LABA Firenze - Liberal Academy Of Fine Art

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

LABA van Florence is een Academie voor Schone Kunsten, erkend door MIUR (Ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek). Een instituut met een hoog artistiek onderwijs dat zich altijd heeft gericht op 'innovatieve' paden, dicht bij nieuwe technologieën en waarbij gebruik wordt gemaakt van multimedia-instrumenten. De academische cursussen, equivalent aan de graad, zijn gestructureerd op 3 2 via de afdelingen Fotografie, Grafisch Ontwerp

LABA is een didactisch netwerk met kantoren in Italië en in het buitenland. De instelling in Florence is actief sinds 2001 , met alleen cursussen met een vast aantal (maximaal 20 studenten), waardoor de bijna 600 ingeschreven studenten het gebruik van professionele laboratoria, uitgerust met multimedia en nieuwste generatie apparatuur , op de meest optimale manier kunnen doen.

69838_69792_SchoolProfile01.jpg

Studenten komen van over de hele wereld en de Academie is door de jaren heen een plaats geworden van continue culturele en etnische uitwisselingen, waar mensen met verschillende levensstijlen, culturen, religies en etnische groepen hun kennis over kunst, creativiteit, schoonheid en ontmoeting ontmoeten, bespreken en verifiëren harmonie.

LABA heeft altijd gewerkt aan het creëren van belangrijke synergieën, waaronder stichtingen, verenigingen en openbare instellingen, zoals musea, gemeenten, provincies en regio's ; maar het werkt vooral samen met internationale standaardbedrijven zoals Cartiere Fedrigoni, Rifle, Alessi, Martinelli Luce, Mantellassi 1926, Artemide, Alpitour en MBM Biliardi, die studenten de professionele opleiding voltooien door projecten te ontwikkelen die zowel didactiek als industriële productie betreffen.

Het is door het creëren van ad hoc educatieve programma's, de definitie van geschikte vormende onderwerpen, de samenwerking in onderzoek, die LABA en zijn partners mogelijk maakten om een ​​continue groei van het werk ontwikkeld en geproduceerd door de studenten, Laba zelf maakt voortdurend gebruik van middelen dus om het bedrijfssamenwerkingsnetwerk te vergroten.

Naast het Erasmus Plus-programma heeft LABA de afgelopen jaren internationale synergieën geactiveerd; nog meer kracht geven aan een onderwijs dat deel uitmaakt van een op Europees niveau ontworpen systeem, het European Credit Transfer System , nuttig om de studentenmobiliteit te vergemakkelijken, niet alleen bij Italiaanse universiteitsfaculteiten, maar ook binnen de landen van de Europese Gemeenschap, met verschillende mogelijkheden zoals als een opleiding van drie jaar in Italië en de komende twee jaar in een van de EU-lidstaten. Het proces van internationalisering is ook actief in overzeese landen, door de samenwerking die een paar jaar geleden is gestart met de Stephen F. Austin State University en Angelina College (VS).

In 2015 hield LABA toezicht op het Festival van de Italiaanse cultuur in de Tsjechische Republiek .

Florence

LABUITRUSTING

LABA Laboratories worden voorzien van professionele apparatuur en de nieuwste technologie. Er zijn twee studio's met volledige verlichtingssystemen en uitstekende opnametools (Nikon-camera's en Canon-videocamera's). Er is een donkere kamer voor het ontwikkelen, bevestigen en afdrukken van analoge afbeeldingen. Het klaslokaal is uitgerust met loepen, optische banken, ontwikkel- en bevestigingstanks, etc. Computerlabs zijn beschikbaar, elk uitgerust met 20 MACINTOSH (nieuwste generatie) werkstations, evenals high-definition printers en scanners. Het Laboratorium voor Schilderkunst bestaat uit een grote zaal, waarin studenten de ruimte hebben om zich te uiten volgens hun eigen kenmerken, met behulp van verschillende technieken. Modellen zijn beschikbaar voor naaktlessen.

Florence

TRAINING AANBIEDING

LABA heeft zich altijd gericht op 'innovatieve' Pathways , academische cursussen gestructureerd op 3 2, gelijk aan korte graden en specialisatie-adressen gekoppeld aan nieuwe technologieën en waarbij media met betrekking tot multimedia werd gebruikt. Het trainingsaanbod is onderverdeeld in fotografie, grafische vormgeving en multimedia, beeldende kunst-schilderkunst, design en modeontwerp.

Locaties

Florence

Address
LIBERA ACCADEMIA DI BELLE ARTI
Piazza di Badia a Ripoli, 1/A
50126 Florence (Italy)

Florence, Toscane, Italië