Keystone logo
University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

Invoering

De Universiteit van Pisa, opgericht in 1343, is een van de meest prestigieuze universiteiten in Italië.
Beroemde alumni van de universiteit zijn onder meer Galileo Galilei, 3 Nobelprijswinnaars en 2 Fields-medaillewinnaars.
Het behoort tot de top 3 van universiteiten in Italië (ARWU) .
Tegenwoordig vertegenwoordigt de Universiteit van Pisa een prestigieus modern centrum voor onderwijs en geavanceerd onderzoek.

Pisa biedt internationale studenten de unieke kans om de rijkdom van de Italiaanse geschiedenis en cultuur te bestuderen en te ervaren in een prachtige en stimulerende omgeving. Beroemd over de hele wereld vanwege de scheve toren, bijna alle afdelingen bevinden zich in het hart van de stad. De strategische geografische ligging, de internationale luchthaven en uitstekende treinverbindingen bieden de mogelijkheid voor weekendtrips naar andere delen van Italië en Europa.

***

De basiscursus is een eenjarig programma dat uitsluitend in het Engels wordt gegeven, dat de kloof overbrugt tussen middelbare school en universitaire studies en het voorziet studenten van de juiste academische basis voor een Italiaans diploma aan de Universiteit van Pisa.
Dit programma is bedoeld voor internationale studenten die 11 of 10 jaar scholing hebben gevolgd en de High School met succes hebben afgerond en voor Amerikaanse studenten die in het laatste jaar van High School geen Advanced Placement (AP)-cursussen hebben gevolgd en ook geen 2 jaar College hebben gevolgd.

***

Summer Schools zijn intensieve academische cursussen voor internationale studenten en ook voor afgestudeerden.
Ze duren meestal 4 dagen tot 6 weken en vinden plaats in een internationale context, met studenten en docenten uit verschillende delen van de wereld en alle lezingen worden in het Engels gegeven.
Ze worden gekenmerkt door onconventionele onderwijsvormen (workshops, tutorials, excursies, culturele evenementen, zakelijke getuigenissen, enz.) en een multidisciplinaire aanpak. Hoogleraren zijn experts in hun vakgebied en hebben een grote interesse in wat ze doen.
Summer Schools voldoen aan strikte academische regels: elk geeft minimaal 3 ECTS-credits en de deelnemers die de eindexamens met goed gevolg afleggen, ontvangen een officieel academisch cijferlijst.

***

Contacten:

Universiteit van Pisa
Palazzo Modica - Piazza Torricelli, 4 - 56126 Pisa (PI) Italië
Informatie over de basiscursus: [email protected]
Informatie over Summer Schools: [email protected]

Campusfuncties

  Locaties

  • Pisa

   Pisa, Italië

   • Vinci

    Vinci, Italië

   Opleidingen

   Vragen