Noorse taal en samenleving voor buitenlandse studenten - eenjarig programma
Narvik, Noorwegen
DUUR
1 Years
TALEN
Noors, Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
Vraag collegegeld aan
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* geen collegegeld voor internationale studenten
Invoering
Wil je studeren in een prachtige Arctische omgeving in het noorden van Noorwegen?
Kennis van de Noorse taal is een absolute vereiste om in Noorwegen te kunnen studeren.
Dit eenjarige programma Noorse taal en samenleving is een perfecte start als je gekwalificeerd bent voor en wilt doorgaan met een van de driejarige bacheloropleidingen Engineering of de tweejarige masteropleiding Integrated Building Technology aan de faculteit Bouwkunde Ingenieurswetenschappen en technologie in Narvik.
(Houd er rekening mee dat de lezingen in het kader van dit programma in het Noors worden gegeven. Je moet alle examens behalen om in aanmerking te komen voor toelating tot de Noors onderwezen bachelor- en masteropleidingen.)
Programma beschrijving
- Duur: 1 jaar
- Studiepunten (ECTS) : 60
- Toelatingseisen : De aanvrager moet hebben voldaan aan de algemene toelatingseisen voor de universiteit. Dit omvat een niveau van vaardigheid in het Engels dat geschikt is voor het hoofdgerecht. Voorkennis van de Noorse taal is niet vereist. Om toegelaten te worden moet je in aanmerking komen voor een van de bachelor ingenieursopleidingen van de faculteit IVT. Kandidaten die gekwalificeerd zijn en willen doorgaan met onze masteropleiding Integrated Building Technology, kunnen zich ook aanmelden.
- Toepassingscode : 9010
De studie is bedoeld voor voltijdstudenten en vereist toewijding en hard werken vanwege een zeer snelle voortgang. Terwijl ze zich voortdurend concentreren op het leren van talen, maken studenten ook kennis met de Noorse beschaving, geschiedenis en literatuur. Het werken in groepen met een project in het tweede semester is een belangrijk onderdeel van de studie en geeft de studenten waardevolle ervaring met deze werkwijze.
* Het studieprogramma wordt geadverteerd onder voorbehoud van een voldoende aantal aanvragers en goedkeuring.
toelatingen
leerplan
Lesgeven en beoordelen
De studie bestaat uit vier delen: basistaal, fonetiek, beschaving en literatuur. In beide semesters zijn er 16 wekelijkse bijeenkomsten. Na elke dagelijkse les moeten de studenten deelnemen aan discussiegroepen met andere buitenlandse studenten en ervaring opdoen met groepsleiderschap en het schrijven van rapporten.
Studenten zijn verplicht alle colleges bij te wonen. Studenten met meer dan 20% afwezigheid komen niet in aanmerking voor het afsluitend examen.
Het onderwijs wordt afgewisseld met hoorcolleges, groepswerk, het maken van oefeningen en huiswerk. Er zullen op regelmatige tijdstippen tests worden afgenomen. Al het "in te leveren werk" is verplicht.
In het tweede semester werken de studenten binnen een tijdslimiet van drie weken aan een project rond een bepaald thema. Studenten hebben de mogelijkheid om hun eigen leerstof te kiezen, maar de tutorial en praktische begeleiding worden hoe dan ook verzorgd. Het schriftelijke resultaat van dit werk moet worden goedgekeurd om in aanmerking te komen voor het afsluitend examen.
Portfoliobeoordelingen tellen mee voor 40% van het eindcijfer. Studenten moeten slagen voor de portfoliobeoordeling om in aanmerking te komen voor het examen, dwz het cijfer E of hoger behalen op de twee toetsen waaruit het portfolio bestaat. De testen tellen elk voor 20% mee.
Het examen vindt plaats in mei en bestaat uit een examen dat voor 60% meetelt in het eindcijfer. Het examen duurt 6 uur en wordt beoordeeld aan de hand van de beoordelingsschaal A t/m F. Het schriftelijke deel van het examen wordt extern gecensureerd. Wie slaagt voor het schriftelijk examen, komt in aanmerking voor een mondeling examen. Het mondeling examen kan het eindcijfer aanpassen en bevestigen. Het examen wordt ook extern gecensureerd. De duur van dit onderzoek is 30 minuten.
Vereisten voor deelname aan het examen: een goedgekeurde presentielijst, goedgekeurd project en goedgekeurd portfolio.
Programma resultaat
Leerresultaten
De studie is in overeenstemming met het volgende lesplan: Læreplan in norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere. Het plan is een huishoudelijk reglement met betrekking tot het introductieproces voor buitenlanders. (https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2012-04-19-358)
Het plan is gebaseerd op de niveaudefinitie in het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR). Het raamwerk definieert drie hoofdcompetentieniveaus in taal:
A - Basisgebruiker, B - Onafhankelijke gebruiker en C - Bekwame gebruiker
Deze drie niveaus zijn verder onderverdeeld in niveaus: A1, A2, B1 en B2. Het Studieplan beschrijft de taalvaardigheid op de niveaus: A1, A2, B1 en B2.
Volgens het nationale leerplan Noors voor buitenlanders zijn de leerresultaten als volgt:
Kennis
De student heeft een basiskennis van de Noorse taal op niveau B2. De student is op de hoogte van de taalkwesties in Noorwegen en heeft kennis van de belangrijkste kenmerken van de Noorse cultuur en samenleving. De student heeft kennis van het opstellen van een tekst in het Noors.
Vaardigheden
De student kan in het Noors communiceren en kan het Noors in woord en geschrift goed verstaan. De student kan hedendaagse teksten lezen en begrijpen, dwz academische literatuur en technische literatuur. De student kan hoorcolleges in het Noors begrijpen en schrijven met een voldoende niveau van morfologie, syntaxis en woordenschat. De student kan reflecteren over kenmerken van de Noorse samenleving.
Algemene competentie
De student heeft voldoende voorwaarden om studies te kunnen voltooien waarbij het lesmateriaal en het leesmateriaal in het Noors zijn. De student kan de actualiteit in Noorwegen en de rest van de wereld volgen via Noorse media.