Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna BRI - Biodiversiteit en bedrijfsleven: van onderzoek naar impact
Scuola Superiore Sant’Anna

BRI - Biodiversiteit en bedrijfsleven: van onderzoek naar impact

Pisa, Italië

5 Days

Engels

Full time

01 Dec 2024

27 Jan 2025

EUR 200 *

Op de campus

* van 200 tot 1000 euro, afhankelijk van het jaarinkomen van de aanvrager

Invoering

De bescherming van de biodiversiteit vormt een wereldwijde uitdaging en de EU streeft ernaar om het voortouw te nemen in de aanpak van de achteruitgang van de biodiversiteit door middel van haar biodiversiteitsstrategie voor 2030. Bedrijven spelen een cruciale rol in het creëren van een kader dat biodiversiteit behoudt en herstelt, samen met de ecosysteemdiensten die het biedt. De Seasonal School zet zich in om de wereldwijde noodzaak van het behoud van biodiversiteit aan te pakken en pleit voor een regeneratieve economische ontwikkelingsbenadering.

De doelstellingen van de Seizoensschool zijn als volgt:

  • Een ontwikkelingsmodel onderzoeken en promoten dat biodiversiteit en de diensten die ecosystemen leveren, kan beschermen en regenereren, vanuit het perspectief van regeneratieve economische ontwikkeling.
  • Deelnemers stimulansen en hulpmiddelen bieden om de impact van bedrijven op biodiversiteit te begrijpen en te meten, risico's en kansen te evalueren en
  • Stimuleer technologische en organisatorische innovatie door de ontwikkeling van nieuwe technologische en organisatorische oplossingen aan te moedigen die een regeneratieve economie bevorderen die het natuurlijk kapitaal beschermt.

De Seizoensschool is verbonden aan het National Biodiversity Future Center (NBFC), een Italiaans project dat wordt gefinancierd door het NextGenerationEU initiatief van de Europese Unie.

Lesmethoden

De Seizoensschool omvat lessen met actieve deelname van studenten, bespreking van casestudy's, laboratoriumactiviteiten persoonlijke getuigenissen van ondernemers, managers en experts op het gebied van biodiversiteit, bedrijfsbezoeken aan parken/organisaties die bijdragen aan de bescherming van de biodiversiteit en begeleid groepswerk gericht op het bevorderen van discussie tussen studenten uit verschillende disciplines over de inhoud die tijdens de Seizoensschool is geleerd.

toelatingen

Programma collegegeld

Over de school

Vragen