European Cultural Academy

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Het doel van de European Cultural Academy is om kennis te vergroten en je carrière vooruit te helpen in kunst, architectuur en de creatieve industrie.

Al meer dan een decennium hebben we creatieve gemeenschappen geholpen de zichtbaarheid te vergroten, verbanden te leggen en een blijvende impact te hebben op hun loopbaan. In onze cursussen delen we onze inzichten als organisatoren van internationale tentoonstellingen en Biënnale-paviljoens, Performance Art Week, Design Prize en Architecture Awards, evenals symposia, conferenties en residenties.

Onze faculteit bestaat uit kunstenaars, ontwerpers, curatoren, galeristen, architecten en wetenschappers die u zullen helpen om de nodige vaardigheden op te bouwen en u in staat stellen om door een ondoorzichtige en zeer concurrerende industrie te navigeren.97759_ScreenShot2018-11-19at16.27.41.png

Onze aanpak

European Cultural Academy legt de nadruk op praktische oplossingen. Je komt achter de schermen van de Biënnale en leert samenwerken met overheden, kunstenaars, stichtingen en sponsors. Aan het einde van de cursus, creëer je een echt project (bijv. Tentoonstellingsproject, kunstwerk, publicatie, evenement enz.) Dat aan je portfolio / CV kan worden toegevoegd en je hebt de mogelijkheid om het aan het publiek voor te stellen.

Prominente hoogleraren op verwante gebieden zorgen voor een solide academische component en zullen u in staat stellen om een ​​breder perspectief te krijgen.

Wie kan solliciteren

Onze deelnemers komen uit alle achtergronden en de cursus is open voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en architectuur. Als u een vertegenwoordiger van de universiteit bent en een programma voor uw studenten wilt regelen, kunnen we dit aan uw behoeften aanpassen.

Individuele aanvragers zijn van harte welkom om een ​​aanvraag in te dienen voor bepaalde datums, aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

De duur is van 1 tot 2 weken. De Academie loopt het hele jaar door, hoewel de meest optimale periode zou zijn tijdens de Biënnale (mei-november).

Plaats

Venetië, Italië. We hebben vier historische palazzo's in het centrum van Venetië, waar we exposities houden en studenten een unieke ervaring achter de schermen bieden.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels

Bekijk Summer courses » Bekijk cursussen »

Programma's

Deze school biedt ook:


Kunst, architectuur en stedenbouwkundige cursussen tijdens de Biënnale van Venetië

Campus Voltijd 1 - 2 weken Open Inschrijving Italië Venetië

Je houdt van kunst, architectuur en stedenbouw. U wilt verbinding maken met mensen die op dit moment creatieve ideeën ontwikkelen. Kom voor één, twee of drie weken om te genieten van Venetië als een insider en een spannende praktische ervaring in het buitenland. [+]

VOLGENDE CURSUS: VENICE BIENNALE ONTHULD - ACHTER DE SCÈNE-ERVARING

Datums: 7-12 mei of 18-23 november 2019

Klassen:

De cursus verbindt je met experts van de kunstmarkt en stelt je in staat om de realiteit achter de Biënnale van Venetië en zijn parallelle evenementen te ervaren.

Je ontdekt de tentoonstelling in gesprekken met artiesten, curatoren, galeristen en natuurlijk het Biënnale-team. Het is een gestructureerde en inspirerende ervaring.

Het May-programma vindt plaats tijdens de openingsweek. Het programma van november staat gepland in de laatste week, waardoor het een bijzondere ervaring wordt op de biënnale. Naast de sessies bezoeken we de Biennale op Giardini en Arsenale, de tentoonstelling Personal Structures en de Peggy Guggenheim-collectie.... [-]


HEDENDAAGSE ARCHITECTUUR - HOE UW IDEEËN VAST TE STELLEN.

Campus Voltijd 2 weken July 2019 Italië Venetië

De Contemporary Architecture Course is een projectgerichte cursus die krachtige verteltechnieken voor de hedendaagse architectuurpraktijk leert. Tijdens de cursus werk je aan een groep en een individueel project. [+]

HEDENDAAGSE ARCHITECTUUR - HOE UW IDEEËN VAST TE STELLEN.

DATA: 8 - 20 JULI 2019

Over de cursus

Tijdens de cursus zullen we de krachtigste communicatiestrategieën voor architecten bekijken en leren hoe deze in uw dagelijkse praktijk kunnen worden geïntegreerd.

Tijdens de eerste week in Venetië zul je de beste architectuurprojecten in de stad bezoeken en bestuderen, strategieën en verhalen om hen heen bekijken.

In de tweede week delen onze experts de inzichten over het juiste gebruik van de communicatiemiddelen. Je oefent om je ontwerpkeuzes openbaar te presenteren en schetsen, diagrammen, modellen, video's en renderings te gebruiken om je ideeën te laten opvallen.... [-]


HEDENDAAGSE KUNST - STRATEGIEËN OM TE ONTWIKKELEN

Campus Voltijd 2 weken July 2019 Italië Venetië

De cursus Contemporary Art is ontworpen om u te helpen bij het uitvoeren van uw creatieve projecten. Het voorziet u van branchekennis die uw carrière in de creatieve sector vooruit helpt. [+]

HEDENDAAGSE KUNST - STRATEGIEËN OM TE ONTWIKKELEN

DATA: 15 - 27 juli 2019

Over de cursus

Het programma richt zich op de hedendaagse kunstmarkt en de manieren om erbij betrokken te raken. Het doel van de cursus is om je te transformeren van consument naar maker op cultureel gebied.

Q

In samenwerking met Danielle Krysa aka TheJealousCurator.

Wie kan aanvragen?

De cursus is bedoeld voor creatieve nieuwsgierige geesten. Studenten, curatoren, museummedewerkers, kunstenaars en kunstliefhebbers zijn welkom. Gemiddeld zijn er ongeveer 11 nationaliteiten per groep.

NB ECA is een non-credit, non-degree professional programma. Universitaire studenten krijgen alleen credits als hun universiteit een partnerschap heeft met ECA.... [-]


City Lab Venice: Space - People - Possiblities

Campus Voltijd 1 week July 2019 Italië Venetië

In onze cursus van één week exploreren we op kritische en speelse wijze de openbare ruimte niet alleen als een 'vrijgevigheid' die architectuur kan bieden aan de samenleving, maar ook als een politieke, sociale en diepstedelijke situatie. [+]

Over de cursus:

In onze cursus van één week exploreren we op kritische en speelse wijze de openbare ruimte niet alleen als een 'vrijgevigheid' die architectuur kan bieden aan de samenleving, maar ook als een politieke, sociale en diepstedelijke situatie. Publieke ruimte wordt niet alleen gevonden of zelfs ontworpen, het wordt geleefd en gemaakt; in een notendop is de openbare ruimte emancipatorisch. Voor dergelijke reflecties gebruiken we zowel de Biënnale-tentoonstellingen als de stad Venetië als onze veldsites.

In een gevarieerde reeks lezingen, praktische workshops, discussies en rondleidingen met lokale en internationale experts zullen we de voorwaarden onderzoeken - mogelijkheden en beperkingen - die openbare ruimte mogelijk maken voor verschillende groepen mensen in Venetië, maar ook in steden in algemeen.... [-]


Contact
Bezoekadres
S. Marco, 4013, 30124 Venice, Italy
Venice, Veneto, 30124 IT
Social Media