IFALPES - Institut Francais des Alpes

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

IFALPES - taalschool in Franse Alpen aan de oevers van het meer van Annecy meer dan 20 jaar ervaring in het onderwijzen van Frans als vreemde taal. Ons centrum is klein. U bent niet verloren, en onze leraren zal altijd voor u beschikbaar zijn. IFALPES ligt op 15 minuten lopen van het centrum van de stad. De school is gevestigd in hetzelfde gebouw als de IPAC School of Management. Van 170-200 volwassen studenten uit 50 landen elke maand komen om Frans te leren in IFALPES. In een aangename sfeer kunt u de studie van de Franse taal in Frankrijk in de Alpen te combineren en te genieten van de cultuur en natuur van de bergen en meren.

Accomodatie

Woondienst IFALPES verbindt zich ertoe uw type accommodatie passen in overeenstemming met uw wensen voor de gehele periode van uw verblijf.

In de familie: met ontbijt of halfpension, een gedeeld appartement met andere studenten studio Studentenhuis Residentie gelegen in het centrum van de stad of in de buurt van het. Van school naar alle plaatsen van de woonplaats te bereiken met de bus, fiets of te voet.

Alle accommodaties zijn gereserveerd van zondag tot zaterdag.

Kosten van de diensten voor de selectie en de reservering van accommodatie Payments Agency is 40 € voor elke student voor een verblijf van minder dan een maand en 70 € voor een verblijf langer dan een maand. Om een ​​woonplaats behouden moet een voorschot van 200 € te maken. Betaaldiensten wervingsbureaus huisvesting wordt afgetrokken van prepaid en vooruitbetalingsvoorwaarden balans (160 € of 130 €) in mindering gebracht als de betaling van de huur van de 1e maand. Agentschap diensten voor de selectie van de huisvesting worden betaald bij elke verandering van woonplaats (€ 40)

Hoe is de komst?

Het maakt niet uit waar je woont - een Franse familie of in een appartement - is het goed om uw komst te organiseren, vooraf te informeren van de familie of verhuurder / studentenhuis op de datum en het tijdstip van aankomst.

Deze school biedt programma's in:
 • Frans

Praktische Informatie

Accommodation:

Student residence

There is a variety of Student residences in Annecy. Our accommodation service will be there to give you as much information as possible. Some of the residences will ask for a deposit and will only accept long stays. In summer between June and August there are more rooms available.

N.B. Limited availability.

Residence 1:

 • Available only in the summer, facing the lake, a 20-minute walk or busride from IFALPES or 10 minutes by bicycle
 • Standard comfort, room with shower and toilet. Kitchen on each floor.
 • Single room : 460€ per month. Double room : 310€ per month per person

Residence 2:

 • A 20-minute bus- or bike-ride from IFALPES
 • Basic comfort, bedroom with a shower. Toilets and kitchen on each floor.
 • 390€ per month (security deposit: 100€)

Studios and appartments

We have variety of studio flats or apartments in the centre of Annecy or on the outskirts. IFALPE's accommodation service will be happy to find a solution for your needs depending on the number of people who will stay in the apartment.

 • Between 560€ and 760€ per month. No extra charges if electricity costs remain reasonable
 • Each studio is one room equipped with a kitchen corner, bedroom corner (sofa bed) and bathroom. They are between 20 and 30m²
 • Deposit: 1 month’s rent
 • The shared apartments are available per calendar month (according to the session dates). If you wish to stay for a shorter period, please contact us for availability.

The studios are located in Annecy (or its surroundings) or in a residence close to the school (20 minutes walk from the town centre). Prices vary depending on the availability, situation, comfort and the number of renters. House insurance is compulsory.

Arrival on the Sunday before your course and a departure on the Saturday after your course.

Shared Apartment

In a shared apartment in Annecy, French language students, will have your own bedroom and share the kitchen and bathroom shared with flat mates (2 or more).

IFALPES's accommodation service will send you more information about your apartment 2 weeks before your arrival. Arrival on the Sunday before your course and a departure on the Saturday after your course.

The shared apartments are available per calendar month (according to the session dates). If you wish to stay for a shorter period, please contact us for availability.

 • 500€ per month and per person with all charges included
 • Deposit: 1 month’s rent
 • The apartments are situated in the town centre of Annecy and on the outskirts.
 • Prices vary depending on the availability, situation and comfort. House insurance is compulsory.

Homestay

You would like to experience life with a French family while studying French? This type of accommodation is ideal if you want to discover the French way of life and will also help you to improve your French conversation skills.

The homes are in the town of Annecy or on the outskirts.

Bekijk cursussen »

Programma's

Deze school biedt ook:

Cursus

Algemene frans cursussen

Campus Voltijd 1 - 52 weken Open Inschrijving Frankrijk Annecy

Studenten werken aan het verbeteren van hun grammatica en woordenschat als schriftelijk en mondeling begrip. Een nadruk wordt gemaakt op het communiceren in het Frans. [+]

Studenten werken aan het verbeteren van hun grammatica en woordenschat als schriftelijk en mondeling begrip. Een nadruk wordt gemaakt op het communiceren in het Frans. Zij zullen ook bestuderen de Franse cultuur en zullen deelnemen aan gevarieerde activiteiten tijdens hun lessen: wijn en kaas proeven, bezoeken aan lokale markten etc ..

De IFALPES accommodatie dienst zal de meest geschikte vorm van huisvesting om uw keuze match te vinden. Gastgezinnen, gedeelde appartementen, studio's of slaapzalen zijn gelegen in het centrum van de stad of in de rand van de stad. Van de school, ze zijn bereikbaar met de bus, fiets of te voet.

Eenpersoonskamer in gastgezin halfpension Eenpersoonskamer in gastgezin met ontbijt Studentenhuis Individuele studio's of appartementen Gedeelde appartementen ... [-]

Videos

IFALPES Summer in Annecy, France

IFALPES Winter in Annecy, France