University of Edinburgh Winter School

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Welkom bij de University of Edinburgh Winter School van de University of Edinburgh Winter School !

De Winter School vindt online plaats in 2021. Studeren aan de Universiteit van Edinburgh is de perfecte manier om je academische en culturele horizon te verbreden bij een van de Top 20 universiteiten ter wereld (QS World University Rankings 2020).

Onze geschiedenis

Met onze rijke geschiedenis, bekende alumni en vooraanstaande wetenschappers, hebben we veel om trots op te zijn in onze vele eeuwen als wereldberoemde universiteit.

Van Nobelprijswinnaars en Olympische kampioenen tot ruimteverkenners en premiers, de Universiteit van Edinburgh heeft de geschiedenis beïnvloed sinds ze in 1583 de poorten opende voor haar eerste studenten.

Baanbrekende denkers

Na de Schotse verlichting van de 18e eeuw bevond de universiteit zich in de voorhoede van de academische wereld en kritisch denken.

Vanwege de vastberadenheid en het doorzettingsvermogen van een groep intellectuelen uit Edinburgh, werden gevestigde feiten over de wereld moedig en consequent aangevochten.

Temidden van deze groep was David Hume, filosoof, econoom en essayist bekend om zijn filosofische scepsis en empirisme; Joseph Black, de chemicus achter de ontdekking van latente warmte en kooldioxide; en James Hutton, de 'vader van de moderne geologie'.

142280_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Vormgeven aan het verleden, het heden en de toekomst

We zijn de thuisbasis van de oudste literaire onderscheidingen van Groot-Brittannië, de James Tait Black-prijzen en Dolly het schaap, het eerste dier dat werd gekloond uit een volwassen somatische cel.

Het was ook hier aan de Universiteit van Edinburgh dat Sir Arthur Conan Doyle werd geïnspireerd om zijn beruchte personage te creëren. Sherlock Holmes en James Young Simpson waren een pionier in anesthetica door zijn ontdekking van de eigenschappen van chloroform.

Meer recentelijk ontvingen theoretisch fysicus en emeritus hoogleraar Peter Higgs gezamenlijk de Nobelprijs voor de natuurkunde voor zijn voorspelling van het Higgs-boson in 1964.

Door de vele prestaties van haar personeel en studenten is de universiteit doorgegaan met het presenteren van baanbrekend onderzoek, inspirerend onderwijs en innovatief denken als centrale ethos, die enkele van de grootste geesten van over de hele wereld aantrekt.

Locaties

Edinburgh

Address
Paterson's Land, Holyrood Road
Edinburgh, Schotland, Verenigd Koninkrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Deze school biedt ook: