Keystone logo
Neem rechtstreeks contact op met scholen - Vergelijk 5 Academische cursus Opleidingen in Nederlandse studies 2023

5 Academische cursus Opleidingen in Nederlandse studies 2023

Overzicht

Wat is Neerlandistiek?
Nederlandse studies behandelt de geschiedenis, cultuur en samenleving van Nederland. Het kan ook aspecten van België en de Nederlandse koloniën bevatten.

Wat kan ik doen met een studie Neerlandistiek?
Er zijn veel verschillende loopbaantrajecten die je kunt volgen met een diploma in Dutch Studies. Je kunt historicus worden en de geschiedenis van Nederland bestuderen, of je kunt socioloog worden en de Nederlandse samenleving bestuderen. Je kunt ook kunsthistoricus worden en Nederlandse kunst studeren, of taalkundige en Nederlandse taal studeren.

Hoe een diploma in Dutch Studies te behalen
Je kunt Dutch Studies studeren als een niet-gegradueerde of afgestudeerde student aan een hogeschool of universiteit, of je kunt het volgen als postdoctoraal onderzoeker. Er zijn veel verschillende programma's en cursussen die Dutch Studies aanbieden, dus je zult degene moeten vinden die het beste bij je behoeften en interesses past.

Wat ga ik studeren tijdens mijn opleiding Nederlands?
Het curriculum van Dutch Studies is afhankelijk van de instelling waaraan je studeert. De meeste programma's bevatten vakken over Nederlandse geschiedenis, cultuur, samenleving en taal. Je hebt waarschijnlijk ook de mogelijkheid om in het buitenland te studeren in Nederland of een ander Nederlandstalig land.

Meer informatie

Filters

  • Geesteswetenschappen Studies
  • Taalstudies
  • Nederlandse studies
Vakgebieden
  • Geesteswetenschappen Studies (5)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat