Keystone logo
Vrije University - Summer & Winter graduate programs

Vrije University - Summer & Winter graduate programs

Vrije University - Summer & Winter graduate programs

Welkom bij de zomer- en winterscholen van de Vrije Universiteit Amsterdam

Laatste kans om te solliciteren!

toelatingen

Applicatie procedure

Het aanvraagproces bestaat uit twee stappen:

Stap 1: Ga naar ons online aanvraagformulier.

Nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld, wordt u doorgestuurd naar een betaalpagina. Je hebt de keuze om de betaling af te ronden om je plek in de cursus veilig te stellen, of je kunt ervoor kiezen om op een later moment te betalen. Wil je je voor meerdere cursussen aanmelden, dan hoef je het formulier maar één keer in te vullen.

Zodra we uw aanvraag en dus uw betaling hebben ontvangen, beoordeelt het zomerschoolteam uw aanvraag en laat u binnen 5 werkdagen weten of uw toelating wordt geaccepteerd of geweigerd. Als uw toelating wordt geweigerd, krijgt u het volledige bedrag terug.

In het online aanvraagformulier wordt u gevraagd de volgende drie documenten aan te leveren (niet groter dan 1 MB per document):

 • Motivatie brief . Zorg ervoor dat u uw motivatie beschrijft voor de specifieke cursus(sen) waarvoor u zich aanmeldt: Waarom dit onderwerp? Hoe zal de cursus bijdragen aan je toekomstige (academische) carrière? (250-500 woorden)
  Als je voor meerdere cursussen solliciteert, beantwoord dan de vragen voor beide cursussen in dezelfde motivatiebrief.
 • Curriculum Vitae/Cv
 • Transcript of records (een printscreen van je meest recente cijfers is voldoende en moet je naam en de naam van je universiteit bevatten)

De documenten worden voor aanvang van de cursus gedeeld met de docenten.

Stap 2: In het voorjaar kun je een aanvraag indienen voor huisvesting en sociale programma's. Dit inschrijfformulier wordt uiterlijk 15 april met alle cursisten gedeeld. We verdelen de kamers en het sociale programma op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt (hoe eerder u zich aanmeldt en betaalt voor uw cursus, hoe eerder u uw accommodatie en sociaal programma kunt selecteren)

 • Deadline voor vroege vogels : 15 maart 2022 (23:59 CET)
 • Deadline voor aanmelding : 1 mei 2022 (23:59 CET)

Cursusbevestiging

Half mei krijg je bericht of de cursus doorgaat. In het ongelukkige geval dat je cursus wordt geannuleerd, kun je naar een andere cursus gaan (op basis van beschikbaarheid) of een terugbetaling aanvragen.

Toelatingseisen

De cursussen worden gegeven op bachelor-, bachelor-na-bachelor- of masterniveau en zijn geschikt voor zowel studenten als promovendi en professionals. Sommige cursussen worden zowel op bachelor- als masterniveau aangeboden. Tijdens het indienen van uw aanvraag kunt u het niveau selecteren.

De volgende toelatingseisen worden gesteld:

 • Bachelor: minimaal ingeschreven in 1e jaar bacheloropleiding
 • Bachelor-na-bachelor: minimaal ingeschreven in het 2e jaar van de bacheloropleiding
 • Master: minimaal ingeschreven in laatste jaar van de bacheloropleiding - professionals dienen in het bezit te zijn van een bachelordiploma

Individuele cursussen kunnen hun eigen toelatingseisen hebben, kijk hiervoor op de cursuspagina onder cursusoverzicht.

Engelse taalvereisten

Het is niet nodig om ons een bewijs van uw Engels te verstrekken. We verwachten wel dat je Engels voldoende is om lessen en cursusliteratuur te begrijpen. Dit betekent dat je minimaal een B2-niveau Engels moet hebben, zoals ontwikkeld binnen het Common European Framework of References for Languages (CEFR). Dit is vergelijkbaar met een TOEFL-internettest met een score van 92 of een IELTS-score van 6.5.

Beurzen en financiering

Academische excellentiebeurs

Aanvragen voor de Academic Excellence Scholarship zijn open tot 1 april (23:59 CET).

Aanmelden kan via het aanvraagformulier studiefinanciering.

Voor je beursaanvraag vragen we het volgende:

1. Curriculum Vitae/CV (CV) met vermelding van uw opleidingsachtergrond;

2 . Een recente transcript of records (een printscreen is voldoende) laat zien dat je een Grade Point Average van minimaal 85% hebt. Als het hoogst mogelijke cijfer bijvoorbeeld een 10 is, moet u een gemiddelde van minimaal een 8,5 hebben. We houden rekening met de verschillen in beoordelingsculturen. Een kopie van je diploma (Bachelor, Master, Ph.D.) is ook voldoende als je deze hebt.

3. Professionele referentiebrief , inclusief:

 • Zijn / haar / hun ervaring met het werken met u (hetzij in een academische, professionele of vrijwilligersomgeving)
 • Zijn / haar / hun motivatie om je aan te bevelen voor de beurs
 • Volledige contactgegevens

Bij het invullen van het beursformulier zullen we de volgende vragen stellen:

 1. Waarom ben je geïnteresseerd in deelname aan VU Amsterdam Summer School?
 2. Wat is je motivatie om voor deze opleiding te kiezen?
 3. Hoe ga je de informatie die je leert gebruiken om in de toekomst een positieve impact te maken voor zowel jezelf als je gemeenschap?
 4. Waarom verdien je deze beurs?

De Academic Excellence Scholarship dekt het collegegeld voor één cursus en accommodatie in een van onze accommodatie-opties (indien nodig) + één sociale activiteit. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om meer dan één cursus voor de beurs te selecteren. Heb je interesse in een extra cursus in een andere sessie, meld je dan aan via ons reguliere inschrijfformulier.

Applicatie procedure

 • Vul dan het aanvraagformulier studiefinanciering in.
 • Houd er rekening mee dat het slechts mogelijk is om één cursus te selecteren.

Fotograafbeurs

Leg je graag momenten, mensen en omgeving vast op je smartphone/camera? Heb je goede redactievaardigheden en een passie voor sociale media? Word onze zomerschoolfotograaf!

Wat bieden wij:

 • €500 korting op het lesgeld
 • Alle sociale activiteiten gratis (maar er moeten foto's worden gemaakt)

Wat verwachten wij van jou:

 • Foto's van je tijd bij VU Amsterdam Summer School (foto's van medestudenten, Amsterdam, excursies en sociaal programma)
 • Creëren van content/story takeover op het VU Amsterdam Instagram account
 • Deelname aan het sociale programma (gratis)
 • Bijwonen van de fotograaf kick-off meeting

Applicatie procedure

Stuur ons een korte video waarin je jezelf voorstelt (ongeveer 30 seconden -1 minuut) en enkele voorbeelden van je fotowerk. Het is belangrijk om je eigen smartphone of camera te gebruiken. De deadline voor aanvragen is 15 mei 2021.

Visum vereisten

Sommige studenten hebben mogelijk een inreisvisum (of Schengenvisum) nodig voor Nederland, afhankelijk van hun nationaliteit. Controleer via de Rijksoverheid of dit voor u het geval is.

Als u een inreisvisum nodig heeft, dient u een visumaanvraagformulier in te leveren bij de Nederlandse ambassade of het consulaat in uw land. Zoek een lijst met Nederlandse ambassades. Wanneer uw aanmelding voor de VU Amsterdam Summer School is bevestigd, ontvangt u een bevestiging waarmee u het visum kunt aanvragen. Het visum dient u zelf te regelen.

Als u geen inreisvisum hoeft aan te vragen, kunt u 90 dagen vrij Nederland binnenkomen en verblijven.

Wij geven altijd 100% restitutie als uw visum wordt afgewezen. We hebben wel een kopie nodig van de afwijzingsbrief van uw plaatselijke ambassade. Houd er rekening mee dat het uw eigen verantwoordelijkheid is om tijdig een visumafspraak te maken. Informeer bij uw plaatselijke ambassade of het mogelijk is om uw aanvraag vóór aanvang van uw cursus af te ronden. Wanneer tijdgebrek de reden is om geen visum te verkrijgen, volgen wij het normale annuleringsbeleid.

Reiskosten en dergelijke vergoeden wij niet. We raden u daarom ten zeerste aan om uw reisarrangementen te boeken totdat uw visum is goedgekeurd.

Getuigenissen van studenten

Locaties

 • Amsterdam

  De Boelelaan 1105, 1081, Amsterdam

 • Amsterdam

  De Boelelaan 1105, 1081, Amsterdam

Vragen