Justus-Liebig-Universität Gießen

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Justus-Liebig-universiteit vierde in 2007 haar 400-jarig jubileum. De universiteit zag deze vieringen als een gelegenheid om haar individuele profiel te benadrukken, haar sterke punten te laten zien en haar onderzoeksinitiatieven op hoog niveau te presenteren.

Het overweldigende succes van JLU in het uitmuntende initiatief op zowel federaal als federaal niveau bewijst dat de universiteit klaar is om het hoofd te bieden aan wat de toekomst ook brengt. De eerste van de laatste selectieronden in het kader van het uitmuntendheidinitiatief, in oktober 2006, zag JLU sterke concurrentie overtreffen met twee van zijn projecten, het excellentiecluster "Cardiopulmonary" en het "International Graduate Centre for the Study of Culture" . JLU is dus een van de topinstellingen van degenen die in het hele land concurreren.

Onderzoek en onderwijs

JLU combineert een breed en interdisciplinair spectrum van onderzoek en onderwijs op het gebied van recht, economie en bedrijfskunde, de natuurwetenschappen en de geesteswetenschappen met een reeks subdisciplines die uniek is voor Duitsland.

Concept van gelijkheid

JLU is een van die Duitse universiteiten met het hoogste percentage vrouwelijke studenten. De universiteit ziet dit als een kans en een uitdaging om energiek een beleid van gelijke kansen en de duurzame integratie van vrouwen in het kennissysteem te bevorderen.112238_Bildschirmfoto2019-03-15um16.22.14.png

Feiten en cijfers

De essentie van JLU - feiten en cijfers met betrekking tot de studie, het onderwijs en onderzoek

Aantal personen op de universiteit

 • meer dan 28.000 studenten (vanaf Winter Semester 2017/18)
 • ongeveer 5.500 werknemers, waaronder meer dan 400 professoren

Onderwijs en onderzoek

 • 11 faculteiten
 • 3 speciale onderzoeksgebieden met JLU als een toonaangevende instelling, 7 met JLU als een partner
 • 4 DFG-onderzoeksgroepen
 • 5 onderzoeks trainingsgroepen
 • 3 afgestudeerde centra
 • 3 DFG-prioriteitsprogramma's met JLU als een toonaangevende instelling

Internationale

 • ongeveer 90 formele overeenkomsten voor partnerschappen, samenwerkingsprogramma's en uitwisselingen over de hele wereld
 • 215 Erasmus partnerinstellingen binnen Europa
 • daarnaast werkt JLU samen met 18 universiteiten in Noord-Amerika en 9 universiteiten in Australië onder auspiciën van het Hesse-programma voor partnerschap met de staat
 • ongeveer 2600 buitenlandse studenten zijn ingeschreven aan de universiteit
 • Partneruniversiteiten van JLU: University of Lodz, Kazan Federal University, Ege University Izmir, Kansas State University, University of Madison / Wisconsin, University of Milwaukee / Wisconsin

110935_nature-3364053_640.jpg

De universiteit in de regio

Giessen ligt in een zeer schilderachtig deel van Midden-Hessen en biedt een breed scala aan culturele bezienswaardigheden - vooral voor studenten.

Giessen en zijn omgeving bieden een verscheidenheid aan recreatieve activiteiten - of het nu gaat om waterskiën op een van de vele meren in de omgeving, roeien en kanoën op de Lahn, sightseeing in een van de verschillende kastelen in de regio, of het ondernemen van uitgebreide excursies naar de natuurgebieden en recreatiegebieden van de nabijgelegen Vogelsberg en Wetterau. De bioscopen, theaters, clubs en musea van Giessen vervolledigen het culturele profiel van de stad.

De stad Giessen

Met 78.500 inwoners en 39.000 studenten heeft Giessen de hoogste studentendichtheid van alle Duitse steden en steden - een feit dat wordt weerspiegeld in het culturele leven. De pittoreske locatie in de Lahn-vallei en het omliggende heuvelland bieden uitstekende waarde voor vrije tijd in de vrije tijd.

Locaties

Giessen

Address
Licher Straße 76,
D-35394 Giessen

35394 Giessen, Hesse, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden