Istituto Modartech

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Een eigentijdse en interdisciplinaire visie, gericht op onderzoek, experimenten en planning.

Istituto Modartech is een hoger academisch opleidingscentrum op het gebied van mode en communicatie, gemachtigd door het Italiaanse ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek - MIUR om academische graden af te geven in het hoger onderwijs in kunst-, muziek- en danssectoren - AFAM.

Bovendien geeft het trainingsaanbod voorbeelden van cursussen die wettelijk zijn erkend op Europees niveau (EQF-norm), met een breed educatief aanbod, als antwoord op specifieke behoeften, bekwaamheden en doelen.

Creativiteit en talent worden geleid in een artistieke en culturele context die het mogelijk maakt om te bewegen in de tijd en tegelijkertijd gespecialiseerde en strategische vaardigheden te verwerven.

Een complete training en een laboratoriumbenadering die zijn kracht heeft in het onderwijzend personeel afkomstig uit de academische wereld en de wereld van werk, in een voortdurende dialoog met de professionele wereld en constante vergelijking met de arbeidswereld, de planning, tijden en methoden.

De waarden van onze lesmethoden zijn gebaseerd op vakmanschap, techniek, technologie en duurzame innovatie. Waar de visie een project wordt, een route van ervaring, vergelijking en creatieve dialoog met de wereld van werk, het aannemen van multidisciplinaire werkprojecten , technologieën van de laatste generatie, stages en wisselend schoolwerk .

De trainingsoplossingen en de academische activiteiten zijn gesneden op de meest gevraagde profielen op de markt, waarbij de passie, de aanleg en de groei van elke student centraal staan.

Het is dankzij deze filosofie en werkwijze dat meer dan 87% van de studenten een baan vinden aan het einde van hun opleidingsperiode.

Modartech Students at Graduation Day

Waarom kiezen voor Modartech

  • Gesloten nummerklassen
  • Onderwijzend personeel uit het academische en zakelijke systeem
  • Ruimtes, professionele structuren, nieuwste generatie technologieën en software
  • Vergaderingen, workshops, rondleidingen bij tentoonstellingen, shows, bedrijven
  • Een netwerk van honderden bedrijven in de sector (educatieve projecten - stages - opleidingsstages)
  • Evenementen, internationale wedstrijden, optochten voor studentenpromotie
  • Stage aan het einde van de cursus in Italië en in het buitenland
  • Afgifte van academische diploma's gelijkwaardig aan de graad van afstuderen, kwalificaties erkend op Europees niveau
  • Werkplaatsing: permanente consultatiedienst aan het einde van de cursussen (die minstens één jaar duurt)
  • Beurzen: programma ter ondersteuning van training om passie en talent te belonen

Ons verhaal

Istituto Modartech : een verhaal van een gespecialiseerde training die creatieve jongeren ondersteunt bij de meest prestigieuze prijzen

Istituto Modartech is geboren uit de ervaring van actoren die gespecialiseerd zijn in professionele training met als doel een opleidingscentrum voor excellentie te ontwikkelen ter ondersteuning van jongeren en de industrie.

Van vakmanschap tot kunst, van techniek tot technologie, elk element is geïntegreerd in de trainingsmethode van het Instituut. De knowhow van Modartech die in de loop der tijd is opgebouwd, vertegenwoordigt een technisch-cultureel erfgoed dat beschikbaar is voor studenten en bedrijven.

De educatieve, logistieke en technologische uitmuntendheid leidde tot de MIUR- machtiging - Italiaans ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek - om academische graden af te geven binnen het AFAM-veld - Hoger onderwijs in kunst, muziek en dans. Een studietitel gelijk aan een bachelor's degree , in overeenstemming met internationale universitaire normen.

Vandaag vertegenwoordigt Istituto Modartech een belangrijk netwerk bestaande uit professionals, docenten, studenten en bedrijven, die elk hun eigen missie volgen, voornamelijk gekenmerkt door het opleiden van human resources die over de nodige vaardigheden beschikken in overeenstemming met de arbeidsmarkt in gespecialiseerde sectoren. Het is klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan voor de opleiding van toekomstige generaties.

Van het ontwerpen van kleding, schoenen en accessoires tot kleermakerij en het maken van traditionele en CAD-patronen, meer dan 20 jaar in communicatie, grafische vormgeving, webdesign en multimediatechnologie, het Modartech Institute heeft bijgedragen aan de opleiding van duizenden jonge professionals.

Locaties

Pontedera

Address
Viale Rinaldo Piaggio,7
56025 Pontedera, Toscane, Italië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden