Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Dean's bericht

Opgericht in 1991 door onze voormalige vice-kanselier prof. Charles Kao, ook bekend als de "Vader van de glasvezel" en Nobelprijswinnaar in de fysica, bestaat de Faculteit Ingenieurswetenschappen uit wereldleidende experts die voorop lopen in hun disciplines en zich inzetten voor excellentie in onderwijs en onderzoek.

De faculteit biedt innovatief onderwijs aan onze ingenieursstudenten. Momenteel, met meer dan 3.800 niet-gegradueerde en afgestudeerde studenten, bieden we een breed scala aan academische programma's op het gebied van kunstmatige intelligentie: systemen en technologieën, biomedische technologie, informatica, informatica, elektronische engineering, energie- en milieutechniek, financiële technologie, informatietechnologie, wiskunde en informatietechnologie, mechanische en automatiseringstechniek, en systeemtechniek en technisch beheer. Om de leerervaringen van studenten te verrijken, bieden we een verscheidenheid aan manieren om studenten te betrekken bij het leren, zoals praktische ervaringen, blootstelling aan technisch ondernemerschap, excursies, internationale uitwisseling, niet-gegradueerde zomerstage stage en plaatsing.

De faculteit staat internationaal bekend om zijn excellentie in technisch onderzoek. Onze laboratoria en faciliteiten van wereldklasse maken het mogelijk om uitstekend onderzoek uit te voeren. We hebben nauw samengewerkt met de overheid en de industrie om nieuwe technologieën te ontwikkelen om aan de maatschappelijke behoeften te voldoen en de kwaliteit van de mensheid te verbeteren. Ongeveer 25 jaar geleden was CUHK de pionier in de internetinfrastructuur en ontwikkeling van Hong Kong. Het feit dat meer dan 80% van het huidige internetverkeer in Hong Kong nog steeds via CUHK's communicatieapparatuur loopt, is een getuigenis en een erfenis van onze baanbrekende en voortdurende bijdragen aan Hong Kong. Tegenwoordig staat kunstmatige intelligentie (AI) klaar om elk aspect van ons leven te transformeren. Het immense succes van de startup SenseTime, de eerste Unicorn in HK, onderstreept onze leidende positie op het gebied van AI. Op internationale ranglijsten in Engineering behoren we tot de beste ter wereld. Reuters heeft CUHK zojuist genoemd als de meest innovatieve universiteit in Hong Kong.

De industriële revolutie en het informatietijdperk hebben de loop van de geschiedenis veranderd. Ingenieurs nemen groeiende verantwoordelijkheden voor de verbetering van de mensheid op zich. We staan nu aan de vooravond van de 'Vierde Industriële Revolutie', waarbij de fysieke, digitale en biologische wereld samensmelten. De convergentie van het internet der dingen, kunstmatige intelligentie, robotica, data science, biotechnologie, materiaalkunde, micro-elektronica, autonome voertuigen, geavanceerde fabricage en nanotechnologie staat klaar om elke industrie en elk aspect van het moderne leven te verstoren. CUHK Engineering moet samenwerken met andere faculteiten om een sleutelrol te spelen bij het vormgeven van de vierde industriële revolutie. De komende jaren zullen we onze excellentie op het gebied van onderwijs en onderzoek blijven versterken en zullen we reageren op de grote uitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd.

Ik voel me vereerd dat ik de kans heb om als decaan van de Faculteit Ingenieurswetenschappen van CUHK te dienen. Ik kijk ernaar uit om met een team van zeer getalenteerde collega's samen te werken voor voortdurende excellentie in onderzoek en onderwijs die bijdragen aan Hong Kong, China en de wereld.

Dean of Engineering

Professor Martin DF Wong (黃 定 發 教授)

Choh-Ming Li hoogleraar informatica en engineering

ACM Fellow, IEEE Fellow

133375_IMG_9758-Crop.jpg

Facultaire missie

ingenieursfaculteit

De Faculteit Ingenieurswetenschappen is in 1991 opgericht door professor Sir Charles Kao, voormalig vice-kanselier van CUHK en peter van glasvezelcommunicatie. Het is een knooppunt van baanbrekend onderzoek en technologieoverdracht en een effectief oefenterrein voor ingenieurs. Het sterke professio nele contingent bestaat onder meer uit academici van de Chinese Academie van Wetenschappen, IEEE Fellows en de eerste Chinese geleerde die de prestigieuze Turing Award heeft gewonnen. Studenten krijgen een gedegen technische opleiding door middel van haar rigoureuze Bachelor of Engineering en andere studieprogramma's en ultramoderne faciliteiten. Een rijk studentenleven en overvloedige uitwisseling en praktische mogelijkheden voor werkstudie zorgen samen voor een toegevoegde waarde aan dit onderwijs en openen enorme carrièremogelijkheden in Hong Kong en de wereld voor afgestudeerden in de techniek.

Facultaire missie

De Faculteit Ingenieurswetenschappen zet zich in voor het onderwijs van toekomstige leiders in engineering, het nastreven van kennis aan de grens van moderne technologie en de toepassing van technologie om te voldoen aan maatschappelijke en menselijke behoeften.

133379_CUCampus2013-3.jpg

Achting

Onderzoekers van wereldklasse

35 IEEE Fellows, US NAE Member, CAE Members, etc.

Uitstekende prestaties van studenten

Winnaars van Microsoft Research Asia Fellowship, Google PhD Fellowship, Google Anita Borg Memorial Scholarship, IBM PhD Fellowship, etc.

Levendige onderzoeksomgeving

133376_entrance_1_high.jpg

Waarom CUHK?

  • De grootste campus in Hong Kong (137,3 hectare)
  • Gelegen naast het Hong Kong Science Park
  • Reuters Azië's meest innovatieve universiteiten: 1e in Hong Kong in 2016-2019
  • ARWU Topuniversiteiten in Groot-China: 1e in Hong Kong, 3e in Groot-China
  • QS World University Rankings: 10e in Azië, 46e wereldwijd
  • QS World University Rankings per onderwerp 2019: 23 onderwerpen gerangschikt in de top 50 van de wereld
  • Times Higher Education Rankings: 7e in Azië, 57e wereldwijd

Locaties

Ma Liu Shui

Address
Ma Liu Shui, Nieuwe gebieden, Hongkong

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Deze school biedt ook: