Lees de Officiële Beschrijving

Het doel van de European Cultural Academy is om kennis te vergroten en je carrière vooruit te helpen in kunst, architectuur en de creatieve industrie.

Al meer dan een decennium hebben we creatieve gemeenschappen geholpen de zichtbaarheid te vergroten, verbanden te leggen en een blijvende impact te hebben op hun loopbaan. In onze cursussen delen we onze inzichten als organisatoren van internationale tentoonstellingen en Biënnale-paviljoens, Performance Art Week, Design Prize en Architecture Awards, evenals symposia, conferenties en residenties.

Onze faculteit bestaat uit kunstenaars, ontwerpers, curatoren, galeristen, architecten en wetenschappers die u zullen helpen om de nodige vaardigheden op te bouwen en u in staat stellen om door een ondoorzichtige en zeer concurrerende industrie te navigeren.97759_ScreenShot2018-11-19at16.27.41.png

Onze aanpak

European Cultural Academy legt de nadruk op praktische oplossingen. Je komt achter de schermen van de Biënnale en leert samenwerken met overheden, kunstenaars, stichtingen en sponsors. Aan het einde van de cursus, creëer je een echt project (bijv. Tentoonstellingsproject, kunstwerk, publicatie, evenement enz.) Dat aan je portfolio / CV kan worden toegevoegd en je hebt de mogelijkheid om het aan het publiek voor te stellen.

Prominente hoogleraren op verwante gebieden zorgen voor een solide academische component en zullen u in staat stellen om een ​​breder perspectief te krijgen.

Wie kan solliciteren

Onze deelnemers komen uit alle achtergronden en de cursus is open voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en architectuur. Als u een vertegenwoordiger van de universiteit bent en een programma voor uw studenten wilt regelen, kunnen we dit aan uw behoeften aanpassen.

Individuele aanvragers zijn van harte welkom om een ​​aanvraag in te dienen voor bepaalde datums, aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

De duur is van 1 tot 2 weken. De Academie loopt het hele jaar door, hoewel de meest optimale periode zou zijn tijdens de Biënnale (mei-november).

Plaats

Venetië, Italië. We hebben vier historische palazzo's in het centrum van Venetië, waar we exposities houden en studenten een unieke ervaring achter de schermen bieden.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:


European Cultural Academy

Je houdt van kunst, architectuur en stedenbouw. U wilt verbinding maken met mensen die op dit moment creatieve ideeën ontwikkelen. Kom voor één, twee of drie weken om te ... [+]

VOLGENDE CURSUS: VENICE BIENNALE ONTHULD - ACHTER DE SCÈNE-ERVARING

Datums: 7-12 mei, 5-10 augustus of 18-23 november 2019

Klassen:

De cursus verbindt je met experts van de kunstmarkt en stelt je in staat om de realiteit achter de Biënnale van Venetië en zijn parallelle evenementen te ervaren.

Je ontdekt de tentoonstelling in gesprekken met artiesten, curatoren, galeristen en natuurlijk het Biënnale-team. Het is een gestructureerde en inspirerende ervaring.

Het May-programma vindt plaats tijdens de openingsweek. Het programma van november staat gepland in de laatste week, waardoor het een bijzondere ervaring wordt op de biënnale. Naast de sessies bezoeken we de Biennale op Giardini en Arsenale, de tentoonstelling Personal Structures en de Peggy Guggenheim-collectie.... [-]

Italië Venetië
Open Inschrijving
Engels
Voltijd
1 - 2 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
European Cultural Academy

De workshop werpt de relevantie van een plaatsspecifieke aanpak op, waarbij de geniale loci van Venetië de bouw van inventieve scenario's en architecturale ingrepen stimu ... [+]

HEDENDAAGSE ARCHITECTUUR - RELEVANTIE VAN SITE-SPECIFIEKE AANPAK

DATA: 8 - 20 JULI 2019

Over de cursus

De cursus richt zich op de relevantie van de relatie van Venetië met de natuur bij de bouw van een project voor een lagunestad.

Zowel territoriale als architecturale fysieke materialiteit en metabole systemen van Venetië worden gelijktijdig geconfronteerd, om nieuwe ontwerpinterpretaties en mogelijkheden voor de programmering en activering van locaties in de stad te bevorderen.

Wie kan aanvragen?

architectuurstudentenontwerpersSociale wetenschappersArtiestenGeen voorafgaande ervaring vereist

NB ECA is een non-credit, non-degree professional programma. Universitaire studenten krijgen alleen credits als hun universiteit een partnerschap heeft met ECA.... [-]

Italië Venetië
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
European Cultural Academy

De cursus Contemporary Art is ontworpen om u te helpen bij het uitvoeren van uw creatieve projecten. Het voorziet u van branchekennis die uw carrière in de creatieve sect ... [+]

HEDENDAAGSE KUNST - STRATEGIEËN OM TE ONTWIKKELEN

DATA: 15 - 27 juli 2019

Over de cursus

Het programma richt zich op de hedendaagse kunstmarkt en de manieren om erbij betrokken te raken. Het doel van de cursus is om je te transformeren van consument naar maker op cultureel gebied.

Q

In samenwerking met Danielle Krysa aka TheJealousCurator.

Wie kan aanvragen?

De cursus is bedoeld voor creatieve nieuwsgierige geesten. Studenten, curatoren, museummedewerkers, kunstenaars en kunstliefhebbers zijn welkom. Gemiddeld zijn er ongeveer 11 nationaliteiten per groep.

NB ECA is een non-credit, non-degree professional programma. Universitaire studenten krijgen alleen credits als hun universiteit een partnerschap heeft met ECA.... [-]

Italië Venetië
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
European Cultural Academy

In onze cursus van één week exploreren we op kritische en speelse wijze de openbare ruimte niet alleen als een 'vrijgevigheid' die architectuur kan bieden aan de samenlev ... [+]

Over de cursus:

In onze cursus van één week exploreren we op kritische en speelse wijze de openbare ruimte niet alleen als een 'vrijgevigheid' die architectuur kan bieden aan de samenleving, maar ook als een politieke, sociale en diepstedelijke situatie. Publieke ruimte wordt niet alleen gevonden of zelfs ontworpen, het wordt geleefd en gemaakt; in een notendop is de openbare ruimte emancipatorisch. Voor dergelijke reflecties gebruiken we zowel de Biënnale-tentoonstellingen als de stad Venetië als onze veldsites.

In een gevarieerde reeks lezingen, praktische workshops, discussies en rondleidingen met lokale en internationale experts zullen we de voorwaarden onderzoeken - mogelijkheden en beperkingen - die openbare ruimte mogelijk maken voor verschillende groepen mensen in Venetië, maar ook in steden in algemeen.... [-]

Italië Venetië
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 week
Campus
Lees meer in Nederlands