Ecole des Ingénieurs de la Ville de Paris

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De EIVP, een school voor excellentie

De EIVP maakt deel uit van de Conférence des Grandes Ecoles, een netwerk dat bedrijfs- en technische scholen vertegenwoordigt die hun studenten opleiden voor excellentie. Door middel van een onafhankelijk vastgesteld curriculum streven zij naar onderwijs in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en open op internationaal niveau. De technische scholen leveren door de staat erkende diploma's af die zijn geaccrediteerd door de Commission des Titres d'Ingénieur - een onafhankelijk orgaan dat instellingen voor hoger onderwijs in engineering evalueert. Na twee jaar voorbereidende lessen kunnen studenten de EIVP binnengaan na het behalen van competitieve examens.

workplace, team, business meeting

Onderwijs

De EIVP, die sinds 1959 in het hart van Parijs ligt, is de enige instelling in Frankrijk die een ingenieursdiploma levert in het gewilde domein van Urban Engineering - een diploma dat is gecharterd door de CTI (Commission des Titres d'Ingénieurs).

Door middel van een curriculum dat zich op verschillende technische gebieden richt, biedt de EIVP een brede opleiding binnen zijn specialiteit.

Eerste training

Verschillende diploma's kunnen worden verkregen bij de EIVP via initiële trainingsprogramma's:

 • Master's Degree in Urban Engineering
 • Dubbeldiploma ingenieur / architect
 • Diploma van architectuur via de EPSAA
 • Professionele bachelor ACPAE

Studenten kunnen ervoor kiezen om zich tijdens hun studie te specialiseren:

 • Met uitwisselingsperiodes in partnerscholen
 • Via dubbele graden (met partnerscholen in Frankrijk of in het buitenland)

Continu onderwijs

Professionals die aanvullende kwalificaties of een nieuw diploma willen behalen, kunnen ook lessen volgen.

 • Professionele bachelor ACPAE
 • Het diploma DAUCEQ
 • Gespecialiseerde masteropleidingen:
  • Geïntegreerde stedelijke systemen
  • URBANTIC
  • URBEAUSEP
 • VAE (validatie van eerdere ervaring)

Een school met internationale ervaring

De EIVP benadrukt voortdurend het belang van een internationale ervaring en heeft een consistente internationale strategie ontwikkeld. De EIVP is onder meer betrokken bij Erasmus + en BRAFITEC, en is lid van het n + i-netwerk. Sommige studentenverenigingen van de EIVP voeren ook missies in het buitenland uit.

Samenwerkingen met buitenlandse instellingen bieden studenten de mogelijkheid om een semester in het buitenland door te brengen aan de universiteit en het land van hun keuze of zelfs om een duale opleiding te volgen. Veel studenten kiezen er ook voor om hun stage in het buitenland uit te voeren.

Een jaarlijks forum in oktober en een jaarlijks internationaal zakelijk evenement in december stellen bedrijven in staat volledig deel te nemen aan de internationale strategie van EIVP en stellen hen in staat om te netwerken en toekomstige talenten te vinden om in te huren, terwijl een internationaal seminar de internationale studenten van EIVP een wereldwijd inzicht biedt in huidige stedenbouwkundige trends.

Onderzoek

De EIVP streeft ernaar ingenieurs op te leiden die steden opnieuw zullen uitvinden en werkt samen met andere organisaties om toegepast onderzoek uit te voeren naar de technische en milieuaspecten van stadsplanning en onderhoud. Dit kunnen internationale projecten zijn of in samenwerking met de Franse overheid, met stedelijke en dienstverlenende bedrijven, universiteiten of lokale overheden.

De EIVP herbergt een onderzoeksteam dat bestaat uit docenten, onderzoekers, promovendi en research-ingenieurs wiens onderzoeksthema's 3 hoofdgebieden betreffen:

 • Stedelijke veerkracht
 • Stadsenergie en stadsklimaat
 • Stedelijke ontwikkeling en openbare ruimte

Studenten die geïnteresseerd zijn in innovatie en onderzoek kunnen deelnemen tijdens hun 2e of 3e jaars stage, of ze kunnen een door het bedrijf gesponsorde PhD uitvoeren. In samenwerking met Marne-la-Vallée is een masteropleiding in onderzoek beschikbaar voor 3e-jaars studenten.

De EIVP is lid van COMUE Université Paris Est en ADVANCITY en partner van de Ecole Ponts Paris Tech.

people, girls, women

Careers

Zakelijke relaties

Via tal van evenementen, het hele jaar door, zoals de Summer University of het Business Forum, worden bedrijven die zich bezighouden met stedenbouw uitgenodigd om deel te nemen aan het leven van de EIVP en haar studenten.

Studie- en locatiebezoeken tijdens hun studie stellen studenten in staat om professionals te ontmoeten, evenals tijdens lezingen op school. De toekomstige ingenieurs doen beroepservaring op via stages vanaf hun eerste jaar, in Frankrijk of in het buitenland.

Dankzij het alumninetwerk hebben studenten een directe verbinding met afgestudeerde ingenieurs en krijgen ze advies van professionals.

Na het afstuderen

Een stedenbouwkundige houdt zich bezig met alle domeinen die te maken hebben met het bedenken, bouwen en beheren van steden, met constante aandacht voor duurzame ontwikkeling.

Een van de specifieke kenmerken van een EIVP-ingenieur is zijn of haar vermogen om projecten op mondiaal niveau te begrijpen, terwijl hij zijn of haar capaciteiten als ingenieur nog steeds kan toepassen.

Veel afgestudeerden besluiten in het buitenland te gaan werken voor lokale of Franse bedrijven gevestigd in het buitenland. Hun kennis die ze bij de EIVP hebben opgedaan, stelt hen in staat technische projecten over de hele wereld met succes uit te voeren.

3 primaire sectoren huren ingenieurs in met diploma's van de EIVP:

 • Bouw bedrijven
 • Adviesbureaus voor engineering en stedenbouw
 • Lokale overheden en aanverwante instellingen

Locaties

Île-de-France

Address
Rue Rebeval,80
75019 Île-de-France, Frankrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden