Keystone logo

4 Academische cursus Opleidingen in Retentiemanagement 2024

Filters

Filters

 • Business Studies
 • Verkoop
 • Retentiemanagement
Vakgebieden
 • Business Studies (4)
 • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

  Academische cursus Opleidingen in Retentiemanagement

  Wat is retentiebeheer?
  Retentiebeheer is een proces dat door bedrijven wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat werknemers voor een lange periode bij het bedrijf blijven. Het doel van retentiebeheer is het creëren van een omgeving waarin medewerkers blij en tevreden zijn met hun baan en loyaliteit voelen aan het bedrijf. Door werknemers tevreden en betrokken te houden, kunnen bedrijven het personeelsverloop verminderen en de algehele productiviteit verbeteren.

  Wat kan ik doen met een diploma in Retentiebeheer?
  Er zijn veel verschillende loopbaantrajecten die u kunt volgen met een diploma in retentiebeheer. Enkele van de meest voorkomende zijn werken in human resources, organisatieontwikkeling of bedrijfskunde. U kunt ook op een specifieker gebied werken, zoals werknemersrelaties, uitkeringsadministratie of arbeidsrelaties.

  Waarom is het studeren van Retentiemanagement belangrijk?
  Er zijn veel redenen waarom het bestuderen van retentiemanagement belangrijk is. Misschien wel de belangrijkste reden is dat het u kan helpen te leren hoe u werknemers tevreden en betrokken kunt houden bij hun werk. Dit is cruciaal voor elk bedrijf, omdat het kan leiden tot een hogere productiviteit en lagere omloopsnelheden. Bovendien kan inzicht in retentiebeheer u ook helpen begrijpen hoe u een positieve werkomgeving kunt creëren.

  Welke graden zijn er beschikbaar in Retentiebeheer?
  Er zijn een paar verschillende soorten graden die u kunt behalen in retentiebeheer. De meest gebruikelijke is een bachelordiploma in human resources management, die aan veel verschillende hogescholen en universiteiten kan worden behaald. Vaak zal retentiemanagement in zo'n opleiding worden opgenomen, hetzij als een specifiek vak, hetzij als een hoofdoptie. Er zijn ook afgestudeerde diploma's beschikbaar in retentiebeheer, die doorgaans worden nagestreefd door degenen die in meer geavanceerde functies willen werken. Deze kunnen beschikbaar zijn als traditionele masterdiploma's, MBA-programma's of zelfs doctoraatsniveaus.

  Wat ga ik studeren tijdens mijn opleiding Retentiemanagement?
  Het curriculum voor een graad in retentiebeheer is afhankelijk van het programma dat u kiest. Enkele van de meest voorkomende onderwerpen zijn echter human resource management, organisatiegedrag en bedrijfskunde. Je zult waarschijnlijk ook cursussen volgen in werknemersrelaties, uitkeringsadministratie en labof relaties.