Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna Proremote - Nabijheidszorg in afgelegen gebieden: Een multidisciplinaire benadering van nabijheidszorg in afgelegen gebieden
Scuola Superiore Sant’Anna

Proremote - Nabijheidszorg in afgelegen gebieden: Een multidisciplinaire benadering van nabijheidszorg in afgelegen gebieden

Pisa, Italië

5 Days

Engels

Full time

06 Apr 2025

19 May 2025

EUR 200 *

Op de campus

* van 200 tot 1000 euro, afhankelijk van het jaarinkomen van de aanvrager

Invoering

Onlangs kwam het belang van het bevorderen van lokale gezondheid en het waarborgen van de nabijheid van zorg voor patiënten vanuit verschillende perspectieven naar voren. De COVID-19 pandemie was een uitzonderlijke periode die politici, professionals en mensen bewust maakte van de noodzaak om het leven te vernieuwen in termen van duurzaamheid, digitale toegang tot diensten en sociale verbondenheid. Hoe is het mogelijk om deze doelstellingen ook na te streven in binnengebieden, berggebieden of kleine eilanden? Hoe is het mogelijk om gelijke behandeling en uitstekende zorg te garanderen wanneer burgers ver van grote welzijnscentra wonen? PROREMOTE is ontworpen om bewijs en toegepaste casussen te presenteren om deze vragen te beantwoorden.

De Seizoensschool zal deelnemers specifiek introduceren in het urgente onderwerp van nabijheidszorg volgens de sociale, psychologische, experimentele en technische wetenschappen. Studenten zullen worden betrokken bij de vraagstukken die inherent zijn aan de verbetering van gegevens, organisatorische modellen en technologische oplossingen voor lokale gebieden. Implicaties voor besluitvorming en service management zullen worden gegeven, met een focus op de ondersteuning van de innovatie van diensten en de versterking van sociale beschermingsnetwerken van de geanalyseerde contexten.

Lesmethoden

PROREMOTE richt zich voornamelijk tot studenten van masteropleidingen in Economie, Management, Politieke Wetenschappen, Management Engineering, Organisatiewetenschappen en Sociologie, evenals studenten van de laatste twee jaar van Geneeskunde en Gezondheidsberoepen (en gelijkwaardig). Alle andere aanvragen kunnen in overweging worden genomen.

toelatingen

Programma collegegeld

Over de school

Vragen