Institute of Animation, Visual Effects and Digital Postproduction at the Filmakademie Baden-Wuerttemberg

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Het Instituut voor Animatie, visuele effecten en digitale postproductie Opgericht in 2002 als onderdeel van de Filmacademie Baden-Württemberg. Onder leiding van Prof. Thomas Haegele, is het uitgegroeid tot een van de meest succesvolle opleidingscentra voor animatie in Duitsland en geniet een uitstekende internationale reputatie. Animatiefilms van de Filmacademie hebben met Duitse en internationale festivals al vele prijzen gewonnen.

Sinds haar oprichting in 1991 is aan de Filmacademie Baden-Württemberg op het principe "learning by doing" onderwezen en geproduceerd. Studenten leren hoe om films te maken door het maken van films: je schrijft scenario's, ontwerpen en bouwen sets, camera of lood directeur, maken animaties en visuele effecten, het componeren van filmmuziek of maak sound design, bewerken en montage.

Het project wordt ondersteund en begeleid door gastdocenten uit de praktijk. Professionals uit de Duitse en internationale film- en media-industrie geven hun kennis en ervaring op seminars en workshops aan studenten op. Deze filosofie zorgt voor een directe verbinding tussen onderzoek en praktijk en heeft bijgedragen met de nabijheid van de markt om het succes van de Filmacademie.

Student Projects

Sinds de benoeming van Oscar van de korte film "The Wheel" werd het Instituut voor Animatie, visuele effecten en digitale postproductie internationale aandacht. Het Platform Animatie Career Review koos de afdeling Animatie in 2014 in de top 5 van de beste animatie scholen wereldwijd. In de afgelopen jaren, de student producties van de animatie instituut met Duitse en internationale festivals, zoals First Steps, VES Awards, LA Shorts, SIGGRAPH, SICAF of Annecy International Animation Film Festival, won vele prijzen.

Locaties

Ludwigsburg

Institute of Animation, Visual Effects and digital Postproduction at the Filmakademie Baden-Wuerttemberg

Address
Filmakademie Baden-Württemberg
Institute of Animation, Visual Effects and Digital Postproduction
Akademiehof 10

D-71638 Ludwigsburg, Baden-Württemberg, Duitsland
Telefoonnr.
+49 7141 969 82 800