Keystone logo
University of Education Freiburg

University of Education Freiburg

University of Education Freiburg

Invoering

De universiteit van Onderwijs, Freiburg (in het Duits: Pädagogische Hochschule, of PH in het kort) is opgericht in 1962 en in 1971 kreeg de status van universiteit. Het is de grootste van de zes universiteiten van onderwijs in de deelstaat Baden-Württemberg, die in heel Duitsland bekend staat om de hoge kwaliteit van haar onderwijs.

Er zijn momenteel 250 wetenschappelijk personeel en een aantal 5.100 studenten aan de universiteit van Freiburg van Onderwijs. Met zijn brede scala aan bachelor- en masteropleidingen, samen met lerarenopleidingen, de universiteit biedt uitstekende onderzoek op basis van de eerste graad kwalificaties en bijscholing aangevuld met een groot deel van professioneel begeleid praktische en toepassingsgerichte modules. De overgang van State Examination aan de Bologna structuur betekent dat de Universiteit van Onderwijs werkt nu nauw samen met de Albert Ludwigs Universiteit van Freiburg. De nieuwe Freiburg Uitgebreid Center of Education (FACE) biedt een forum voor gezamenlijk werk in de lerarenopleiding en is centraal voor alle belangrijke spelers. FACE combineert Initiële Lerarenopleiding, Practice en nascholing, Educational Research and Quality Assurance. Het gezicht van de online campus biedt toetreders tot het beroep van leraar met alle belangrijke informatie, hervormingen, en de mogelijkheden voor de uitwisseling van ideeën, en dus een ruimte om hun professionele identiteit te ontwikkelen.

Deze samenwerking houdt in dat de Universiteit van Onderwijs omvat de lerarenopleiding voor alle niveaus: primair, secundair 1 en secundaire 2. Bovendien is vaak de Universiteit van de internationale / talen en wiskunde / natuurwetenschappen profiel dient als doorslaggevende factor voor de keuze van de universiteit van Freiburg.

Belangrijkste academische aandachtsgebieden

Interculturele en grensoverschrijdende cursussen Onderzoek met de nadruk op Europa

Dit focusgebied omvat een grote verscheidenheid van undergraduate en graduate opleidingen, evenals gerenommeerde onderzoeksprojecten die locatiespecifieke voordeel van Freiburg volledig en systematisch te benutten.

Nadruk op wiskunde / natuurwetenschappen in onderzoek en onderwijs

Dit focusgebied omvat een grote verscheidenheid aan cursussen evenals tal van interessante onderzoeksprojecten uitgevoerd door de universiteit. Daarnaast zijn er diverse chemie, fysica, aardrijkskunde en wiskunde "learning labs" bereiden studenten adequaat voor hun toekomst (praktisch en experimenteel) taken. Ook hier theorie en praktijk nauw met elkaar verbonden: experimenten in de klassen, bijvoorbeeld als onderdeel van het project NAWIlino bieden studenten inzicht te geven in het dagelijkse leven van een leraar. Betrokkenheid bij actuele onderzoeksprojecten geeft een indruk van wat het betekent om te leren door te ontdekken: bijvoorbeeld het EU-project mascil (onderzoeks- en-discovery op basis van in de klas) of het project MATHElino (onderzoek naar het leerproces van de kleuterschool kinderen en kinderen in het basisonderwijs ).

Andere kenmerken van Freiburg University

Gerichte stimulering van jonge onderzoekers

Diverse PhD-programma's en een groot aantal andere (Europese) onderzoeksprojecten bevorderen van een breed scala van jonge onderzoekers. Afgezien van de hierboven genoemde programma, deze omvatten het onderzoeksprogramma "Leren voor de kennismaatschappij", "Task-based learning en onderwijs" en "Het kunnen uitleggen". In totaal heeft de Universiteit loopt ong. 90 onderzoeksprojecten. Dit geeft de Freiburg Universiteit van Onderwijs een belangrijke positie in Baden-Württemberg in het stimuleren van jonge onderzoekers.

Meer dan bestuderen

Tot slot, de universiteit heeft een al even ambitieus en gevarieerde culturele leven op de campus. De universiteit biedt talloze mogelijkheden voor creatieve activiteit: de Universiteit koor, orkest, big band, sportactiviteiten, een literaire workshop, drama groepen in het Duits, Engels en Frans, en de campus radio station, om er maar een paar te noemen.

Locaties

 • Freiburg

  Pädagogische Hochschule Freiburg University of Education Kunzenweg 21 , 79117, Freiburg

  Opleidingen

   Instelling biedt ook:

   Vragen