Executive Education - ESMT Berlin

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Wie we zijn

ESMT Berlin is opgericht door 25 toonaangevende internationale bedrijven en instellingen. De internationale business school biedt een fulltime MBA, een executive MBA, een parttime blended MBA, een executive MBA / MPA, een master in management, evenals open programma's voor individuen en op maat gemaakte executive education-programma's.

Missie

Vanuit het hart van Europa creëren en geven we nieuwe kennis om het bedrijfsleven en de samenleving vooruit te helpen. We ontwikkelen ondernemende leiders die wereldwijd denken en verantwoord handelen.

pijlers

ESMT heeft prioriteit gegeven aan drie gebieden: leiderschap, innovatie en analyse. Deze pijlers ondersteunen de academische en organisatorische ontwikkeling van de school en sturen de programmering en het onderzoek.

Opname en diversiteit

Met de Inclusive Leadership Roundtable (ILRT) geven studenten, docenten en medewerkers prioriteit aan de waarden en praktijken van diversiteit en inclusie binnen de school en verdedigen deze in de academische wereld en het bedrijfsleven. ESMT Berlin heeft het "Charta der Vielfalt" (diversiteitshandvest) ondertekend.

Feiten en cijfers

 • ESMT Berlin is in 2002 opgericht door 25 toonaangevende Duitse bedrijven en instellingen.
 • ESMT is een door de staat geaccrediteerde, particuliere bedrijfsschool.
 • De hoofdcampus van ESMT bevindt zich in Berlijn op de Schlossplatz, naast het stadspaleis van Berlijn.
 • Het historische hoofdcampusgebouw van ESMT huisvestte vroeger het staatsraadsgebouw van de Oost-Duitse regering.
 • ESMT heeft een satellietcampus in Berlijn-Schöneberg en een filiaal in Shanghai.
 • ESMT heeft een dotatie van € 125,9 miljoen. (December 2018)
 • De bruto som van inkomsten en winsten vóór uitgaven van ESMT bedroeg in 2018 € 32,8 miljoen.
 • Prof. Jörg Rocholl, Ph.D., is de president van ESMT. De Raad van Commissarissen van ESMT heeft Prof. Rocholl voor het eerst in 2011 benoemd tot president.
 • Georg Garlichs is de chief financial officer van ESMT en bekleedt de functie sinds 2014.
 • ESMT biedt een fulltime MBA, een executive MBA en een master in managementprogramma, evenals open inschrijving en op maat gemaakte executive education-programma's.
 • ESMT heeft 37 docenten uit 17 landen.
 • De huidige studentenorganisatie van ESMT vertegenwoordigt 66 landen.
 • De master in management degree (MIM) bij ESMT is een tweejarig programma. Er zijn 204 studenten die zijn ingeschreven voor de MIM-opleiding bij ESMT.
 • De masteropleiding bedrijfskunde (MBA) aan ESMT is een eenjarig programma. 49 studenten staan ingeschreven bij de MBA-opleiding van ESMT.
 • De Executive Master in Business Administration Degree (EMBA) bij ESMT is een anderhalf jaar durend programma. 105 studenten staan ingeschreven bij de MBA-opleiding van ESMT.
 • Jaarlijks nemen ongeveer 3.500 executives en managers deel aan de ESMT Executive Development Programmes.
 • ESMT heeft meer dan 8.000 alumni in hoofdstukken over de hele wereld.
 • ESMT is een NGO met een gelijkwaardigheidsbepaling (ED) -certificering met NGOsource.

135433_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpg

accreditatie

ESMT is een van de slechts drie business schools in Duitsland die de accreditatie 'Triple Crown' hebben. ESMT is geaccrediteerd door AACSB, AMBA en EQUIS. De 'Triple Crown' is de hoogste kwaliteit voor business schools wereldwijd.

ESMT is sinds 2006 geaccrediteerd door FIBAA, de Foundation for International Business Accreditation Administration.

De Duitse Raad voor Wetenschap en Geesteswetenschappen (Wissenschaftsrat) vernieuwde in oktober 2018 zijn accreditatie van ESMT Berlin om PhD's te verlenen. ESMT kreeg dit recht voor het eerst in 2013.

rankings

Business scholen

 • ESMT Berlin is nummer 1 in Duitsland en 9e in Europa in de Financial Times European Business School Ranking 2019 . - Berlijn, 9 december 2019
 • ESMT Berlin is 15e geworden in de Bloomberg Businessweek European Business School Ranking 2019 . - Berlijn, 12 december 2019.

Executive Education

 • ESMT Berlin is wereldwijd 12e geworden in de Financial Times Executive Education 2019 gecombineerde rangschikking van open inschrijving en aangepaste programma's. ESMT is de hoogst gerangschikte business school in Duitsland sinds het toetreden tot de ranglijst in 2010.
 • ESMT- programma's voor open inschrijving staan op de 8e plaats , terwijl aangepaste programma's op de 18e plaats worden geplaatst . De internationale business school deed het bijzonder goed in vergelijking met haar concurrenten op het gebied van voorbereiding, cursusontwerp en behaalde doelen. ESMT-campusfaciliteiten bleken ook superieur te zijn. - Berlijn, 3 juni 2019

Executive MBA

 • ESMT Berlin staat op de 38e plaats in de Financial Times Executive MBA-ranglijst . - Berlijn, 18 november 2019
 • In de Financial Times-ranglijst van de top 100 van wereldwijde Executive MBA-programma's staat het programma op de 38e plaats. Voor het achtste opeenvolgende jaar staat de ESMT Berlin EMBA op de eerste plaats in Duitsland voor loopbaanontwikkeling, die de loopbaanontwikkeling van afgestudeerden van opleidingen vergelijkt.

Voltijd MBA

 • ESMT Berlin staat op de 10e plaats van niet-Amerikaanse business schools en wereldwijd op de 17e plaats in de Best Business Schools 2019-ranglijst van Forbes . - Berlijn, 18 september 2019.
 • ESMT Berlin staat op de 65e plaats wereldwijd en 17e in Europa, in The Economist dit jaar "Welke MBA?" ranking van de wereldwijde 100 fulltime MBA-programma's. - Berlijn, 31 oktober 2019.
 • ESMT Berlin staat op de 15e plaats van alle internationale programma's in de Bloomberg Businessweek European Business School-ranglijst van internationale (niet-Amerikaanse) fulltime MBA-programma's 2019. - Berlijn, 10 december 2019
 • ESMT Berlin staat op de 81ste plaats in de Financial Times MBA-ranglijst 2020 . - Berlijn, 27 januari 2020.
 • ESMT Berlin staat op de 16e plaats in de Times Higher Education / Wall Street Journal eenjarige MBA-programma ranking 2018 . - Berlijn, 6 december 2018.

Master in Management

 • ESMT Berlin is de op één na hoogste nieuwkomer in de wereldwijde ranglijst van de Financial Times 2019 en staat op de 35e plaats van de wereld. - Berlijn, 28 oktober 2019.
 • ESMT Berlin staat op de 18e plaats in de eerste The Economist "Which MBA?" wereldwijde ranglijst van de top 40 Masters in Management (MIM) -programma's. - Berlijn, 28 juni 2019.

Bestuur

Legale structuur

Vijfentwintig bedrijven en instellingen hebben de begiftigde ESMT Foundation opgericht, die bijgevolg ESMT European School of Management and Technology GmbH heeft opgericht. Het uitvoerend comité van de ESMT Foundation vertegenwoordigt en leidt de stichting wettelijk en wordt gecontroleerd door het bestuur. Beiden worden geadviseerd door de internationale adviesraad.

De meerderheidsaandeelhouder van de school is de ESMT Foundation en de minderheidsaandeelhouder is de Gesellschaft der Freunde und Förderer der ESMT e. V. (Vrienden van ESMT).

Schoolbestuur

ESMT Berlin heeft twee bestuurssferen: corporate en academisch. De corporate governance van ESMT regelt alle strategische en operationele kwesties. De president en CFO van ESMT zijn de juridische stewards. Ze worden gecontroleerd door de ESMT-raad van toezicht en geadviseerd door het senior leiderschapsteam van ESMT. Het senior leiderschapsteam bestaat uit de leden van het Executive Management Committee (EMC) en het External Relations Committee (ERC).

De academische governance van ESMT omvat alle aangelegenheden van facultair beleid, onderzoek en onderwijs. Er zijn twee hoofdorganen: Het academisch bestuur is een onafhankelijk adviesorgaan voor academische zaken. De academische commissie houdt toezicht op en adviseert de president bij fundamentele vraagstukken op het gebied van onderzoek, wetenschappelijk onderwijs en de verdere ontwikkeling van de opleiding. De president is verantwoordelijk voor ESMT en vertegenwoordigt de school in beide domeinen van haar bestuur.

Locaties

Berlijn

Address
Schlossplatz 1, 10178
Berlijn, Berlijn, Duitsland

Accreditaties