Baden-Wuerttemberg Cooperative State University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Internationalisering is een van de belangrijkste strategische doelstellingen van Baden-Wuerttemberg Cooperative State University Heidenheim.

Enquêtes blijkt dat meer dan 35% van onze studenten één semester in het buitenland. Dit cijfer ligt ruim boven het gemiddelde en de snelheid van de uitgaande studenten overtreft zelfs die van grote universiteiten zoals Heidelberg en Tübingen. We hebben partner universiteiten wereldwijd waar studenten kunnen ofwel besteden een semester in het buitenland Study Exchange of een stage in een internationaal bedrijf Werk Exchange.

In 1974, het öffnet einen intern Link im aktuellen FensterUniversity van Cooperative Education (nu Baden-Wuerttemberg Cooperative State University) - in het Duits "Berufsakademie" (nu Duale Hochschule Baden-Württemberg) - werd gelanceerd als een innovatief nieuw project in de deelstaat Baden-Württemberg in het zuidwesten van Duitsland. Het werd ontworpen om studenten te voorzien van een post-secundair onderwijs op basis van de unieke combinatie van theoretische studies en on-the-job training. UCE studenten wisselen tussen academische en professionele opleiding, waardoor ze de kans om onmiddellijk toe te passen concepten geleerd in de klas naar hun werkplek en in ruil brengen nieuwe ideeën uit hun leerbedrijven aan de universiteit.

Heidenheim University of Cooperative Education is geaccrediteerd door de Open Universiteit in Groot-Brittannië. Derdejaars studenten kunnen zich inschrijven bij Open Universiteit en na het afstuderen zijn ze bekroond met de OU "bachelordiploma met Honours" in aanvulling op de Duitse "Bachelor".

Het duale systeem van leren

Het duale systeem van onderwijs, dat een praktijkgerichte opleiding, waarbij zowel de werkgevers als de staat gerunde academische instellingen biedt, heeft een lange traditie in Duitsland. "Duale Hochschule Baden-Württemberg" - Baden-Wuerttemberg Cooperative State University - vertegenwoordigt de uitbreiding van dit duale systeem van leren in het gebied van het hoger onderwijs.

De Universiteit van Coöperatieve Onderwijs breidde veel sneller dan verwacht door de planners. Het toenemende aantal studenten weerspiegelt de groeiende vraag naar junior medewerkers met een praktijkgerichte opleiding in het bedrijfsleven, de industrie en maatschappelijke instellingen.

De typische werkgever zal bieden een stage aan de student met het vaste voornemen van uiteindelijk het nemen van de succesvolle afgestudeerde in een vast dienstverband. In feite, bijna 90% van onze afgestudeerden hebben al een arbeidscontract als ze hun eindexamen te nemen.

Locaties

Heidenheim

Address
Marienstraße 20
D-89518 Heidenheim, Baden-Württemberg, Duitsland

Opleidingen