Keystone logo
University Of Nizwa

University Of Nizwa

University Of Nizwa

Invoering

De University Of Nizwa (UoN) werd in 2004 in het Sultanaat van Oman opgericht als een door een faculteit bestuurde particuliere universiteit zonder winstoogmerk. Het ligt 140 km van de nationale hoofdstad Muscat in het binnenland van Al-Dakhiliya, nabij de historische voormalige hoofdstad Nizwa. De universiteit streeft naar een vooruitstrevende en veilige leeromgeving die de tradities en waarden van het sultanaat respecteert.

Sinds de oprichting is de leidende filosofie van UoN geweest om studenten onderwijs van hoge kwaliteit te bieden dat hen voorbereidt om een zinvolle bijdrage te leveren aan de economische, artistieke en esthetische groei van het land. Van afgestudeerden, ongeacht hun majors, wordt verwacht dat ze capabele levenslange leerlingen zijn met vaardigheden op het gebied van rekenen, communicatie, kritisch denken en probleemoplossing. Alumni zullen waardering hebben voor hun cultuur, waarden waarop deze is gebaseerd en gedeelde waarden van de mensheid in het algemeen.

In de korte tijd sinds de inaugurele klas van 1200 studenten op 16 oktober 2004 cursussen begon te volgen, is de universiteit enorm gegroeid, zowel in fysieke omvang als in het aantal en de diversiteit aan programma's die aan studenten worden aangeboden. Op dit moment biedt de universiteit meer dan 30 niet-gegradueerde majors en 6 masterprogramma's aan een studentenbestand van bijna 6500. In de buurt wordt gewerkt aan een nieuwe ultramoderne campus om de voortdurende groei van de universiteit en haar academische aanbod te ondersteunen.

Locaties

Locaties
  • Birkat Al Mouz, Oman

Vragen