Lees de Officiële Beschrijving

Zomer bij SOAS

SOAS biedt een breed scala aan cursussen in de zomermaanden, variërend in lengte, structuur en prijs. Om een ​​voorproefje van de SOAS-ervaring te krijgen, bekijk je de video! Als u uw horizon op de zomerschool wilt verbreden en een nieuwe leerervaring wilt opdoen, bekijk dan hieronder wat er te bieden is.

Door een zomercursus SOAS te volgen, leren studenten over een breed scala aan onderwerpen, waarbij geavanceerd academisch onderzoek, innovatief onderwijs en praktijkgericht leren worden gecombineerd.

Of je nu een student bent, een pas afgestudeerde, een jonge professional, of je wilt je kennis opwaarderen, door een zomercursus te volgen, verbreed je je horizon.

Wat kan ik studeren?

SOAS Summer 1

Summer School-cursussen worden in drie sessies aangeboden en de inschrijving is slechts voor één sessie geopend, van een combinatie van sessies:

Sessie 2: 2 juli - 20 juli 2018

Cursussen worden gegeven op niveau 2/3 van een typische SOAS-undergraduate-opleiding en zijn geschikt voor studenten, afgestudeerden en promovendi zonder diepgaande kennis van een bepaald onderwerp.

Bij het bijwonen van de SOAS Summer School kunt u:

 • Word lid van onze diverse en internationale studentengemeenschap
 • Laat je zienswijzen horen - SOAS 'innovatieve lesmethoden, gebaseerd op excellentie in onderzoek, stellen studenten in staat om toe te voegen aan de levendige discussies en kritische analyse in de klas;
 • Leer van onze zeer ervaren en gespecialiseerde academische staf - SOAS heeft de grootste concentratie in Europa van experts in het Midden-Oosten, Afrika en Azië;
 • Wees kritisch en maak een verschil - SOAS daagt reguliere denkscholen uit, waarbij een niet-Westers gerichte benadering wordt gevolgd en studenten wordt aangemoedigd een kritische kijk te ontwikkelen en verandering te bevorderen;
 • Baan je een weg naar SOAS: zomercursisten kunnen een aanvraag indienen om hun studie voort te zetten bij SOAS, met meer dan 115 Postgraduate-programma's om uit te kiezen.

Toelatingseisen

Een universitaire student of een afgestudeerde op het moment van het bijwonen van de Summer School, en 18 jaar oud. Beroepservaring kan worden erkend als gelijkwaardig aan een universitaire kwalificatie.

 • Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn op het moment van deelname.
 • Vloeiend Engels bleek uit:
  • TOEFL Paper-gebaseerde test we vereisen een minimum van 583 met minimaal 53 in alle vaardigheden en voor TOEFL internet gebaseerde test hebben we een minimum van 93 met minimum 20 in alle vaardigheden.
  • IELTS, 6,5 overall of hoger, met ten minste 6 in alle subscores.
  • Pearson-test van het Engels met een score van 59-64
  • Cambridge Engels: Advanced (CAE) Grade B
 • Als je in een Engelssprekende instelling hebt gestudeerd, of cursussen Engels aan je universiteit hebt gegeven (met uitzondering van Engelse taalcursussen), kun je aan onze vereisten voldoen zonder een certificaat te hoeven voorleggen. Bewijs hiervan moet ofwel worden opgenomen in een transcript of brief van uw universiteit.
 • Kandidaten met een alternatieve kwalificatie moeten contact met ons opnemen voor advies.
 • Kandidaten van wie het niveau van de Engelse taal niet aan de vereisten voldoet, zijn wellicht geïnteresseerd in onze vakgerichte cursussen met ondersteuning voor het Engels.

Inschrijving van zomerkandidaten die niet voldoen aan de toelatingseisen is ter beoordeling van SOAS. Neem contact met ons op om ons uitgebreid te informeren over uw aanvraag.

Zodra u de aanvraagkosten van £ 40 hebt betaald en het online aanvraagformulier hebt ingediend, wordt u binnen 5 werkdagen geïnformeerd of u een plaats op de zomerschool heeft. Gelieve uw collegegeld niet te betalen voordat u uw aanbiedingsbrief hebt ontvangen.

Beoordeling en Credits

Studenten kunnen meestal studiepunten behalen bij hun thuisinstelling, meestal ontvangen onze cursussen:

 • 3 credits in het Amerikaanse systeem
 • 7.5 ECTS in het Europese systeem.

Als je credits van je thuisinstelling wilt claimen, controleer dan eerst de vereisten voordat je je inschrijft. We zullen u graag helpen op welke manier dan ook, maar houd er rekening mee dat het besluit om credits toe te kennen, bij uw thuisinstelling ligt.

Beoordeling is optioneel en zal voor elke cursus variëren. Deelnemers krijgen een certificaat van deelname en transcripties zijn op aanvraag beschikbaar.

Contacturen

Sessies 2

 • 46 uur contacttijd.
 • Maandag Donderdag
 • 10:00 - 15:00 uur: hoorcolleges en tutorials
 • Extra 2 uur op een bepaalde vrijdag met inhoud gerelateerde optionele activiteiten, zoals bezoeken aan musea of ​​bedrijven.
 • Op vrijdag openen cursussen een van hun activiteiten voor alle Summer School-studenten, waardoor elke student een verscheidenheid aan verschillende activiteiten kan bijwonen.

vergoedingen

SOAS fees

Er is een eenmalig, niet-terugbetaalbaar aanmeldingsbedrag van £ 40.

Collegegeld:

 • Sessies 2

Een vroegboekkorting van 10% is beschikbaar tot 30 maart 2018

accommodatie

Accommodatie is beschikbaar voor studenten van de Summer School in de SOAS Halls of Residence, Dinwiddy House. Voor meer informatie over het boeken van een kamer, ga naar de Dinwiddy House accommodatie pagina.

Sociaal programma

Onze vriendelijke en levendige campus ligt in het hart van Londen, in het centrum van het historische Bloomsbury. Het rijke culturele en sociale leven van de hoofdstad ligt letterlijk voor de deur! Tijdens de SOAS Summer School wordt je uitgenodigd voor een divers sociaal programma aangeboden door SOAS en het Summer School-team, inclusief cursusgerelateerde activiteiten, een welkomst- en een afscheidsreceptie, een Thames River-cruise en diverse evenementen aangeboden door SOAS overal de zomer.

Daarnaast kunt u reizen met korting boeken via onze partner International Friends of kunt u verkennen wat de stad te bieden heeft. Een gedetailleerd programma zal dichter bij de start van de Summer School beschikbaar zijn.

SOAS student 2

Ik vond mijn lessen uitermate stimulerend en vond de leraren zeer gekwalificeerd, omdat ze allemaal eerdere professionele ervaring hadden op de gebieden die ze lesgaven. De campus is prachtig en elk klaslokaal is redelijk groot met studenten van over de hele wereld. Het is ook gelegen in een heel mooi deel van Londen dat genoeg te bieden heeft als de klas voorbij is. SOAS was een verrijkende ervaring voor mij en ik zou het voor niets in de wereld willen veranderen.

Owen, Finance

SOAS Summer School" src="//cdn01.masterstudies.com/element_db/40/40416_rsz_soas_school.png" alt="SOAS Summer School" />

Opleidingen te volgen in:
 • Engels

Deze school biedt ook:

Zomercursussen

SOAS Summer School

Deze cursus is bedoeld om deelnemers theoretische kennis en kritieke hulpmiddelen te bieden voor het begrijpen van de impact van Blockchain-technologie op verschillende d ... [+]

Beschrijving van het programma

Deze cursus is bedoeld om deelnemers theoretische kennis en kritieke hulpmiddelen te bieden voor het begrijpen van de impact van Blockchain-technologie op verschillende delen van de economie en de samenleving.

Sinds het verschijnen van Bitcoin in 2008, werd de Blockchain geleidelijk verrijkt met verdere computationele functies die een overvloed aan potentiële toepassingen opende. De Blockchain en, meer in het algemeen, gedistribueerde elektronische grootboeken zijn gebruikt in verschillende ondernemingen en experimenten op uiteenlopende gebieden zoals fintech, openbare registers, toeleveringsketens en gedecentraliseerde markten. Toch moeten de implicaties van deze technologieën voor het bedrijfsleven, de financiën, de overheid en de samenleving nog volledig worden onderzocht en begrepen.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Deze cursus biedt een kritische inleiding voor het begrijpen van de politiek van klimaatverandering. Het presenteert een kritisch perspectief op de relatie tussen milieu ... [+]

Beschrijving van het programma

Deze cursus biedt een kritische inleiding voor het begrijpen van de politiek van klimaatverandering. Het presenteert een kritisch perspectief op de relatie tussen milieu en ontwikkeling, de natuur, de samenleving en het antropoceen, en richt zich op de dynamiek van sociaal-ecologische verandering, waarbij aandacht wordt geschonken aan de materiële en economische, politieke en organisatorische alsmede culturele en ideologische dimensies .

Een theoretische beschouwing van de geschiedenis, politiek en economie van klimaatverandering is de basis van de cursus, gevolgd door een ondervraging van de diplomatie van onderhandelingen over klimaatverandering, waaronder de Overeenkomst van Parijs en de IPCC-rapporten, feministische benaderingen van het milieu en ecosocialisme. Ten slotte onderzoekt de cursus hedendaagse vragen over technologie en het klimaat, racisme en ontkenning van het klimaat, en het potentieel van de bewegingen om overheidsmaatregelen tegen klimaatverandering te forceren.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Deze cursus verkent kritisch de hedendaagse wereldwijde digitale economie met de nadruk op startups van sociale impact als aanjagers van positieve economische en sociale ... [+]

Beschrijving van het programma

Deze cursus verkent kritisch de hedendaagse wereldwijde digitale economie met de nadruk op startups van sociale impact als aanjagers van positieve economische en sociale verandering. Het bevindt zich in het Center for Global Media and Communication in de School of Interdisciplinary Studies van SOAS en biedt een unieke combinatie van kritische benaderingen van de opkomende digitale economie vanuit het perspectief van het Zuiden met praktische praktijkkennis over het ontwerpen en ontwikkelen van alternatieve bedrijfsmodellen voor het gebruik van digitale technologie voor sociale verandering.

De cursus is opgebouwd rond drie delen. De eerste week verkent de geschiedenis van de digitale economie na de Tweede Wereldoorlog en de opkomst van het technologie-startup-model als aanjager van economische groei, het bijbehorende "ecosysteem" van bedrijven en investeringen, en de economische, politieke en sociale gevolgen ervan. Het zal gebruik maken van casestudy's uit de wereldwijde digitale economie in thema's als big data, smart cities, e-health, mobiel bankieren en AI. Tijdens de tweede week zullen studenten zich bezighouden met deze academische en beleidsdebatten over de wereldwijde digitale economie om hun eigen projecten te ontwikkelen met behulp van digitale technologie voor sociaal welzijn. Tijdens de laatste week zullen de studenten, met de hulp van natuurlijk pleitbezorgers en mentoren, zakelijke plannen en presentaties ontwikkelen op basis van hun kritische ideeën. Dit zal uitmonden in een sociale impact incubator-achtige "pitch day", waar studenten hun projectideeën presenteren aan een groep nep-financiers om feedback te krijgen en suggesties te doen over hun ideeën en de duurzaamheid ervan in praktijksituaties.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Deze cursus heeft tot doel het moderne Midden-Oosten in zijn internationale context te plaatsen en geschiedenis van imperium en dekolonisatie, hegemonie en verzet, confli ... [+]

Beschrijving van het programma

Deze cursus heeft tot doel het moderne Midden-Oosten in zijn internationale context te plaatsen en geschiedenis van imperium en dekolonisatie, hegemonie en verzet, conflicten en samenwerking, alsmede identiteit en buitenlands beleid te onderzoeken. Het wordt geïnformeerd door een rigoureuze omgang met theorieën over internationale betrekkingen. De cursus begint met een verkenning van de verschillende historische fasen van interactie tussen landen in het Midden-Oosten en het internationale systeem. Deze zijn onderverdeeld in de koloniale, Koude Oorlog en na de Koude Oorlog.

Lezingen zullen betrekking hebben op de vroege kolonistenkolonies, het Britse informele imperium in de Golf en de Anglo-Franse mandaten, evenals de opkomst van Turkije en Israël, en de uitdaging vertegenwoordigd door de pan-Arabistische revolutionaire staten, gevolgd door een bespreking van de De plaats van het Midden-Oosten in het unipolaire tijdperk na de Koude Oorlog. Elk van deze fasen wordt besproken in samenhang met relevante invloedrijke paradigma's en concepten van internationale-relatiesentheorie die wordt gebruikt om het Midden-Oosten in zijn internationale context te bestuderen. Er wordt aandacht besteed aan de vraag naar de kenmerken van een regionaal subsysteem en ook naar het deelgebied van de analyse van het buitenlands beleid in internationale betrekkingen. Het tweede deel van de cursus behandelt belangrijke thema's in internationale relaties, zoals transnationalisme, migratie, olie, globalisering en identiteit. Het laatste deel van de cursus behandelt conflict en samenwerking. Dit omvat een analyse van het Arabisch-Israëlische conflict, het Arabisme en het islamisme, en het buitenlands beleid en de belangrijkste actoren van regionale machten.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
19 dagen
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Deze cursus biedt een kritische inleiding tot de geschiedenis, aard en impact van sociaal protest en sociale bewegingen, de politiek van neoliberale ontwikkeling en de op ... [+]

Beschrijving van het programma

Deze cursus biedt een kritische inleiding tot de geschiedenis, aard en impact van sociaal protest en sociale bewegingen, de politiek van neoliberale ontwikkeling en de opkomst van NGO's tot een wereldwijde industrie. Het analyseert hoe sociale bewegingen en NGO's met elkaar hebben omgegaan en elkaar hebben beïnvloed, en hoe ze zijn geglobaliseerd. Het bevraagt het concept van ontwikkeling als economische groei, beoordeelt de kritieken op NGO's als alternatieven voor door de staat geleide ontwikkelingsmodellen, beschouwt het concept en het gebruik van humanitaire interventie in diverse contexten, bespreekt de rol van arbeid en arbeidsorganisatie naast sociale bewegingen en onderzoekt de mate waarin bewegingen een uitdaging vormen voor de neoliberale en kapitalistische ontwikkeling. Ten slotte onderzoekt het zowel de theoretische basis voor sociale bewegingen en NGO-strategieën voor sociale verandering als hun praktische implicaties, en maakt het gebruik van een aantal casestudy's om te onderzoeken wat voor soort ontwikkeling en sociale verandering mogelijk is.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Deze cursus is bedoeld voor individuen die de redenen voor de verschillende internationale interventies in het Midden-Oosten sinds 1979 willen begrijpen buiten de Israëli ... [+]

Beschrijving van het programma

Deze cursus is bedoeld voor individuen die de redenen voor de verschillende internationale interventies in het Midden-Oosten sinds 1979 willen begrijpen buiten de Israëlisch-Arabische invalshoek en wat de impact van deze interventies is geweest voor lokale bevolkingen, samenlevingen en staten. Deze cursus onderzoekt de rol van geweld en oorlogvoering in de vorming van het Midden-Oosten, voornamelijk in Irak, Syrië, Afghanistan en Iran sinds 1979, met de nadruk op de impact van Amerikaanse en Britse interventies. De cursus onderzoekt de factoren die hebben geleid tot interventie in de regio en wat de consequenties zijn geweest voor de regionale en nationale politiek en sociale geschiedenis in de regio. Hoewel de Amerikaanse en Britse buitenlandse beleidsvorming een prominente plaats in onze analyse zal innemen, zullen we ook aandacht besteden aan de reden waarom binnenlandse regimes en groepen de paden namen die het deed.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Deze cursus biedt deelnemers een algemeen inzicht in de geschiedenis, politiek en cultuur van Afrika. Met een breed scala aan sessies, van geschiedenis, panafrikanisme en ... [+]

Beschrijving van het programma

Deze cursus biedt deelnemers een algemeen inzicht in de geschiedenis, politiek en cultuur van Afrika. Met een breed scala aan sessies, van geschiedenis, panafrikanisme en politiek tot talen, migratie en muziek, geeft de cursus een grondige kennis van de belangrijkste academische onderzoeksgebieden met betrekking tot Afrika. De cursus bestaat uit een combinatie van lezingen en interactieve workshops, evenals museumbezoeken en sociale evenementen.

Dit is een geweldige kans gezien de bekendheid die Afrika als continent in de afgelopen jaren heeft verworven en de visie van Africa Rising, een continent met veel banen en investeringsmogelijkheden. Ook binnen de Kunsten hebben we een ongelooflijke toename van de aanwezigheid van Afrikaanse kunstenaars in de internationale kunstkringen gezien, wat uiterst stimulerend en verfrissend was voor een goed begrip van kunst en culturen.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Deze cursus bestaat uit lezingen, workshops, excursies en rondleidingen door Londen, samen met een rondleiding door een landelijke / kustregio in Sussex, namelijk de Cinq ... [+]

Beschrijving van het programma

Deze cursus bestaat uit lezingen, workshops, excursies en rondleidingen door Londen, samen met een rondleiding door een landelijke / kustregio in Sussex, namelijk de Cinque Port van Rye en de omgeving. Het biedt een breed scala aan benaderingen en agenda's (zowel theoretisch als beleidsgerelateerd) over toerisme, bedevaart, cultureel erfgoed en reizen in het algemeen - inclusief de aandacht voor vluchtelingen en asielzoekers.

De cursus zal worden gegeven in een intense, unieke en hechte omgeving met eersteklas kennis / praktijk van en in het veld. De cursus staat open voor studenten in verschillende disciplines, waaronder antropologie, sociologie, geschiedenis, aardrijkskunde, ontwikkelingsstudies, internationale betrekkingen, kunst - en ook disciplines in kunstwetenschappen in het algemeen.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Door een taal te leren, kun je communiceren; het geeft directe toegang tot bronnen in een vreemde taal. Een taal leren opent een wereld van mogelijkheden voor dialoog, be ... [+]

Beschrijving van het programma

Door een taal te leren, kun je communiceren; het geeft directe toegang tot bronnen in een vreemde taal. Een taal leren opent een wereld van mogelijkheden voor dialoog, begrip, persoonlijke ontwikkeling en carrières: talen stellen je vrij.

Kies ervoor Chinees Mandarijn te leren op niveau 1a (beginner) of niveau 1b (gevorderde beginner), of combineer beide niveaus gedurende 4 weken.

Chinees niveau 1a (beginner)

1 - 12 juli 2019

Dit is een basiscursus inleidende talen in de geschreven en gesproken taal voor absolute beginners en staat gelijk aan de eerste termijn voor Chinees taalonderwijs aan de universiteit. Van studenten wordt niet verondersteld dat ze enige voorkennis hebben van de taal of het script.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Deze cursus biedt een inleiding tot de theorieën en methoden van het bestuderen van cultuur en behandelt de geschiedenis en ontwikkeling van de Midden-Oosterse en Noord-A ... [+]

Beschrijving van het programma

Deze cursus biedt een inleiding tot de theorieën en methoden van het bestuderen van cultuur en behandelt de geschiedenis en ontwikkeling van de Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse (MENA) cultuur vanaf de klassieke periode tot heden. Het onderzoekt de belangrijkste culturele patronen en instellingen van de MENA-regio.

De cursus wordt gegeven door een studie van enkele levendige onderwerpen zoals religieuze en etnische diversiteit, de impact van het Westen, stereotypering, de rol van traditie, onderwijs (traditioneel en modern), gezinsstructuur en -waarde, genderpolitiek, media, het leven in de stad , stad en dorp, arbeids- en arbeidsmigratie, het Palestijnse vluchtelingenprobleem en gemeenschappen in ballingschap, culinaire culturen, muziek en media, etc.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 maand
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Deze cursus introduceert studenten in de rol van financiën bij de overgang naar een duurzame, koolstofarme economie. Het verzachten en aanpassen aan de klimaatverandering ... [+]

Beschrijving van het programma

Deze cursus introduceert studenten in de rol van financiën bij de overgang naar een duurzame, koolstofarme economie. Het verzachten en aanpassen aan de klimaatverandering en tegelijkertijd het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG's) vereist de inzet van grote hoeveelheden kapitaal - kapitaal dat momenteel niet in voldoende hoeveelheden beschikbaar is. Bovendien vormt klimaatverandering een aanzienlijk risico voor zowel economieën als financiële systemen. Tegelijkertijd zijn er substantiële kansen in de financiering van de groene transformatie en in het afstemmen van investeringen en financiën op milieu-, sociale en governance (ESG) criteria.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Het effectieve beheer van de overheidsfinanciën is een fundamentele functie voor elke overheid en organisatie in de publieke sector. Deze cursus biedt deelnemers de theor ... [+]

Beschrijving van het programma

Het effectieve beheer van de overheidsfinanciën is een fundamentele functie voor elke overheid en organisatie in de publieke sector. Deze cursus biedt deelnemers de theoretische kennis en hulpmiddelen voor het bespreken, bespreken, begrijpen en evalueren van belangrijke thema's over financieel beheer van de overheid. Op basis van academisch onderzoek en praktijkvoorbeelden leren studenten hoe overheden en organisaties in de publieke sector publieke uitgaven plannen en beheren; hoe belastingbeleid wordt gemaakt; wat zijn de effecten van belastingheffing; Welke andere middelen, behalve belastingen, heeft de publieke sector voor het verhogen van de inkomsten; hoe financiële prestaties aan het publiek worden gerapporteerd; en hoe het begrotingsevenwicht is bereikt.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Deze cursus biedt inzicht in belangrijke kwesties in de studie van gender en conflict, het ondervragen van resoluties van de Veiligheidsraad over vrouwen, vrede en veilig ... [+]

Beschrijving van het programma

Deze cursus biedt inzicht in belangrijke kwesties in de studie van gender en conflict, het ondervragen van resoluties van de Veiligheidsraad over vrouwen, vrede en veiligheid, inclusief conflict gerelateerd seksueel geweld, en analyseert ook transnationale feministische benaderingen buiten de resoluties. De cursus biedt een focus voor studenten die geïnteresseerd zijn in feminisme en mannelijkheid studies, seksualiteit en gender, naast de tools om gender-analyse te gebruiken in de studie van vredesopbouw en vredeshandhaving, post-conflict initiatieven, veiligheid en gewapende conflicten.

De module gebruikt interdisciplinaire materialen en onderzoek om de verschillende dimensies van geslacht en conflict te onderzoeken, in termen van de ervaringen van gendergerelateerde onderwerpen, evenals de wettelijke en politieke kaders die werken in conflictsituaties. Studenten zullen een genuanceerd begrip ontwikkelen van verschillende benaderingen van gender en seksualiteit en deze toepassen op belangrijke kwesties in het gehele spectrum van conflicten.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Deze cursus is bedoeld om deelnemers te voorzien van zowel theoretische kennis als praktische hulpmiddelen om de uitdagingen te begrijpen en aan te gaan die de Sustainabl ... [+]

Beschrijving van het programma

Deze cursus is bedoeld om deelnemers te voorzien van zowel theoretische kennis als praktische hulpmiddelen om de uitdagingen te begrijpen en aan te gaan die de Sustainable Development Goals (SDG's) stellen voor overheden die overheidsbeleid en leveringsstrategieën ontwikkelen om deze te bereiken.

Sinds hun formulering in 2015 zijn de SDG's het beleidsdiscours van veel ontwikkelingslanden aangegaan, met gevolgen voor beleidsvormings- en implementatieprocessen. In plaats van de SDG's en hun implicaties voor ontwikkeling te bespreken, zal deze cursus zich direct richten op de politieke en bestuurlijke capaciteiten die nodig zijn om met succes SDG's na te streven. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer versterking van governance en stakeholderbetrokkenheid, strategische planning, verbetering van beleidsanalyse en besluitvormingsmogelijkheden, vooruitgang van systemen voor openbaar financieel beheer en verantwoording, en de rol die managementcontrole, monitoring en evaluatie hebben bij het nastreven van de SDG's .... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Deze cursus biedt studenten een basiskennis van het internationaal recht, met de nadruk op fundamentele structuren die nodig zijn om een internationaal juridisch probleem ... [+]

Beschrijving van het programma

Deze cursus biedt studenten een basiskennis van het internationaal recht, met de nadruk op fundamentele structuren die nodig zijn om een internationaal juridisch probleem aan te pakken. Bovendien maken studenten kennis met een aantal hedendaagse problemen van de wereldorde die de toepassing van de fundamentele regels en structuren vereisen om bewustzijn van zowel de beperkingen als het potentieel van het internationale recht als een hulpmiddel voor verandering te ontwikkelen.

Studenten verlaten de cursus met het vermogen om internationale juridische problemen met vertrouwen aan te pakken, evenals bewustzijn van specifieke hedendaagse kwesties en hoe het internationaal recht omgaat met opkomende en aanhoudende zorgen, waaronder de relatie tussen het bedrijfsleven en mensenrechten; vluchtelingen; technologie; feminisme; en het gebruik van geweld buiten de collectieve beveiligingsstructuren.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

De cursus biedt een kritisch inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen en problemen in de hedendaagse wereldpolitiek voor studenten zonder voorafgaande achtergrond in in ... [+]

Beschrijving van het programma

De cursus biedt een kritisch inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen en problemen in de hedendaagse wereldpolitiek voor studenten zonder voorafgaande achtergrond in internationale betrekkingen. Gericht op de periode sinds het einde van de Koude Oorlog, een tijdperk gedefinieerd door snelle institutionele innovatie en ontwikkeling, evenals een aantal opkomende mondiale problemen, problemen en beleidsdilemma's, plaatst de cursus deze in de context van de noord-zuidrelaties. Door het internationale systeem als een dynamisch geheel te behandelen, wordt onderzocht hoe kwesties die centraal zijn gekomen in de internationale politiek, waaronder 'mislukte staten', nucleaire proliferatie, gewapende conflicten en terrorisme, democratisering, pandemieën en de Arabische lente nauw verbonden zijn met het vergroten van de inspanningen sinds het midden van de -20e eeuw om een ​​liberale wereldorde te genereren. Daarbij biedt het een analyse van de rollen die in de hedendaagse wereldpolitiek gespeeld worden door vooraanstaande leden van de 'internationale gemeenschap' zoals de Verenigde Staten, de Europese Unie, 'stijgende' niet-westerse staten China, India en Brazilië, niet-statelijke actoren zoals NGO's, transnationale bedrijven en gewapende groepen, en internationale financiële en andere instellingen.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Deze cursus is bedoeld om de deelnemers de theoretische kennis en kritieke hulpmiddelen te bieden voor het begrijpen van de reden voor en de impact van het beleid inzake ... [+]

Beschrijving van het programma

Deze cursus is bedoeld om de deelnemers de theoretische kennis en kritieke hulpmiddelen te bieden voor het begrijpen van de reden voor en de impact van het beleid inzake financieel beheer van de economie in de context van bezuinigingen.

Sinds de financiële crises van 2008-9 probeerden veel landen van de wereld zich aan te passen en bezuinigingsmaatregelen te nemen in een poging de houdbaarheid van de overheidsfinanciën te behouden - met zeer uiteenlopende mate van succes. Gevolgd door een even divers fiscaal beleid dat gericht was op het stimuleren van economische groei, biedt de ervaring van het afgelopen decennium krachtige lessen over de effectiviteit van verschillende benaderingen. Onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn onder meer het ontwerp van effectieve en duurzame systemen voor financieel beheer van de overheid, het beheer van de 'fiscale ruimte' van overheden, de ontwikkeling van capaciteit voor financieel overheidsbeheer, de interactie met politiek en de rol die internationale organisaties zoals het IMF hebben in beleid voor openbaar financieel beheer.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Door een taal te leren, kun je communiceren; het geeft directe toegang tot bronnen in een vreemde taal. Een taal leren opent een wereld van mogelijkheden voor dialoog, be ... [+]

Beschrijving van het programma

Door een taal te leren, kun je communiceren; het geeft directe toegang tot bronnen in een vreemde taal. Een taal leren opent een wereld van mogelijkheden voor dialoog, begrip, persoonlijke ontwikkeling en carrières: talen stellen je vrij.

Kies om Japans te leren op niveau 1a (beginner) of niveau 1b (gevorderde beginner), of combineer beide niveaus gedurende 4 weken.

Japans niveau 1a (beginner)

1 - 12 juli 2019

Dit is een basiscursus inleidende talen in de geschreven en gesproken taal voor absolute beginners en staat gelijk aan de eerste termijn van de Japanse taalstudie aan de universiteit. Van studenten wordt niet verondersteld dat ze enige voorkennis hebben van de taal of het script.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Dit is een basisbegeleidende taalcursus in de geschreven en gesproken taal voor absolute beginners en staat gelijk aan de eerste termijn van de Koreaanse taalstudie aan d ... [+]

Beschrijving van het programma

Door een taal te leren, kun je communiceren; het geeft directe toegang tot bronnen in een vreemde taal. Een taal leren opent een wereld van mogelijkheden voor dialoog, begrip, persoonlijke ontwikkeling en carrières: talen stellen je vrij.

Koreaans niveau 1a (beginner)

1 - 12 juli 2019

Dit is een basisbegeleidende taalcursus in de geschreven en gesproken taal voor absolute beginners en staat gelijk aan de eerste termijn van de Koreaanse taalstudie aan de universiteit. Van studenten wordt niet verondersteld dat ze enige voorkennis hebben van de taal of het script.

De cursus behandelt verschillende basisconstructies van de taal, waardoor studenten basisvaardigheden verwerven op het gebied van lezen, schrijven, begrijpen en spreken. Succesvolle studenten krijgen de mogelijkheid om korte, eenvoudige teksten te lezen en te schrijven en te communiceren over eenvoudige alledaagse onderwerpen. De nadruk zal liggen op een goede uitspraak en de sociale en linguïstische conventies van het dagelijkse gesprek.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Ooit afgevraagd hoe een project te beginnen? Wat betekent 'onderzoek'? Of eenvoudigweg hoe u van een goed idee een goed gevormd rapport maakt? Wat de hachelijke situatie ... [+]

Beschrijving van het programma

Ooit afgevraagd hoe een project te beginnen? Wat betekent 'onderzoek'? Of eenvoudigweg hoe u van een goed idee een goed gevormd rapport maakt? Wat de hachelijke situatie ook is, op welk niveau dan ook, zowel in academische als professionele omgevingen, de Summerschool Research Awareness: Design and Methodology biedt een unieke gelegenheid om je vermogen om je onderzoeksvaardigheden te conceptualiseren en te ontwikkelen, te ontwikkelen en aan te scherpen.

We zullen aanpakken wat het betekent om vanaf het begin een onderzoeker te zijn, te beginnen met de fundamentele bouwstenen van wat 'onderzoek' is, hoe het goed moet worden aangepakt en welke valkuilen je moet vermijden.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Deze cursus onderzoekt de verbanden tussen conflict en ontwikkeling, tussen ongelijkheid en geweld, en tussen de structuren en belangen die bijdragen aan de voortzetting ... [+]

Beschrijving van het programma

Deze cursus onderzoekt de verbanden tussen conflict en ontwikkeling, tussen ongelijkheid en geweld, en tussen de structuren en belangen die bijdragen aan de voortzetting van geweld binnen en tussen landen. Het wordt primair geïnformeerd door een politieke benadering van de analyse van conflicten, en benadrukt de manier waarop de economische en politieke belangen van conflictpartijen en hun internationale investeerders samenzweren om 'oorlogssystemen' te vormen. Daarnaast wordt in de cursus gekeken naar hoe legaten van conflicten de ontwikkeling beïnvloeden door een focus op geslacht, trauma en geheugen, geïnspireerd door poststructuralistische benaderingen om de relatie tussen conflict en ontwikkeling te begrijpen.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Deze cursus dient als inleiding tot de politiek van Noord-Afrika (Maghreb), het Arabische Oosten (Mashriq), waaronder de Golf en het Arabische schiereiland, Israël, Turki ... [+]

Beschrijving van het programma

Deze cursus dient als inleiding tot de politiek van Noord-Afrika (Maghreb), het Arabische Oosten (Mashriq), waaronder de Golf en het Arabische schiereiland, Israël, Turkije en Iran. Het geeft - per land - een overzicht van de belangrijkste politieke kwesties en ontwikkelingen in de regio sinds het einde van de Eerste Wereldoorlog en behandelt belangrijke thema's in de studie van de hedendaagse Midden-Oostenpolitiek, waaronder: de rol van het leger , sociale en economische ontwikkeling, politieke islam en de recente opstanden (de 'Arabische lente').

Het doel is om het inzicht van de studenten in de belangrijkste trends in de politiek in het Midden-Oosten en hun vaardigheden op het gebied van politieke analyse te ontwikkelen door middel van kritische lectuur, lezingen, presentaties en geïnformeerde discussies.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 maand
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Van Donald Trump tot Brexit tot Jair Bolsonaro tot Matteo Salvini en Narendra Modi tot Viktor Orbán, het rechtse populisme lijkt meedogenloos verder te gaan in de wereld. ... [+]

Beschrijving van het programma

Van Donald Trump tot Brexit tot Jair Bolsonaro tot Matteo Salvini en Narendra Modi tot Viktor Orbán, het rechtse populisme lijkt meedogenloos verder te gaan in de wereld. Ondertussen versterken reeds bestaande autoritaire leiders zoals Xi Jinping en Vladimir Poetin hun greep. Protestbewegingen zijn ontstaan in Brazilië, Frankrijk, India en elders, van links en rechts, verenigd door hun verlies van vertrouwen in de conventionele ('neoliberale') democratie.

Zijn de dingen die we geleerd hebben als vanzelfsprekend te beschouwen mislukt? Worden alle samenlevingen uiteindelijk liberale democratieën, zijn oorlogen, binnenlandse conflicten en autoritaire regeringen echt dingen uit het verleden, zal het kapitalisme eindeloos doorgaan en is globalisering niet te stoppen? Waarom knallen zoveel samenlevingen onder druk? Welke rol spelen ongelijkheid, uitbuiting en verwoesting van het milieu in deze malaise? Waarom komt immigratie zo prominent voor in populistische campagnes? Waarom zijn zoveel jonge mensen cynisch over democratie? Welke rol spelen sociale media in deze sociale conflicten? Kunnen conventionele oorlogen een vast onderdeel van het internationale systeem worden? Welke utopieën brengen de wereld vandaag? En - als democratieën haperen, wat zal hen dan vervangen?... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Deze cursus onderzoekt de snelle ontwikkelingen in filmische inhoud in Azië in de representatie van verschillende seksualiteiten en geslachten. De cursus zal gebruik make ... [+]

Beschrijving van het programma

Deze cursus onderzoekt de snelle ontwikkelingen in filmische inhoud in Azië in de representatie van verschillende seksualiteiten en geslachten. De cursus zal gebruik maken van reguliere film, onafhankelijke film, mixed media en webseries om de complexe vraagstukken die spelen bij het bespreken van de notie van queer cinema in Azië te onderzoeken. Filmvoorbeelden die tijdens de cursus worden bekeken, komen allemaal uit heel Azië, terwijl secundaire bronnen, zowel theoretisch als voorbeelden van filmanalyse, zullen putten uit Aziatische en westerse contexten. Hoewel kennis van een of meer Aziatische talen natuurlijk nuttig is, is het zeker niet essentieel en zullen alle belangrijke films worden ondertiteld. Alle niet-ondertitelde fragmenten die tijdens lezingen worden vertoond, zullen worden vergezeld door gedetailleerde kijknotities.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
SOAS Summer School

Volkeren van over de hele wereld worden tegenwoordig geconfronteerd met meerdere uitdagingen in de 21e eeuw; Diplomatie is een sleutel om ze aan te pakken. Of het nu gaat ... [+]

Beschrijving van het programma

Volkeren van over de hele wereld worden tegenwoordig geconfronteerd met meerdere uitdagingen in de 21e eeuw; Diplomatie is een sleutel om ze aan te pakken. Of het nu gaat om klimaatverandering, schaarste aan hulpbronnen en voedsel, proliferatie van MVW, epidemieën van ziekten, migratie. Inzicht in diplomatie - gebaseerd op drie kernbegrippen als communicatie, representatie en onderhandeling - stelt ons in staat te begrijpen hoe deze problemen worden aangepakt - wie de winnaars zijn en wie de verliezers zijn.

Deze zomercursus biedt studenten de mogelijkheid om hun vaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren in een professionele omgeving, terwijl ze direct in contact komen met behandelaars. Door gebruik te maken van de positionering van Londen als een centrum van diplomatieke activiteiten, zullen studenten zich bezighouden met praktiserende diplomaten en de gelegenheid hebben om een aantal diplomatieke locaties in Londen te bezoeken, waaronder ambassades en het Foreign and Commonwealth Office.... [-]

Verenigd Koninkrijk Londen
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 weken
Campus
Lees meer in Nederlands