Keystone logo
Université de Saint-Boniface

Université de Saint-Boniface

Université de Saint-Boniface

Invoering

USB in één oogopslag

De Université de Saint-Boniface (USB) is de oudste post-secundaire onderwijsinstelling in West-Canada en is de enige Franstalige universiteit in Manitoba. Het is gelegen in de Franstalige wijk, in het hart van de stad Winnipeg. De interculturele leeromgeving wordt gekenmerkt door inclusie en diversiteit.

De visie van de Université de Saint-Boniface

Een essentiële Franstalige sfeer van kennis en uitmuntendheid waar de student zijn trots verenigt met zijn ambitie om te worden.

De institutionele waarden van de Université de Saint-Boniface

  • Ruimdenkendheid: Stimuleer de dorst naar ontdekking door het genereren van nieuwe ideeën en kennis, actief luisteren en constructieve uitwisselingen die het verlangen om te leren inspireren.
  • Veerkracht: Samen, met flexibiliteit, vindingrijkheid, vasthoudendheid en een geest van samenwerking, de uitdagingen van een constant veranderende wereld ontmoeten.
  • Respect: waarderen wat ons samenbrengt, onze verschillen vieren en diversiteit bevorderen.
  • Betrokkenheid: Inspirerende trots op zijn en handelen, terwijl het een even sterk als duurzaam gevoel van verbondenheid met de Francofonie koestert en ondersteunt.
  • Integriteit: Het aantonen van authenticiteit, eerlijkheid, ethiek en consistentie, essentiële eigenschappen die ons karakteriseren in woord en daad.

De campus

De Université de Saint-Boniface ligt in het hart van de rustige en groene Franstalige wijk Saint-Boniface in Winnipeg. Gelegen in de buurt van vele diensten zoals cafés, restaurants en een ziekenhuis, zit de USB-campus vol met activiteiten voor zijn studentencliënteel.

Het hoofdgebouw herbergt klaslokalen, twee gymzalen, een fitnesscentrum (Sportex), een bibliotheek, een gebedsruimte, een studentencentrum met een cafetaria, computer- en wetenschappelijke laboratoria, twee videoconferentieruimten, een studentenradio, een geluidsstudio en een amfitheater .

Het Marcel-A.-Desautels-paviljoen, ingehuldigd in 2011, herbergt de programma's voor gezondheidswetenschappen en de School of Social Work. Dit gebouw, gebouwd voor een bedrag van $ 11,5 miljoen, omvat 5 klaslokalen, 3 verpleeglaboratoria, 1 simulatiecentrum, 2 videoconferentieruimten en 27 kantoren. Het paviljoen kreeg in februari 2013 een "Gold"-beoordeling van het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)-programma, wat bevestigt dat het ontwerp, de constructie en het gebruik voldoen aan hoge ecologische prestatienormen.

Op een steenworp afstand van deze studieomgeving hebben universiteitsstudenten toegang tot een vriendelijke residentie van 58 appartementen, dicht bij restaurants, winkels, supermarkten en activiteiten die voor hen beschikbaar zijn in de warme Franstalige wijk Winnipeg. Deze residentie, vernoemd naar Père-Théophile-Lavoie-OMI, biedt zowel accommodatie met één of twee slaapkamers als studio's. Wonen in een residentie verrijkt het studentenleven en zorgt voor gedenkwaardige ontmoetingen terwijl je leert om gemeenschappelijke ruimtes te delen in een geest van openheid en respect.

Onderzoek en prestaties

Université de Saint-Boniface meer dan ooit erkend voor de uitmuntendheid, het dynamisme en het innovatieve karakter van het onderzoekswerk dat door de leden van haar faculteit wordt uitgevoerd.

Rijk en gediversifieerd onderzoek heeft de neiging zich te ontwikkelen met behulp van USB rond palen die er specifiek voor zijn, bijvoorbeeld gezondheid, de Franstalige wereld en Métis-identiteit. USB onderhoudt een bevoorrechte relatie met de Franstalige gemeenschap van Manitoba en vergroot ook voortdurend haar invloed op het gebied van de wetenschap.

Het USB Research Office is al 25 jaar actief en herbergt met name het Centre for Franco-Canadian West Studies (CEFCO), de Saint-Boniface University Press (PUSB), de Canada Research Chair on migraties, circulaties en Franstalige gemeenschappen (CRC-MCCF) , en voorheen de Canada Research Chair on Métis Identity (CRCIM) en de University-Community Research Alliance on Francophone Identities of the West (ARUC -I FO).

Actieonderzoek, samenwerking met maatschappelijke organisaties, ondersteuning bij het verkrijgen van subsidies, een blijvende band met de gemeenschap, interdisciplinaire groepering en de inclusie van studenten vormen de kern van de onderzoeksprogramma's van USB en bevorderen de vestiging nationaal en internationaal.

Locaties

  • Winnipeg

    Avenue de la Cathedrale,200, R2H 0H7, Winnipeg

Vragen