Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna CESM - Circulaire economie en duurzaamheidsbeheer
Scuola Superiore Sant’Anna

CESM - Circulaire economie en duurzaamheidsbeheer

Pisa, Italië

5 Days

Engels

Full time

08 Sep 2024

14 Oct 2024

EUR 200 *

Op de campus

* van 200 tot 1000 euro, afhankelijk van het jaarinkomen van de aanvrager

Invoering

De belangrijkste doelgroep van de CESM-seizoensschool bestaat uit studenten met verschillende achtergronden die geïnteresseerd zijn in efficiënt resource management en de circulaire economie. De CESM-cursus verkent organisatorische aspecten en innovatiefacetten met betrekking tot alle fasen van de levenscyclus van een product; bovendien biedt de cursus een praktisch overzicht van hoe processen, beslissingen en bedrijfsmodellen moeten veranderen in het licht van het nieuwe paradigma van de circulaire economie.

Meer in detail: de CESM-seizoensschool bestaat uit 9 trainingsmodules van elk een halve dag over onderwerpen als circulair ontwerp, strategieontwikkeling & businessmodellen en communicatie. Tot slot is er een laboratorium van een halve dag gepland om toe te passen wat studenten in alle voorgaande lessen hebben geleerd. Daarom omvatten de leerdoelen van CESM: deelnemers helpen een kader van nuttige vaardigheden te verwerven om de kansen in de economische verschuiving te grijpen; en de uitdagingen en transformatieprocessen in een circulaire logica beheren om de praktische toepassing van de opgedane kennis aan te moedigen.

Lesmethoden

Studenten worden op een interactieve en proactieve manier betrokken bij het opleidingsproces dankzij de integratie van theoretische concepten met praktische ervaringen onder leiding van de trainers, die zowel academici als praktijkmensen omvatten. Door het gebruik van ervaringstechnieken en de koppeling van training en laboratoria kunnen de deelnemers bestaande vaardigheden consolideren en hun zelfbewustzijn vergroten. De innovatieve leermethoden zullen ook uitgebreid gebruik maken van de ervaringen van bedrijven om praktijkvoorbeelden en geleerde lessen aan te reiken. Case studies zullen ook deel uitmaken van de leermiddelen om de praktische toepassing van theoretische concepten aan te moedigen en zo de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen.

toelatingen

Programma collegegeld

Over de school

Vragen