Lees de Officiële Beschrijving

JMU: een geschiedenis van succes

De geschiedenis van Julius-Maximilians-Universität (JMU) Würzburg reikt terug tot 1402. In die tijd was het de zesde instelling voor hoger onderwijs die in de Duitstalige regio's van Europa werd opgericht, na de universiteiten in Praag, Wenen , Heidelberg, Keulen en Erfurt.

Gerenommeerde wetenschappers

Vele vooraanstaande geleerden en wetenschappers, waaronder 14 Nobelprijswinnaars , hebben onderzoek gedaan en onderwezen in Würzburg. Bekende wetenschappers zijn Wilhelm Conrad Röntgen, die in 1895 röntgenstralen ontdekte in Würzburg, en Klaus von Klitzing, die het Quantum-Hall-effect ontdekte. Tegenwoordig bestaat de universiteit van Würzburg uit tien faculteiten met ongeveer 425 hoogleraren en 29.000 studenten.

Een uitgebreide keuze aan onderwerpen

Naast de vier klassieke vakken - geneeskunde, theologie, filosofie en recht - biedt de universiteit ook veel nieuwe opleidingen . De nieuwste toevoegingen zijn onder meer Nanostructure Technology, Functional Materials, Games Engineering, Modern China, Digital Humanities, Media Communications, Human Factors in Computing Systems en Museology, om er maar een paar te noemen.

Hoofdonderzoek

JMU blijft sterk verbonden met acht pijlers :

  • Levenswetenschappen
  • Gezondheidswetenschappen
  • Moleculaire chemie en materialen
  • Kwantumfenomenen in nieuwe materialen
  • Digital Society
  • Cultureel erfgoed
  • Normen en gedrag
  • Wereldwijde veranderingen

Een beleid van expansie

Naarmate het aantal aangeboden opleidingen groeide, is ook de universiteit gegroeid. Om de groei van de studentenpopulatie te accommoderen, werd de Hubland Campus gebouwd op een heuvel aan de oostelijke rand van de stad. Nieuw vormgegeven opleidingen en een gestage toestroom van studenten blijven de groei van de instelling stimuleren. In 2011 breidde de universiteit uit met de nieuw opgerichte Campus Nord, een gebied van 39 hectare in de directe omgeving van Hubland Campus.

JMU is een van de toonaangevende instellingen voor hoger onderwijs in Duitsland, volgens de ranglijst van nationale en internationale onderzoeksorganisaties en internationale deskundigencommissies. Op internationaal niveau behoort de universiteit van Würzburg tot de top van academische instellingen in vele wetenschappelijke disciplines, waaronder biologie, geneeskunde, natuurkunde en psychologie.

Onderzoekscentra als een handelsmerk

In de jaren negentig begon de universiteit met het oprichten van onderzoeksfaculteiten met meerdere faculteiten , waardoor nieuwe onderzoeksgebieden en mogelijkheden voor innovatieve opleidingen ontstonden. Deze interdisciplinaire centra, zoals het Research Centre for Infectious Diseases, zijn een internationaal vooraanstaand handelsmerk geworden van de universiteit van Würzburg.

De oprichting van onderzoekscentra heeft de universiteit tot de toplaag van Duitse academische instellingen gemaakt en heeft talrijke positieve effecten gehad. Het heeft bijvoorbeeld de hoeveelheid publieke financiering, particuliere donaties en onderzoeksfondsen van industriële bedrijven snel verhoogd. Het aantal academisch prestigieuze publicaties is sinds het midden van de jaren negentig ook aanzienlijk toegenomen, hoewel het aantal functies voor hoogleraren en assistenten aan de universiteit in die periode vrijwel constant was.

Wetenschap en succes

De talrijke onderzoekscentra, onderzoeksopleidingsgroepen en onderzoekseenheden van de universiteit van Würzburg, gefinancierd door de Duitse onderzoeksstichting (DFG), hebben in belangrijke mate bijgedragen tot de hoge reputatie van de universiteit in de wetenschappelijke gemeenschap. In 2002 lanceerde de universiteit van Würzburg een van de drie door DFG gefinancierde Centers of Excellence in heel Duitsland - het Rudolf Virchow Center / DFG-onderzoekscentrum voor experimentele biogeneeskunde. De onderzoeksteams onderzoeken de belangrijkste eiwitten, die vooral belangrijk zijn voor een langdurige gezondheid en voor het begrijpen van de oorsprong van ziekten.

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

Zomercursussen

Julius-Maximilians-Universität Würzburg

Deze module is bedoeld voor gevorderde niet-gegradueerde en afgestudeerde studenten die geïnteresseerd zijn in bedrijfsinformatiesystemen en internationaal management. He ... [+]

Deze module is bedoeld voor gevorderde niet-gegradueerde en afgestudeerde studenten die geïnteresseerd zijn in bedrijfsinformatiesystemen en internationaal management. Het biedt een unieke combinatie van bedrijfs- en informatietechnologie en richt zich op kansen die voortkomen uit een steeds meer gedigitaliseerde en geglobaliseerde economie in Europa.

De lezingen behandelen verschillende aspecten van digitalisering, bedrijfsinformatiesystemen en informatiebeheer. Vanwege hun interactieve ontwerp bieden colleges theoretische en praktische inzichten in de belangrijke onderwerpen van morgen, waaronder digitale bedrijfsmodellen, bedrijfsanalyses, informatiebeheer en op blockchain gebaseerde technologieën.... [-]

Duitsland Würzburg
July 2019
Voltijd
10 dagen
Campus
Lees meer in Nederlands
Julius-Maximilians-Universität Würzburg

Deze module is bedoeld voor gevorderde niet-gegradueerde en afgestudeerde studenten die geïnteresseerd zijn in internationale economie en internationaal management. Het b ... [+]

Deze module is bedoeld voor gevorderde niet-gegradueerde en afgestudeerde studenten die geïnteresseerd zijn in internationale economie en internationaal management. Het biedt een unieke combinatie van business en economie in lezingen gericht op kansen, bedreigingen en uitdagingen voor toekomstige managers en politici over de hele wereld.

De economische lezingen zullen betrekking hebben op het macro-, klimaat-, handels- en concurrentiebeleid van de Europeanen, alsook op de oostelijke uitbreiding van de Unie. De businesslezingen gaan over internationale financiële rapportage en belastingheffing, wereldwijde supply chains en human resource management in de nasleep van de demografische transitie.... [-]

Duitsland Würzburg
July 2019
Voltijd
10 dagen
Campus
Lees meer in Nederlands