Keystone logo
© Universität Augsburg
Universität Augsburg - Summer Program on European and International Economic Law

Universität Augsburg - Summer Program on European and International Economic Law

Universität Augsburg - Summer Program on European and International Economic Law

Invoering

De Universiteit van Augsburg is een relatief jonge universiteit. Het werd in 1970 opgericht door de Vrijstaat Beieren als een “Reformuniversität” (Hervormingsuniversiteit). De universiteit heeft de bijbehorende kansen succesvol benut om zich dynamisch te ontwikkelen en haar eigen profiel te oriënteren op de uitdagingen van nu en de toekomst.

Aanvankelijk concentreerde de Universiteit van Augsburg zich op rechten, economie, sociale wetenschappen en geesteswetenschappen, maar heeft voortdurend veelbelovende gebieden van de natuur- en technische wetenschappen toegevoegd en ontwikkeld. Sinds de oprichting van de achtste faculteit, een medische faculteit, biedt de universiteit een compleet spectrum aan vakken en opleidingen.

Netwerk Universiteit

Deze uitbreiding ging en gaat gepaard met het aanscherpen van haar profiel op het gebied van onderzoek en onderwijs. Via interdepartementale en interfacultaire aandachtsgebieden en netwerken kan de Universiteit van Augsburg, met haar interdisciplinaire onderzoeksexpertise, vandaag de dag op overtuigende wijze bijdragen aan het beantwoorden van de grote, complexe vraagstukken van heden en toekomst – op nationaal en internationaal niveau.

Ruim aanbod aan cursussen

Hiervan profiteren niet in de laatste plaats de 20.000 studenten in ongeveer 40 bachelor-bachelor- en staatsexamenprogramma's en 50 masteropleidingen. De op onderzoek gebaseerde studieprogramma's openen de weg naar wetenschappelijke carrières en bieden de beste kwalificaties voor toegang tot de professionele praktijk op de academische arbeidsmarkt.

Campus met park

Onderzoek en onderwijs profiteren van de voorzieningen die een campusuniversiteit met zich meebrengt. Afgezien van de medische faculteit bevinden alle voorzieningen zich op een compacte locatie ten zuiden van het stadscentrum van Augsburg, met onder meer een ruim parklandschap met onder meer een "Uni-See" (universiteitsvijver). Korte afstanden zorgen voor gemakkelijke uitwisselingen tussen onderzoekers, maar ook voor goede omstandigheden voor studenten.

Aantrekkelijke regio

Als middelgrote stad met een betekenisvol verleden en een bloeiend heden, en als metropool van een aantrekkelijke regio in de uitlopers van de Alpen, biedt Augsburg zelf iedereen die hier studeert en werkt een bijzonder hoge levenskwaliteit. Naast de gevarieerde culturele en recreatieve activiteiten biedt de regio afgestudeerden ook aantrekkelijke carrièremogelijkheden.

Locaties

  • Augsburg

    Universitätsstraße,2, 86159, Augsburg

    Vragen