archeologische locaties en 49 UNESCO-sites met een uitstekende universele waarde. Deze monumenten, kerken en musea trekken toeristen die ongeveer 10 miljard euro per jaar genereren. Onze erfgoedplaatsen zijn getuigen van de westerse cultuur / beschaving en zijn een buitengewone bron voor de economie van het land.

Het bevorderen van ons cultureel erfgoed heeft geleid tot grote investeringen in instandhouding en restauratie. De sector heeft daarom professionals die uitgebreide opleiding hebben in kunstgeschiedenis (en humaniora), technologisch-wetenschappelijke onderwerpen en uitstekende werkvaardigheden.... [-]

Italië Florence
Vraag informatie aan
Italiaans
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Palazzo Spinelli Group

De cursus geeft de kwalificatie van Collaborator Restorer uit in de sector van restauratie van schilderijen. Meer dan 60% van het driejarige programma is praktisch werk. ... [+]

De cursus geeft de kwalificatie van Collaborator Restorer uit in de sector van restauratie van schilderijen. Meer dan 60% van het driejarige programma is praktisch werk.

ACHTERGROND

Italië staat bekend om zijn buitengewone artistieke en culturele erfgoed met een netwerk van vijfduizend museum- en archeologische locaties en 49 UNESCO-sites met een uitstekende universele waarde. Deze monumenten, kerken en musea trekken toeristen die ongeveer 10 miljard euro per jaar genereren. Onze erfgoedplaatsen zijn getuigen van de westerse cultuur / beschaving en zijn een buitengewone bron voor de economie van het land.

Het bevorderen van ons cultureel erfgoed heeft geleid tot grote investeringen in instandhouding en restauratie. De sector heeft daarom professionals die uitgebreide opleiding hebben in kunstgeschiedenis (en humaniora), technologisch-wetenschappelijke onderwerpen en uitstekende werkvaardigheden.... [-]

Italië Florence
Vraag informatie aan
Italiaans
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Palazzo Spinelli Group

De cursus geeft de kwalificatie van Technicus in Restauratie van Cultureel Erfgoed (Collaborator Restorer) in de sector van de restauratie van steen en zijn derivaten en ... [+]

De cursus geeft de kwalificatie van Technicus in Restauratie van Cultureel Erfgoed (Collaborator Restorer) In de sector van restauratie van steen en zijn derivaten en mozaïeken. Meer dan 60% van het driejarige programma is praktisch werk.

ACHTERGROND

Italië staat bekend om zijn buitengewone artistieke en culturele erfgoed met een netwerk van vijfduizend museum- en archeologische locaties en 49 UNESCO-sites met een uitstekende universele waarde. Deze monumenten, kerken en musea trekken toeristen die ongeveer 10 miljard euro per jaar genereren. Onze erfgoedplaatsen zijn getuigen van de westerse cultuur / beschaving en zijn een buitengewone bron voor de economie van het land.

Het bevorderen van ons cultureel erfgoed heeft geleid tot grote investeringen in instandhouding en restauratie. De sector heeft daarom professionals die uitgebreide opleiding hebben in kunstgeschiedenis (en humaniora), technologisch-wetenschappelijke onderwerpen en uitstekende werkvaardigheden.... [-]

Italië Florence
Vraag informatie aan
Italiaans
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

Palazzo Spinelli Group