Keystone logo
© Skagit Valley College
Skagit Valley College

Skagit Valley College

Skagit Valley College

Invoering

Skagit Valley College is een openbare hogeschool die werkt onder toezicht van een lokale Raad van Bestuur die is aangesteld door de gouverneur. Het district van SVC omvat de provincies Skagit, Island en San Juan.

Missie

Skagit Valley College cultiveert het leren en presteren van studenten; draagt bij aan het educatieve, persoonlijke en economische succes van studenten; en bevordert rechtvaardige en bloeiende gemeenschappen.

Visie

De primaire focus van Skagit Valley College is studentgericht lesgeven en leren. We zijn toegewijd aan:

 • Gelijke resultaten voor studenten wat betreft toegang, prestaties en gemeenschap
 • Onze leidende principes
 • Beslissingen gebaseerd op strategie en bewijs
 • Ontwikkeling van onze medewerkers
 • Een diverse en inclusieve studentengemeenschap waar iedereen bijhoort

Korte geschiedenis

Skagit Valley College (SVC), dat oorspronkelijk Mount Vernon Junior College heette, begon in 1926 met het bedienen van studenten als aanvulling op de Union High School in Mount Vernon. In 1948 werd de naam veranderd in Skagit Valley Junior College en in 1958 werd de huidige naam aangenomen. SVC heeft de trotse onderscheiding het op één na oudste community college in de staat Washington te zijn.

In de beginjaren werden de lessen gegeven op de bovenste verdieping van het gebouw van de middelbare school. In 1955 werd een permanente locatie van 35 hectare aangekocht en in 1959 werd een complex van zes gebouwen voltooid. Vanwege de onmiddellijke toename van het aantal studenten werd nog eens 10 hectare grond aangekocht en werd er een nieuw bibliotheekgebouw gebouwd. Aanvullende aankopen van land brachten het totale campusgebied in Mount Vernon op meer dan 110 hectare.

Momenteel bedient SVC studenten op de Mount Vernon Campus in Mount Vernon en de Whidbey Island Campus in Oak Harbor. De school heeft ook drie centra: het San Juan Center in Friday Harbor, het Marine Technology Center in Anacortes en de Cardinal Craft Brewing Academy in Burlington.

accreditatie

De Northwest Commission on Colleges and Universities accrediteert Skagit Valley College.

Accreditatie van een instelling voor hoger onderwijs door de Northwest Commission on Colleges and Universities geeft aan dat het voldoet aan de criteria voor de beoordeling van institutionele kwaliteit, geëvalueerd door middel van een peer review proces, of deze overtreft. Een geaccrediteerde hogeschool of universiteit beschikt over de nodige middelen om haar doelstellingen te bereiken door middel van geschikte onderwijsprogramma's, doet dit in belangrijke mate en geeft redelijk bewijs dat ze dit in de nabije toekomst zal blijven doen. Accreditatie richt zich ook op institutionele integriteit.

Accreditatie door de Northwest Commission on Colleges and Universities is niet gedeeltelijk, maar geldt voor de instelling als geheel. Als zodanig is het geen garantie voor elke aangeboden cursus of programma of de competentie van individuele afgestudeerden. Het geeft wel een redelijke zekerheid over de kwaliteit van de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor de studenten van de instelling.

Locaties

 • Mount Vernon

  2405 East College Way Mount Vernon, WA, 98273, Mount Vernon

 • Oak Harbor

  Southeast Pioneer Way, 1900, 98277, Oak Harbor

 • Friday Harbor

  Weber Way, 221, 98250, Friday Harbor

 • Anacortes

  Anacortes, Verenigde Staten

 • Burlington

  Burlington, Verenigde Staten

Vragen