Givat Haviva

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Missie

Het Center for a Shared Society heeft tot doel een inclusieve, sociaal samenhangende samenleving in Israël te bouwen door verdeelde gemeenschappen te betrekken bij collectieve actie ter bevordering van een duurzame, bloeiende Israëlische democratie die is gebaseerd op wederzijdse verantwoordelijkheid, burgergelijkheid en een gedeelde toekomstvisie.

Profiel

Givat Haviva is een non-profitorganisatie die in 1949 is opgericht als het nationale onderwijscentrum van de Kibbutz Federatie in Israël. Het is gericht op het bevorderen van wederzijdse verantwoordelijkheid, maatschappelijke gelijkheid en samenwerking tussen verdeelde groepen in Israël als de basis voor het bouwen aan een gedeelde toekomst en gedeelde samenleving - cruciale elementen van een duurzame en bloeiende Israëlische democratie. Daartoe dient het Center for a Shared Society op Givat Haviva als een katalysator in het activeren van verdeelde gemeenschappen om samen te werken aan het bereiken van hun gemeenschappelijke doelen, terwijl ze betrokken zijn bij een proces van interactie, ondersteuning en empowerment. Dit gebeurt door het faciliteren van cross-community projecten; het leiden van trainings- en capaciteitsopbouwende activiteiten; het samenbrengen van seminars, workshops en conferenties om concrete ideeën te cultiveren die verandering bevorderen; en deze ideeën vertalen naar actie. Givat Haviva, marktleider op dit gebied, ontvangt de UNESCO-prijs voor vredeseducatie voor zijn jarenlange werk bij het bevorderen van de dialoog en verzoening tussen joden en Arabieren.

Maatschappelijke betrokkenheid

Het centrum ontwikkelt platforms om een ​​breed publiek te betrekken bij zijn gedeelde sociale activiteiten. Een jaarlijkse conferentie brengt verschillende belanghebbenden bijeen om belangrijke kwesties te bespreken, ervaringen te delen en mechanismen vorm te geven voor gezamenlijke actie. Daarnaast houdt Center zich bezig met publieke activiteiten en reageert het op actuele ontwikkelingen met betrekking tot de Joods-Arabische relaties in Israël door middel van solidariteit, bewustmaking en mediabelangstelling.

Ons erfgoed

Givat Haviva is de meest ervaren instelling in Israël die de verzoening tussen Joden en Arabieren bevordert. Sinds zijn oprichting heeft Givat Haviva gediend als het educatieve centrum van Hashomer Hatzair en de Kibbutz-beweging. Yad Yaari is het onderzoekscentrum van Hashomer HaTzair en de Kibbutz-beweging.

Campus

Givat Haviva onderscheidt zich door zijn fysieke campus die fungeert als een sociale hub voor verschillende instellingen, waaronder het Yad Yaari onderzoeks- en documentatiecentrum, Moreshet Holocaust & Research Center, Open University en een verscheidenheid aan NGO's.

Locaties

Haifa

Address
Haifa, District Haifa, Israël

Opleidingen

Geen programma's om te laten zien

Verfijn zoekopdracht hierboven, kijk op onze populaire categorieën hieronder of voer een trefwoord zoeken.


... or simply by choosing your degree: