Lees de Officiële Beschrijving

Verleden en heden

De Externado de Colombia werd geboren op 15 februari 1886 als reactie op het absolutisme en de onderdrukking van de vrijheid van onderwijs die de regeneratie-dictatuur oplegde.

De universiteit werd opgericht door de jonge jurist en opvoeder Nicolás Pinzón Warlosten, die met de steun van een groep illustere radicaal-liberalistische professoren een instelling oprichtte die sinds haar oprichting studie en vrije expressie van ideeën heeft toegestaan. De universiteit heeft studenten uit alle regio's van het land verwelkomd, respect voor religieuze geloofsovertuigingen en politieke ideologieën toegepast, en verdraagzaamheid bevorderd als een manier om vreedzame coëxistentie binnen heterogeniteit te bereiken.

Het werd "Externado" (dagschool) genoemd omdat de nieuwe instelling werd beïnvloed door het moderne Europese onderwijssysteem dat zich in die tijd tegen het middeleeuwse internaatsysteem verzette. Het systeem, gericht op catechisatie, was ongeschikt voor de ontwikkeling van een autonome persoonlijkheid. Externado staat voor openheid, vrijheid van studie en onderwijs.

Gedurende de hele geschiedenis heeft de Externado de principes en waarden van haar oprichters toegegeven. Zijn rectoren waren Nicolás Pinzón Warlosten, Diego Mendoza Pérez, Ricardo Hinestrosa Daza, Fernando Hinestrosa en Juan Carlos Henao.

De missie van de universiteit

Als een instelling voor hoger onderwijs die zich bezighoudt met onderzoek op het gebied van onderwijs en sociale wetenschappen, met een humanistische opvatting, promoot en praktiseert de Externado de Colombia universiteit absoluut respect voor het leven.

Het streven van de Externado is ontwikkeld binnen een pluralistische filosofie, open voor alle stromingen, vreemd aan dogmatisme en respectvol voor alle religieuze geloofsovertuigingen en politieke ideologieën. De universiteit promoot tolerantie als een formule om vrede en vooruitgang te bereiken binnen heterogeniteit, verwelkomt studenten uit alle regio's van het land en beschouwt diversiteit als een van zijn grootste troeven.

De Externado de Colombia heeft vertrouwen en is optimistisch over de levensvatbaarheid van Colombia als een natie en werkt voor de herbevestiging van de nationale identiteit. Het ondersteunt integratie met Latijns-Amerikaanse landen als een garantie voor een significante aanwezigheid op het internationale toneel en stimuleert samenwerking met universiteiten over de hele wereld om in contact te blijven met universele en bijgewerkte cultuur.

Binnen de liberale geest die het kenmerkt, streeft de Universado de Universado de Colombia naar het ideaal van vrijheid als een onvervreemdbaar mensenrecht; het heeft vertrouwen in democratie; vecht voor de verbetering van de sociale staat van wet; het nastreven van sociale en economische gelijkheid en respect voor de grondrechten.

Daarnaast heeft de universiteit altijd gestreefd naar integrale vorming van studenten; proberen echte burgers te vormen die zich bewust zijn van hun verplichtingen jegens de natie; hele individuen, onafhankelijke, beoefenaars met een ongeschonden publieke en private burgerlijke ethiek; ondersteunende, authentieke, sobere professionals, veeleisend, in staat om intimidatie te weerstaan, corruptie aan te pakken en bij te dragen aan het redden van de waardigheid van het thuisland.

verenigingen

De Externado de Colombia University is lid van de volgende verenigingen:

Colombiaanse Associatie van Universiteiten, ASCUN

De universiteit was de oprichter van de vereniging. Zijn rector was president van 1957 tot 1963 en van 1971 tot 1977.

Unie van Latijns-Amerikaanse universiteiten, UDUAL

De rector van Externado de Colombia was President van UDUAL tussen 1976 en 1986.

Internationale vereniging van universiteiten, AIU

De rector van de universiteit was van 1985 tot 1995 het belangrijkste lid van de raad van bestuur.

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

Cursus

Universidad Externado de Colombia - School of Management

Emerging Market Initiatives (EMI) is een programma dat is gericht op het creëren van bewustzijn en nieuwe oplossingen voor het omgaan met sociale en milieukwesties in opk ... [+]

Overzicht

Emerging Market Initiatives (EMI) is een programma dat is gericht op het creëren van bewustzijn en nieuwe oplossingen voor het omgaan met sociale en milieukwesties in opkomende economieën. Het programma omvatte meer dan 134 studenten, afkomstig van 43 universiteiten die in ten minste 29 verschillende landen over de hele wereld zijn geplaatst.

EMI is samengesteld voor 4 initiatieven: Transforming Small Business (TSB), EMI Workshops, Base of Pyramid (BOP) en Corporate Social Responsibility (CSR), dat deelnemers stimuleert om als consultant te werken aan oplossingen voor kleine en middelgrote ondernemingen. (KMO's)

Missie en doelstellingen

Onze missie is om nieuwe manieren te leren om zaken te doen om sociale en milieukwesties te verbeteren, met als doel ongelijkheid, uitsluiting en armoede te verminderen door middel van het MKB in opkomende markten.... [-]

Colombia Bogota
June 2019
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Location address
Calle 12 No. 1-17 Este. Bogotá
Bogotá, Bogotá, CO
Social Media