Sirromet Wines

Wine and Spirits Education Training

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over ons

Sirromet is een door een familie gerunde wijnmakerij in het pittoreske Mount Cotton, op slechts een klein eindje rijden van Brisbane en de Gold Coast. De ultramoderne faciliteiten van Sirromet bieden liefhebbers van eten en wijn de ultieme wijnervaring. Ons verhaal begon toen Terry Morris, ondernemer en zakenman uit Queensland, in Victoria een diner met vrienden bijwoonde. Terry zei dat hij een geweldige wijn uit de Granite Belt in Queensland had geprobeerd, waarop zijn Victoriaanse vrienden lachten en zei: "Er bestaat niet zoiets als een geweldige wijn uit Queensland." Dit was de vonk die Terry nodig had om zijn visie voor Sirromet te creëren. Terry koos ervoor om te landen in de Granite Belt Region bekend om zijn unieke combinatie van rijke grond, grote hoogte en koel klimaat, de perfecte locatie voor het kweken van druiven en in 2000 openden we onze deuren voor het publiek. Met behulp van traditionele methoden en nieuwe technologie produceert Sirromet voortreffelijke kwaliteitswijnen die op het wereldtoneel worden erkend. We zijn er trots op dat we tot nu toe meer dan 900 prestigieuze nationale en internationale wijnprijzen hebben verzameld.

The Winery

Het ligt in het pittoreske Mount Cotton, op slechts 30 minuten van Brisbane en de Gold Coast. De ultramoderne faciliteiten van Sirromet omvatten de volledig opererende Winery, Cellar Door, Restaurant Lurleen's en Tuscan Terrace, tegen adembenemende natuurlijke landschappen met uitzicht op Moreton Bay.

State-of-the-art productie-installaties

Sirromet's "Tank Farm" is de thuisbasis van 97 geautomatiseerde geïsoleerde roestvrijstalen wijntanks. Deze indrukwekkende structuren, variërend van 3000 liter tot 80.000 liter, hebben een totale capaciteit van 2,2 miljoen liter. Onze Vintage-uitrusting omvat een druifcontainer en een breker / destemmer die in één keer 20 ton druiven kan verwerken, 13 rode wijnfermentors en drie druivenpersen. We hebben twee bottellijnen op locatie geïnstalleerd om de overgang van tank naar fles zo naadloos mogelijk te maken. Jonge, frisse witte wijnstijlen worden volledig in een tank gemaakt en worden kort oud voordat ze vroeg worden gebotteld om hun intense bouquet te behouden. Vatveroudering is een vitaal onderdeel van het rode wijnproductieproces, evenals voor beboste witte stijlen. Sirromet maakt gebruik van een mix van traditionele eiken vaten, waarvan 80% bestaat uit Franse eikenhouten barriques en 20% Amerikaanse eiken vaten. Onze premium Chardonnay en Viognier worden traditioneel gefermenteerd in Frans eiken. Eiken vaten voegen complexe smaken toe en verzachten de wijn via langzame veroudering gedurende 10-15 maanden. Elk vat wordt gedurende vijf jaar gebruikt, met 4 tot 6 verschillende wijnen in deze periode, voordat het met pensioen gaat. Sirromet is ook de grootste producent van premium mousserende wijn van traditionele methoden in Queensland. Deze wijnen zijn liefdevol verouderd gedurende 3-5 jaar of ouder na fermentatie van de gist, voordat ze door disgorgement zijn gegaan om de gist te verwijderen ter voorbereiding op de introductie.

Milieuvriendelijke duurzame wijnbereiding

Sirromet heeft een passie voor ecologisch duurzame wijnproductie. Onze initiatieven omvatten verantwoordelijk watergebruik, afvalrecycling, energiebesparing, herplanting, natuurbehoud en milieuvriendelijke landbouwpraktijken. We willen onze afhankelijkheid van leidingwater verminderen door regenwater te verzamelen en te zuiveren voor mobiel gebruik en damwater voor irrigatie. Alle groenafval, karton en papier van de wijnmakerij en restaurants - wordt gerecycled door een wormfarm op locatie voor later gebruik als meststof. Kunststof en glasafval wordt ook off-site gerecycleerd. Sirromet blijft innoveren om de efficiëntie te verhogen en verspilling tegen te gaan. Van slimmer geautomatiseerde koeling tot het gebruik van moderne "one-pass" filtratiesystemen, recycling van restwarmte om warm water te maken en het verminderen van onze CO2-voetafdruk via 200 kW zonne-energie, onze inzet is om wijn van de hoogste kwaliteit te maken zonder onze milieugegevens te schaden.

Onze wijngaarden

Met 100 hectare wijnstokken liggen de wijngaarden van Sirrromet op de grote hoogte van de Granite Belt regio in Queensland. Gelegen op 600-1500 meter boven zeeniveau en ongeveer drie uur rijden ten zuidwesten van Brisbane, "The Granite Belt is een van de meest opwindende wijnbestemmingen in het land" Max Allen, The Weekend Australian. De granietgordel werd gevormd door een oude tektonische verheffing die een aanzienlijke granieten massa 820 m boven zeeniveau forceerde. In de loop van de tijd zijn zachtere rotsen en bodems geërodeerd, waardoor er een duidelijk herkenbaar granietplateau overblijft. Vanwege zijn hoogte ervaart dit plateau enkele van de koudste winters van Australië. De temperaturen onder nul zorgen ervoor dat water dat is opgenomen in blootgestelde granietblokken en rotsen bevriezen en uitzetten, waardoor minerale deeltjes in de grond dringen. Met deze jaarlijkse bodemverrijking kunnen lokale wijngaarden en boomgaarden producten van de hoogste kwaliteit kweken met unieke, rijke smaken.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels

Bekijk Certificaten »

Programma's

Deze school biedt ook:

Certificaat

WSET Level 1 Diploma Award in Wines and Spirits

Campus 1 dag November 2018 Australië Mount Cotton

Voor individuele mensen die een nieuwe wijnstudie volgen, biedt deze kwalificatie een praktische kennismaking met de wijnwereld. Je ontdekt de belangrijkste soorten en stijlen wijn door zicht, geur en smaak, terwijl je ook de basisvaardigheden krijgt om wijnen nauwkeurig te beschrijven en voedsel en wijn te maken. Na succesvolle afronding ontvangt u een WSET-certificaat en een reversspeld. [+]

Overzicht

Voor individuele mensen die een nieuwe wijnstudie volgen, biedt deze kwalificatie een praktische kennismaking met de wijnwereld. Je ontdekt de belangrijkste soorten en stijlen wijn door zicht, geur en smaak, terwijl je ook de basisvaardigheden krijgt om wijnen nauwkeurig te beschrijven en voedsel en wijn te maken. Na succesvolle afronding ontvangt u een WSET-certificaat en een reversspeld.

Wat je zult leren

De belangrijkste soorten en stijlen van wijn:

Gemeenschappelijke wijndruiven en hun kenmerkenHoe wijn op te slaan en te serverenDe principes van het paren van voedsel en wijnHoe wijn te beschrijven met behulp van de WSET Level 1 systematische benadering van Tasting Wine® (SAT)Kosten... [-]

WSET Level 2 Diploma Award in Wines and Spirits

Campus 3 dagen December 2018 Australië Mount Cotton

Voor particulieren die op zoek zijn naar een kernkennis van wijnen, verkent deze kwalificatie de belangrijkste druivensoorten en belangrijke wijngebieden waarin ze worden geteeld. Je leert over de stijlen van wijnen die uit deze druiven worden geproduceerd, en over de belangrijkste classificaties en etiketteringsterminologie. Een basisoverzicht van de belangrijkste categorieën van sterke dranken en likeuren zal ook worden verstrekt. Na succesvolle afronding ontvangt u een WSET-certificaat en een reverspin en kunt u het bijbehorende logo met de WSET-certificering gebruiken. [+]

Overzicht

Voor particulieren die op zoek zijn naar een kernkennis van wijnen, verkent deze kwalificatie de belangrijkste druivensoorten en belangrijke wijngebieden waarin ze worden geteeld. Je leert over de stijlen van wijnen die uit deze druiven worden geproduceerd, en over de belangrijkste classificaties en etiketteringsterminologie. Een basisoverzicht van de belangrijkste categorieën van sterke dranken en likeuren zal ook worden verstrekt. Na succesvolle afronding ontvangt u een WSET-certificaat en een reverspin en kunt u het bijbehorende logo met de WSET-certificering gebruiken.

Wat je zult lerenHoe wijn wordt gemaaktWelke factoren beïnvloeden wijnstijlDe belangrijkste witte en zwarte druivensoorten en hun kenmerkenDe belangrijke wijnproducerende regio's in de wereld waarin deze druiven worden geteeldDe productie van mousserende, zoete en versterkte wijnenLabel terminologiePrincipes voor het combineren van eten en wijnDe belangrijkste categorieën van sterke dranken en likeuren, en hoe ze worden gemaaktHoe wijn te beschrijven met behulp van de WSET Level 2 systematische benadering van Tasting Wine® (SAT)Kosten... [-]

WSET Level 3 Diploma Award in Wines and Spirits

Campus 5 dagen October 2018 Australië Mount Cotton

Voor personen die dieper in de wereld van wijnen willen duiken, biedt deze kwalificatie een gedetailleerd inzicht in de druiventeelt en wijnbereiding. Na voltooiing kunt u wijnen nauwkeurig beoordelen en uw kennis gebruiken om de stijl en kwaliteit van wijn duidelijk uit te leggen. Na succesvolle afronding ontvangt u een WSET-certificaat en een reverspin en kunt u het bijbehorende logo met de WSET-certificering gebruiken. [+]

Overzicht

Voor personen die dieper in de wereld van wijnen willen duiken, biedt deze kwalificatie een gedetailleerd inzicht in de druiventeelt en wijnbereiding. Na voltooiing kunt u wijnen nauwkeurig beoordelen en uw kennis gebruiken om de stijl en kwaliteit van wijn duidelijk uit te leggen. Na succesvolle afronding ontvangt u een WSET-certificaat en een reverspin en kunt u het bijbehorende logo met de WSET-certificering gebruiken.

Wat je zult lerenDe belangrijkste factoren bij de productie van wijn: locatie, druiventeelt, wijnbereiding, rijping en bottelingHoe deze sleutelfactoren de belangrijkste kenmerken van de opdrachtgever beïnvloedenNog steeds wijnen van de wereldMousserende wijnen van de wereldVersterkte wijnen van de wereldHoe u uw kennis kunt toepassen om wijnstijl en kwaliteit uit te leggenHoe wijnen te proeven, hun eigenschappen te beschrijven en hun kwaliteit te evalueren, met behulp van de WSET Level 3 systematische benadering van Tasting Wine® (SAT)Kosten... [-]

Contact

Sirromet Wines

Adres 850-938 Mount Cotton Rd, Mount Cotton QLD 4165, Austrália
Mount Cotton, Queensland, Australië
Website https://www.sirromet.com/