Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna INNO-GOOD - Beheer van innovatie en algemeen welzijn
Scuola Superiore Sant’Anna

INNO-GOOD - Beheer van innovatie en algemeen welzijn

Pisa, Italië

5 Days

Engels

Full time

19 Jan 2025

03 Mar 2025

EUR 200 *

Op de campus

* van 200 tot 1000 euro, afhankelijk van het jaarinkomen van de aanvrager

Invoering

Deze Seizoensschool behandelt een zeer belangrijk onderwerp met een sterke interdisciplinaire aanpak, waarbij vooral innovatiemanagement betrokken is, maar ook duurzaamheid en gezondheidsmanagement. De specifieke aanpak van deze Seizoensschool

  • Streeft ernaar de belangstelling te wekken van deelnemers uit verschillende wetenschappelijke disciplines en met verschillende professionele doelstellingen en
  • Richt zich op het doel om bij te dragen aan het algemeen welzijn (op het niveau van universiteiten, bedrijven, instellingen en gebieden).

De theorieën en instrumenten voor het managen van innovatie in organisaties zullen worden gepresenteerd en besproken, niet zozeer met het doel om concurrentievoordeel te creëren, maar ter ondersteuning van het vermogen om nieuwe initiatieven van verschillende aard te lanceren die gericht zijn op het creëren van waarde voor de samenleving als geheel, vooral in samenhang met de noodzaak om het huidige kapitalistische systeem te heroverwegen. De nadruk zal worden gelegd op de rol van doelgerichte organisaties, hun vermogen om innovatieoplossingen op gang te brengen die maatschappelijke problemen aanpakken, en op de opkomst van nieuwe manieren van interactie met sociale, ecologische en culturele contexten. In dit verband zullen enkele paradigma's worden gepresenteerd die vandaag centraal staan in het debat over de dringend noodzakelijke transformatie van de economie, zoals die van de creatie van gedeelde waarde, open innovatie en de civiele economie.

Lesmethoden

De Seizoensschool omvat lezingen door professoren, bedrijfsbezoeken, maar ook presentaties en seminars door mensen die actief zijn in verschillende soorten profit en non-profit initiatieven gericht op het bijdragen aan het algemeen belang. Studenten wordt ook gevraagd om niet alleen bij te dragen met vragen, maar ook met korte presentaties over specifieke kwesties en hun persoonlijke ervaringen. De School wordt ook gekenmerkt door intensieve activiteiten "buiten het klaslokaal", waarbij deelnemers en professoren de kans krijgen elkaar beter te leren kennen.

toelatingen

Programma collegegeld

Over de school

Vragen