Lees de Officiële Beschrijving

HET BELANGRIJKSTE CENTRUM VAN DE WERELD VOOR OPLEIDING IN DE ITALIAANSE KEUKEN

ALMA - The International School of Italian Cuisine wordt gehost in het prachtige hertogelijk paleis van Colorno, gelegen in een prachtige tuin in Italiaanse stijl. De school ligt op 10 km van Parma, het hart van de Italiaanse Food Valley, en wordt door UNESCO uitgeroepen tot de Creative City of Gastronomy, waar ook de EFSA, de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid, is gevestigd.
Deze uitstekende historische locatie is uitgerust met de nieuwste les- en kookfaciliteiten. Het omvat meer dan 7.000 MQ met: een conferentieruimte en een agora-kamer met keukens, 7 trainingslokalen, 4 demoklassen, 2 patissieruimtes en 1 sommellerie-kamer volledig uitgerust met A / V-systeem, een 17e-eeuwse wijnkelder, 1 sensorisch analyselaboratorium , 1 R

Een van de redenen voor dit succes is de hoge werkgelegenheidsgraad van ALMA Alumni. Uit statistieken blijkt dat 90% van hen binnen 6 maanden na hun diploma een baan vindt en ALMA hen helpt toegang tot werk te krijgen dankzij ALMAlink, een speciale portal www.almalink.it waarmee restaurants, hotels en bedrijven uit de horeca in contact kunnen komen met ALMA-afgestudeerden.

ALMA LESBAAN AANBIEDING

Taal: Italiaans

 • GEAVANCEERDE CURSUS IN ITALIAANSE KEUKEN
 • GEAVANCEERDE CURSUS IN HET GEBAK
 • GEAVANCEERDE CURSUS IN BAKKEN
 • CUISINE TECHNIQUES CURSUS
 • DE CURSUS VAN GEBAKTECHNIEK
 • ASSISTENT RESTAURANT
 • MASTER SOMMELIER ALMA-AIS
 • F

Taal Engels

 • Lang programma: INTERNATIONAAL PROGRAMMA VAN ITALIAANSE KEUKEN
 • Lang programma: INTERNATIONAAL PROGRAMMA VOOR MODERN GEBAK
 • Kort programma: EEN SMAAK VAN ITALIË
 • GEZAMENLIJKE PROGRAMMA'S MET PARTNERSCHOLEN

ALMA INTERNATIONAL NETWORK

ALMA heeft een sterke internationale roeping en dit is de reden waarom het een sterk netwerk van de beste culinaire scholen over de hele wereld heeft ontwikkeld. ALMA organiseert in samenwerking met haar partnerscholen speciale kookcursussen in Italië en traint buitenlandse koks om ambassadeurs van de Italiaanse keuken en Italiaanse producten in hun thuisland te worden.

AFRIKA

1.Prue Leith Chef Academy - Centurion, Pretoria (Zuid-Afrika)

AMERIKA

2.Mausi Sebes - Buenos Aires (Argentinië)

3.Senac - Centro Universitário - São Paulo (Brazilië)

4.Senac - Departamento Nacional - Rio de Janeiro (Brazilië)

5.George Brown College Chef School - Toronto (Canada)

6.THQ - Institut de Tourisme et d'Hôtellerie du Quebec - Montréal (Canada)

7.Cessa Universidad - Mexico-Stad (Mexico)

AZIË

8.VTC - Raad voor beroepsopleiding - Hong Kong (China)

9.Tourism College of Zhejiang - Hangzhou (China)

10.AIMS Institute - Bangalore (India)

11.KDU University College - Kuala Lumpur (Maleisië)

12.Il Cuoco - Italian Culinary Institute - Seoul (Zuid-Korea)

13.Hungkuang University, Taichung (Taiwan)

14.Ecole d'Art Culinaire de Miyagi - Sendai (Japan)

EUROPA

15.KULIN doo - Sisak (Kroatië)

16.Galileo Global Education Germany GmbH - München (Duitsland)

17.MSA - Culinary Arts Academy - Istanboel (Turkije)

18.ALMA, de internationale school voor Italiaanse keuken - Parma (Italië)

19.BIC Vocationale Ljubljana College - Ljubljana (Slovenië)

20.Westminster Kingsway College - Londen (Verenigd Koninkrijk)

ALMA PARTNERS

Enkele van de belangrijkste partners van de school zijn de Kamer van Koophandel van Parma, de meerderheidsaandeelhouder, samen met Provincia di Parma, die het pand met kasteel Colorno heeft gevestigd. Andere partners zijn: Unione Industriali en Ascom Parma, Cariparma Crédit Agricole, FIPE, verschillende consortia voor de bescherming van typische voedingsmiddelen en wijnen (Parmigiano-Reggiano, Lambrusco di Modena, Olio Toscano, Prosciutto di Parma, Vini Reggiani, Salumi Tipici Piacentini, Vini DOC Colli Piacentini, Vini Colli di Parma, Produttori di Aceto Balsamico, Vini Colli Bolognesi), APACOOP, ASSICA, Confucooperative Emilia-Romagna, Istituto Nazionale Espresso Italiano, Federalimentare, Assolatte en Federdoc.
ALMA ondertekende protocolovereenkomsten met het Italiaanse ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek (MIUR) en met het Italiaanse Nationale Instituut voor Buitenlandse Handel (ICE). Het heeft ook overeenkomsten en samenwerkingen gesloten met SDA Bocconi in Milaan en de universiteit van Parma. ALMA is geaccrediteerd door het onderwijssysteem van Emilia Romagna en is ISO 9001-2008 gecertificeerd.
In 2011 ondertekende het een samenwerkingsovereenkomst met EXPO 2015 voor een reeks onderwijs- en promotie-activiteiten tijdens de EXPO onder het thema "Feeding the planet - Energy for life", waarbij ook zijn internationale netwerk betrokken zal zijn.

Opleidingen te volgen in:
 • Engels
 • Italiaans

Deze school biedt ook:

Certificaat

ALMA - The International School of Italian Cuisine

Het programma heeft tot doel de fundamenten van het Italiaanse moderne gebak in zijn regionale variaties te onderwijzen met theorie, demonstraties en trainingslessen. Ont ... [+]

Het programma heeft tot doel de fundamenten van het Italiaanse moderne gebak in zijn regionale variaties te onderwijzen met theorie, demonstraties en trainingslessen.

Breng twee maanden door op de ALMA Campus in de buurt van Parma, net uitgeroepen tot Creative City for Gastronomy, en leer het authentieke Italiaanse gebak van veelgeprezen chef-koks. Voltooi deze levenservaring vervolgens met een stage van 3 maanden in de patisseriedeel van een restaurant, hotelstructuur of banketbakkerij in een van de 20 Italiaanse regio's.

Ontdek de authentieke traditie van de Italiaanse patisserie en krijg je professionele certificaat van de Italiaanse banketbakker.

Adressering aan:... [-]

Italië Parma
Oktober 2019
Engels
Voltijd
5 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
ALMA - The International School of Italian Cuisine

Het Italiaanse culinaire programma is een cursus van een jaar, georganiseerd in twee onderwijseenheden. Het is de perfecte cursus als u op zoek bent naar een echte volled ... [+]

Het NIEUWE Italiaanse culinaire programma, georganiseerd in twee onderwijseenheden, is de perfecte cursus als u op zoek bent naar een echte volledige onderdompeling in het Italiaanse eten en een complete studie-ervaring om een ​​professionele chef-kok van de Italiaanse keuken te worden.

Het Italiaanse culinaire programma is een cursus voor de lange termijn / een jaar: beginnend bij de basis, het gaat omhoog naar het gevorderde niveau en biedt een volledig en professioneel Italiaans eten

Ontworpen om een ​​«liefde-op-het-eerste-gezicht» ervaring van de Italiaanse keuken te bieden, studenten kunnen trainings- en demonstratielessen bijwonen, alsook reizen door heel Italië begeleid door ALMA-leraren en de belangrijkste Italiaanse excellentie van eten, eten bezoeken... [-]

Italië Parma
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
ALMA - The International School of Italian Cuisine

Een zomerprogramma van 1 week gericht op internationale studenten die op zoek zijn naar een eerste culinaire kunstervaring met een passie voor Italiaans eten en die hun r ... [+]

A Taste Of Italy is de eerste korte cursus van ALMA:

Een 1-week durend programma gericht op internationale studenten die op zoek zijn naar een eerste culinaire kunstervaring met een passie voor Italiaans eten en die hun reis naar Italië willen verrijken, inclusief een andere manier om het land te verkennen en de voortreffelijkheid van de Italiaanse gastronomie te ontdekken in een gloednieuwe manier.

De cursus, aansluitend op de "ALMA-methode", combineert academische lessen, directe ervaring met producten en grondstoffen, beheersing van technieken en processen, kennis en praktijk van Italiaanse traditionele recepten en omvat een focus op pasta, wijn en gebak evenals een lezing over de geschiedenis van de Italiaanse keuken en een proeverij. Daarom is het de beste gelegenheid voor studenten die naar Italië reizen om de geheimen van de Italiaanse keuken te ontdekken en om een eerste benadering te krijgen met het culinaire kunstonderwijs.... [-]

Italië Parma
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 week
Campus
Lees meer in Nederlands
Alma S.R.L. Scuola Internazionale Di Cucina Italiana
Address
ALMA - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana Piazza Garibaldi, 26 Colorno
43052 Parma, Emilia-Romagna, Italië
Website
Telefoonnr.
+39 0521 525211