Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna ESEAS - Onderzoek van zee en ruimte: Technologieën, kansen en uitdagingen
Scuola Superiore Sant’Anna

ESEAS - Onderzoek van zee en ruimte: Technologieën, kansen en uitdagingen

Pisa, Italië

5 Days

Engels

Full time

28 Jul 2024

16 Sep 2024

EUR 200 *

Op de campus

* van 200 tot 1000 euro, afhankelijk van het jaarinkomen van de aanvrager

Invoering

In de afgelopen eeuwen heeft de mensheid de bovengrondse fractie van het aardoppervlak volledig verkend en in kaart gebracht; vandaag de dag is er een groeiende belangstelling voor het intensief verkennen en exploiteren van de onderzeese fractie van de aarde en de nabijgelegen ruimtegebieden. Om dit doel te bereiken, bieden ingenieurs nieuwe krachtige middelen (robots, communicatiesystemen onder water en in de ruimte, nieuwe nanosatellietoplossingen); de exploratie en exploitatie van hulpbronnen stelt ook problemen met betrekking tot de biologie van levende wezens. Bovendien ontstaan er allerlei nieuwe problemen met betrekking tot de economische en juridische implicaties.

De school streeft ernaar een beknopt overzicht te geven van de relevante wetenschappelijke uitdagingen en ontwikkelingsperspectieven in een unitair kader waarin ook kwesties van economische en milieueffecten, potentiële conflicten en regelgevingsbeoordelingen aan bod komen.

De Seizoensschool gaat uit van een holistische benadering en laat de deelnemers kennismaken met de belangrijkste technologieën in een unitair kader, waarbij de rol van de ingenieur wordt bekeken samen met biologische en medische kwesties, economische aspecten en juridische problemen.

Aan het einde van de Seizoensschool zullen de deelnemers een uitgebreid overzicht hebben van de toekomstige trends in de uitdagende onderwerpen van ruimte- en zeeverkenning.

Lesmethoden

Studenten vinden er een interdisciplinaire leeromgeving, in interactie met professoren en industriële managers die toonaangevend zijn op hun onderzoeksgebied. Ze krijgen ook de kans om de laboratoria van Scuola Superiore Sant'Anna te bezoeken en de nieuwste onderzoeksbenaderingen te ervaren.

toelatingen

Programma collegegeld

Over de school

Vragen