Wijnexpert Universitaire uitbreidingscursus: proeven, service en paren
DUUR
5 Months
TALEN
Spaans
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
20 Dec 2024
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
EUR 820
STUDIE FORMAAT
Blended
Invoering
Wijn is het meest winstgevende product van een restaurant. Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid die we kunnen vinden op een mondiale markt, maar ook in een steeds veeleisender en beter opgeleide klantenkring.
Op deze manier is het essentieel om een goede selectie kwaliteitswijnen op de menukaart te hebben en advies te geven over het belang van een passende en gepersonaliseerde combinatie voor de klantenkring.
In deze cursus zullen we het hebben over wijn, van de productie ervan tot de beste manier om hem te proeven en hem te begeleiden om de nuances te versterken.
Goals
- Bestudeer en leer wijnproductie
- Kennis verwerven over de wetenschap van wijn, gisten en alcoholische fermentaties
- Bestudeer aroma's voor proeverijen
- Leer wijnservice, temperaturen en onderhoud
- Leer koppelingen en creëer verschillende koppelingsmogelijkheden
- Bestudeer het management van een wijnmakerij
toelatingen
leerplan
Block I. Viticulture
- Subject 1. The Vine.
- Unit 2. The Importance of Terroir.
- Subject 3. Viticultural Zones of Spain and Varieties.
- Subject 4. Basic Concepts of Viticulture
Block II. Winery and Winery
- Subject 1. Entry of Grapes Into the Winery and Industrial Processes.
- Subject 2. Microorganism and Metabolism. The Science of Wine.
- Subject 3. Elaborations and Typology of Wines
- Subject 4. Parenting
- Unit 5. Warehouse Management.
- Unit 6. The Origin of Aromas
Block III. Service and Restoration
- Subject 1. Selection of Wines and Elaboration of Letters. Storage and Conservation.
- Subject 2. Service According to the Type of Wine.
- Subject 3. Types of Pairings.
- Subject 4. Costs and Profitability of References
- Subject 5. Preparation of Tasting Sheets
Block Iv. Tastings and Pairings - in Person
- Unit 1. Wine and the Senses.
- Subject 2. 5 National Regions
- Unit 3. 5 International Regions
The Wine Expert University Extension Course: Tasting, Service, and Pairing offers a comprehensive exploration of wine knowledge and skills, and it awards participants with 10 ECTS credits upon successful completion.
Programma resultaat
Algemene competenties
- Studenten verwerven kennis over alcoholische gisting.
- De studentenorganisatie kan de beschrijvingen van de wijnen voor het menu van een restaurant schrijven, afhankelijk van hun organoleptische smaak.
Specifieke competenties
- De studentenorganisatie krijgt de mogelijkheid om een proefblad te maken.
- Studenten verwerven kennis over de chemie van wijn.
- De studentenorganisatie verwerft kennis over de aroma's en gebreken van wijn.
- De studenten kunnen een pairing creëren voor de verschillende onderzochte wijnen.
- De studenten verwerven de kennis over het protocol en de bediening van de wijn en kunnen deze toepassen in het gastronomische bedrijf.